123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon päättynyt kausi oli historiallinen monella tapaa, eikä vähiten siksi että se oli SJK:n ensimmäinen. SJK voitti debyyttikautensa aikana ensin KOMIA-turnauksen helmikuussa, sitten ensimmäisenä nousijajoukkueena koskaan Liigacupin huhtikuussa, elokuussa varmistui ensimmäisen Pohjanmaan Liigan voitto ja lopulta kauden viimeisessä ottelussa varmistui vielä Veikkausliigan hopeamitalit.

KOMIA-Turnauksen voittajat

Liigacupin voittajat

Pohjanmaan Liigan voittajat

Veikkausliigan hopeamitalistit

Kloppien Kannu

SJK:n epävirallinen, mutta sitäkin uskollisempi kannattajaryhmä Klopit Seinäjoki, on valinnut kaikkina kausina SJK:n Kannattajien Vuoden Pelajaan. Palkinnon voittaja valitaan äänestyksellä.
Aiemmin tuon on voittanut Jani Asuintupa kaudella 2008, Ville Pajula kausilla 2009 ja 2010. Aki Sipilä kaudella 2011. Patrik Lomski kaudella 2012 ja Pavle Milosavljevic kaudella 2013.

Tänä vuonna voittaja oli ylivoimaisella äänisaalilla puolustaja Cedric Gogoua.
Äänestyksessä toiseksi tuli Akseli Pelvas ja kolmanneksi Johannes Laaksonen.

Muita ääniä saaneita järjestyksessä oli Richie Dorman, Mihkel Aksalu, Justin Moose, Toni Lehtinen, Gert Kams ja Marco Matrone

Palkinto jaettiin mitalijuhlissa Sorsanpesällä 25.10.

Cedric Gogoua, Kloppien Kannu ja Klopit lavalla Sorsanpesällä

Seuran muut palkinnot

SJK jakoi myös omat perinteiset palkintonsa mitalijuhlissa Sorsanpesällä.

Pentti Toivola Palkinnon, eli kauden parhaan maalintekijän pokaalin sai hyökkääjä Akseli Pelvas.
Vuoden Yllättäjä palkinto meni puolustaja Zeljko Savicille.
Vuoden Pelaajaksi valittiin maalivahti Mihkel Aksalu.

Myös SJK-juniorit jakoivat palkintoja ja koko palkittujen listan löytää täältä.

Akseli Pelvas oli paras maalintekijä. Zeljko Savic sai ylllättäjäpalkinnon Sarajärveltä

Vuoden Pelaajaksi valittu maalivahti Mihkel Aksalu nostaa voittopokaalia

Muita henkilökohtaisia palkintoja

Seuran omien palkintojen lisäksi henkilökohtaisia palkintoja jakoi suurimmat mediat ja urheilutoimittajat:

Simo Valakari valittiin Veikkausliigan Kuukauden Valmentajaksi heinäkuussa ja Jalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Kopla valitsi hänet äänestyksessään Vuoden Valmentajaksi. Myös 23.10. ilmestyneessä Urheilulehdessä hänet valittiin Vuoden Valmentajaksi.

Pelaajista samainen Urheilulehti valitsi Cedric Gogouan sekä Vuoden Puolustajaksi, että Vuoden Pelaajaksi. Gogoua valittiin myös 30.10. ilmestyneessä Urheilusanomissa Veikkausliigan Kauden Joukkueeseen puolustajana. Urheilusanomien koko kauden aikana kerätyissä otteluarvioissa Gogoua oli aivan omaa luokkaansa ja hän oli siinä kauden pelaaja keskiarvolla 7,65. Toiseksi tulleen HJK pelaaja Teemu Tainion keskiarvo oli 7,38. Jalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Kopla palkitsi Cedricin niin ikään Vuoden Puolustajana.

Keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen valittiin Pallo-Koplan toimesta Vuoden Keskikenttäpelaajaksi, Urheilulehti valitsi hänet Vuoden Tulokkaaksi ja Urheilusanomat Veikkausliigan Kauden Joukkueeseen keskikenttäpelaajana.

Maalivahti Mihkel Aksalu oli toinen Urheilulehden valitessa Vuoden Maalivahtia ja hän oli myös toinen Veikkausliigan maalivahtitilastossa yli viisi ottelua pelanneista maalivahdeista torjuntaprosentilla 84.

Urheilulehti arvosti myös SJK:n Puheenjohtaja Raimo Sarajärven kauden toiseksi parhaaksi seurajohtajaksi HJK:n Olli-Pekka Lyytikäisen jälkeen.

Simo Valakari valittiin Vuoden Valmentajaksi Pallo-Koplan ja Urheilulehden toimesta

Lisää palkintoja luvassa Captain›s Ballissa torstaina?

Tänään torstaina 30.10. Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävässä, perinteeksi muodostuneessa kotimaisen jalkapallokauden Captain›s Ball -kauden päätösgaalassa, palkitaan kauden parhaita pelaajia, sekä muita merkittäviä saavutuksia jalkapallon parissa saavuttaneita henkilöitä. Gaalaa voi seurata livenä Palloliiton HUU-TV:n kautta.

Gaalan järjestävät Palloliitto ja Veikkausliiga. Illan huipentaa Captain›s Ballin myöntäminen. Kyseinen palkinto on erikoispalkinto erityisen positiivisesta ja merkittävästä työstä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi. Sen sai ensimmäisen kerran vuonna 2002 Jari Litmanen ja viiime vuonna palkinto ojennettiin Göran Enckelmanille.

Paikanpäällä gaalassa on myös SJK:n edustajia sekä pelaajia.

Lähetys gaalasta alkaa pian ovien aukeamisen jälkeen kello 17.30 ja jatkuu pienin tauon aina iltamyöhään saakka. Suorassa lähetyksessä on nähtävillä palkintojenjaon lisäksi haastatteluja sekä tunnelmia paikan päältä.