123 456 7890

Christoffer Kloon tavoin Max Peltonen on VIFK:n kasvatti. Hänelle siirtyminen Seinäjoen Jalkapallokerhon organisaatioon ei ollut sen enempää kynnys kuin se oli Kloollekaan.

– Ei, ei todellakaan ollut. Enemmänkin oli kysymys siitä, haluanko ottaa uuden askeleen ja uusia kokemuksia. Kuunneltuani seurajohdon ajatuksia, asia oli hyvin nopeasti selvä, sanoo Peltonen.

Myös Peltonen tietää hyvin, että vaasalaisen ei välttämättä ole helppo hypätä seinäjokelaiseen ympäristöön, mutta myös hänelle ajatusmaailma on kirkas.

– Seuran pitää olla ylpeä kannattajistaan. Suomessa jalkapallokulttuuri on vielä lapsenkengissään. Kun kuitenkin ajatellaan, millainen kannattajaryhmä Kerholla on, se osoittaa, että nuo ihmiset funtsivat näitä juttuja ja seuraavat tarkasti tapahtumia. Mielestäni on pelkästään tyylikästä kertoa mielipiteitään niin kuin Klopit ovat tehneet. Se osoittaa kansainvälisestä tavasta ajatella jalkapalloa. Me emme voi kuitenkaan nuoleskella ketään, vaan meidän on ansaittava hyväksyntä työnteon kautta, painottaa Peltonen tilannetta.

Edustusjoukkueen kakkosvalmentajan tehtävien lisäksi Peltonen tulee ottamaan hartioilleen Kerhon SM-sarjassa pelaavan A-juniorijoukkueen valmentamisen yhdessä Jorma Tuohisaaren kanssa. Kaksikko on toiminut vuosia yhdessä Suomen Palloliiton Vaasan Piirin piirijoukkueissa.

– Tunnen erittäin hyvin ikäluokat 1999-95. Ysikolmosia en ihan niin hyvin, mutta tiedän kyllä pelaajat, jotka ovat pelanneet joukkueessa ja olleet jo edustuksessakin. Juuri tämä teki haasteesta vieläkin mielenkiintoisemman. Tässä on itselleni kaksi todella kiehtovaa hommaa, sanailee Peltonen, jonka perheeseen kuuluu kolme muksua ja vaimo.

Kokonaisuutena Peltonen toki tuntee melko hyvin Kerhon kaluston, sillä piirijoukkueiden lisäksi hän on valmentanut VIFK:n akatemiaa, joka on kohdannut seinäjokelaiset vuosittain.