123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi perjantaina 8.2. klo 18.15 alkaen Wallsportissa pelattavassa harjoitusottelussa Valkeakosken Hakaa.

FC Haka ei ole koskaan aiemmin pelannut Seinäjoella Kerhoa vastaan, mutta vuonna 2007, silloinen FC Hakan yhteistyökumppani TP-Seinäjoki, isännöi valkeakoskilaisia harjoitusottelussa Seinäjoki Areenassa. Tuolloin Kakkosessa pelaava TP-Seinäjoki oli Hakalle vain suupala, sillä joukkue voitti ottelun 8-0 luvuin.

SJK ja Haka ovat myös kohdanneet kertaalleen Valkeakoskella, niin ikään harjoitusottelussa, helmikuussa 2008. Ottelu oli samalla SJK:n ensimmäinen ottelu sen historiassa ja se päättyi 3-0 (1-0) Hakan voittoon. Tuolloin Hakan paidassa pelasi vielä Toni Lehtinen ja Ville Pajula, jotka molemmat ovat sittemmin edustaneet Kerhoa.

Aika tarkalleen viitisen vuotta on siis edellisestä kohtaamisesta vierähtänyt.
Perjantaina pelissä ei kuitenkaan kummankaan paidassa montaa samaa miestä enää ole, jos ainuttakaan. Joukkueetkin pelaavat nyt samassa sarjassa ja molempia veikataan keväällä alkavan Ykkösen ennakkosuosikeiksi.

Toni Lehtinen on edustanut urallaan myös FC Hakaa

Myös Liigacupin JJK – TPS Wallsportissa perjantaina

Perjantaina Seinäjoella pelataan myös Liigacupia, kun Jyväskylän JJK joutuu pelaamaan kotiottelunsa evakossa Jyväskylän heikkojen kenttäolosuhteiden vuoksi. JJK isännöi Liigacupissa Turun Palloseuraa ja ottelu pelataan Wallsport areenassa päivällä jo klo 12.30 alkaen. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja kahvila palvelee normaalisti.

Harri Kampmanin FC Haka

Valkeakosken Haka on kenties HJK:n ohella Suomen tunnetuin jalkapalloseura. Vuosikymmeniä Liigassa pelanneet koskilaiset ovat voittaneet Suomen Mestaruuden yhdeksän kertaa ja Suomen Cupin 12 kertaa, eikä se ole ennen tulevaa kautta pelannut Ykkösessä kuin kahtena kautena koko historiansa aikana.

FC Hakaa on vuosien saatossa edustanut useampikin seinäjokelainen tai Seinäjoella pelannut pelimies. Tunnetuimpina tietenkin Haka-kapteeninakin ollut Janne Salli ja nykyään SJK:ssa maaleja tehtaileva Toni Lehtinen.

Nykyinen SJK Urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong siirtyi Seinäjoelta FC Hakan valmentajaksi kaudelle 1997, joka oli myös Hakan edellinen kerta Ykkösessä. Armstrong nosti joukkueen takaisin Liigaan ja samantien Suomen Mestaruuteen kolme kertaa peräkkäin.

Tänä päivänä FC Hakan valmentajana häärii myös tuttu jalkapallovaikuttaja, sillä Harri Kampman palkattiin nostamaan joukkue pikaisesti takaisin Veikkausliigaan.

Kampman on siitä harvinainen Suomalainen huippuvalmentaja, että Suomen mestaruutta hän ei ole voittanut koskaan, mutta toisaalta hän on toiminut päävalmentaja Skotlannin Valioliigassa, Motherwellissa.

Joukkue jonka Kampman peri valmennettavakseen, on pysynyt melkolailla hyvin kasassa Veikkausliigasta tippumisen jälkeenkin ja sitä on vahvistettu mm. kokeneella Sakari Saarisella.
Joukkue osallistui tänä talvena Tampereen alueen Futis Cupiin, minkä se myös voitti, kaataen finaalissa toisen Ykkösen uuden tulokkaan, Tampereen Ilveksen.

FC Hakaa povataankin kaikissa ennakkoarvioissa tulevan Ykkösen ennakkosuosikiksi, eikä varmasti mikään muu kuin kärkisijoista taisteleminen kelpaa valkeakoskilaisille.

Testissä Serbitoppari

SJK:n testissä on kuluvan viikon ajan vuonna 1987 syntynyt serbialainen Pavle Milosavljevic. Pavlen pelipaikka on keskuspuolustajan tontilla ja hänellä on runsaasti kokemusta Serbian toiseksi ylimmältä sarjatasolta FK Sremin paidassa. Kovaa mutta reilusti pelaava Milosavljevic on ennen Seinäjoelle tuloaan treenannut Serbian pääsarjan FK Vojvodinan riveissä.

SJK:n virolaispuolustaja Gert Kams valittiin mukaan Viron Maajoukkueeseen, joka kohtaa keskiviikoiltana Aberdeenissa harjoitusottelussa Skotlannin. Näin Kamsista tulee mahdollisesti ensimmäinen SJK:ssa pelaava A-maajoukkuepelaaja. Toki maajoukkuekokemusta on myös Toni Lehtisellä ja walesilaispuolustaja Richard Dormanilla, mutta kumpikaan ei ole edustanut A-maajoukkuetta SJK:ssa pelatessaan.

Viron Maajoukkuemies Gert Kams lehdistötilaisuudessa SJK – VPS ottelun jälkeen

Perjantain otteluun SJK lähtee jälleen kovalla joukkueella, vaikka Kams maajoukkuepestinsä johdosta joutuukin jättämään pelin todennäköisesti väliin. Joukkueella on lähinnä pikkukolhuja ja maalivahti Luis Fernandokin sai lääkäriltä vihreää valoa ja on jälleen pelikelpoinen talven säärileikkauksen jälkeen.

Myös viime ottelussa ilkeän osuman AC Oulun maalivahdin nyrkistä nenäänsä saanut hyökkääjä Kim Palosaari, selvisi rytäkästä ilman murtumia ja naamaa koristaa lähinnä mustasilmä sekä pari naarmua. Palosaari onkin tällä hetkellä SJK:n tehokkain maalintekijä talven otteluissa kolmella osumallaan.

SJK – FC Haka perjantaina 8.2. klo 18.15 Wallsport areenassa. Liput 5 euroa ja SJK Kausikortilla tai Kannattajakorteilla ilmaiseksi.
Yläkerran pubi palvelee janoisia n. klo 17.30 alkaen ja kahvio auki normaalisti.
Tervetuloa viihtymään Wallsport areenalle!