123 456 7890

Paholainen peiteasussa
VPS-juniorit – SJK 0-7 (0-3)

02 min 0-1 Juha Etelä-Aho
07 min 0-2 Tommi Haanpää
45 min 0-3 Juha Etelä-Aho
46 min 0-4 Juha Etelä-Aho
60 min 0-5 Henri Saranpää
67 min 0-6 Tommi Haanpää
85 min 0-7 Mikko Kärki

Seinäjoen Jalkapallokerho on kuin paholainen peiteasussa. Edellisissä otteluissaan joukkue oli onnistunut naamioitumaan lammaslaumaksi, joka esiintyi mustissaan. Nyt kun pelipaita muistutti määkijöistä, paholainen kirmasi kentälle ja kuritti säälittävän heikkoa isäntäjoukkuetta Hietalahden upeissa puitteissa huikean komeassa syysillassa. VPS-juniorit sai sellaista kyytiä Kerholta, ettei paremmasta väliä.

Jos viikko sitten joukkue oli hengetön ja saamaton porukka, nyt kentällä oli vain suurella sydämellä taistelleita sotureita. Muodonmuutos oli miltei henkeäsalpaava. Luonnollisestikin niinkin hienoon lajiin kuin jalkapallo on kuuluvat ylä- ja alamäet, huippuhetket ja pettymyksen karvaus makunystyröissä, mutta ei sen oikeasti ihan näin äärimmäisyydestä toiseen menevää tarvitsisi olla.

Hitaimmat olivat tuskin ehtineet lehtereille Hietalahdessa kun Kerho pisti Wasalandian härveleitä muistuttavan karusellin käyntiin. Siinä kyydissä pahimmin taisi heikottaa isäntien possuillutta veskaria, Rasmus Hakalaa, joka ottelun toisella puoliajalla repi kaksi maalia viimeistelleen Tommi Haanpää tylysti nurin takavyöllä saamatta kolttosestaan edes korttia.

Vain parin minuutin pelin jälkeen legendaarisen tulostaulun numeroita jouduttiin ehostamaan Mikko Kärjen pelattua Juha Etelä-Ahon tekopaikkaan, jota “Etsku” ei missannut, vaan pisti pallon kauniisti takakulmaan.

Karusellin vauhti kiihtyi jo seitsemän minuutin kohdalla vieraiden saatua kulmurin pääkatsomon puolelta. Mikko Kärjen kiemura tuli ikävästi maalille, jossa Tommi Haanpää sai sipaistua pelivälineen ohi Rasmus Hakalan toistamiseen.

Päävalmentaja Jari Kujala oli nakannut aloitukseen kolme uutta pelaajaa Petri Hutun, Petri Niemen ja Johannes Saranpään muodossa. Kaikki olivat hyvässä vireessä, mutta ketään muutakaan ei todellakaan voi moittia tällaisen esityksen jälkeen.

Juha Etelä-Aho olisi voinut viimeistellä jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla vaikka hattutempullisen osumia, sillä kertaalleen miehen pusku kolahti ylähirteen kerrassaan upean hyökkäyksen jälkeen Jani Asuintuvan lähettämästä keskityksestä.

Joukkueet olivat jo miltei menossa tauolle “Etsku” iskettyä puoliaikanumeroiksi kolmen maalin johdon Kerholle. pääsi yrittämään läheltä, mutta todella epävarmasti torjunut Hakala pysäytti pallon kuin tarjottimelle Etelä-Aholle, joka iski ottelun toisen maalinsa.

Vain minuutin verran ehdittiin urheilla toista puoliaikaa ennen kuin “Etsku” temppuili hattunsa kondikseen. Johannes Saranpää pohjusti maalin loistavalla nousullaan alueelle ja antamalla pallon “Etskulle”, joka kääntyi ja laukoi todella napakasti pelivälineen neljännen kerran ohi Hakalan.

Vajaata varttia myöhemmin nähtiin episodi, jollaista ei jalkapallokentillä kaivata. Hakala ilmeisesti turhautui ja kulmuriruuhkassa kohteli Haanpäätä varsin tylysti. Miltei kaikki muut tempun näkivät, mutta jalkapallojuristit katselivat ilmeisesti kaunista auringonlaskua siinä vaiheessa Haanpään jäätyä makaamaan maalinedustalle. Peli jatku ja kulmurin jatkotilanteesta Henri Saranpää kuittasi jutun ainoalla oikealla tavalla, eli tulittamalla pallon jo viidennen kerran isäntien maaliin.

Sekään ei huimassa vireessä olleelle vierasjoukkueelle riittänyt, vaan lisää bensaa liekkeihin saatiin noin seitsemän minuuttia myöhemmin Tommi Haanpään kuitattua Hakalan tempun viimeistelemällä illan toisen maalinsa. Näin Haanpää nosti kauden saldonsa jo kymmeneen osumaan, eli nuorukaisen asettama yhdeksän maalin tavoite on jo täynnä.

Eikä riittänyt sekään voitonnälkäiselle vierailijalle. Jotta nöyryytys olisi ollut totaalinen, tulitti Mikko Kärki vielä yhden osuman voimalla ohi Hakalan sinetöiden vieraiden huikean esityksen 7-0-maalillaan.

Vaikka Ville Pajula joutui nilkkavaivaisena katselemaan ottelua vaihtopenkiltä, joukkue osoitti materiaalinsa leveyden. Mikäpä moista esitystä oli katsellessa.

Ottelussa palkittiin Veikkauksen tähdillä vain kerholaisia. Kolmen staran mies oli täysin oikeutetusti Juha Etelä-Aho. Ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun lopun jälkeen pelannut Johannes Saranpää kuittasi kaksi sakaraista ja Petri Huttu yhden. Tähtiä olisi voinut jakaa miltei jokaiselle Kerhon pelurille tästä ottelusta, sen verran vakuuttavaa jälkeä joukkue teki nyt. Sopii vain toivoa, ettei tämä jää tähän ja otteet jatkuvat kauden loppuun saakka samanlaisina.

Sopii myös ihmetellä, että miten joukkue on oikeasti onnistunut häviämään VPS-junioreiden kaltaiselle ryhmälle. Tällä kertaa isännistä ei voi sanoa kuin sen, että Hakalan typerää temppua lukuun ottamatta joukkue pelasi kuitenkin reilua peliä ilman koiruuksia tai rötöksiä, vaikka jäikin pelillisesti statistin osaan.

Voitollaan Kerho kapusi ohi PK-37:n ja JBK:n takaisin kahdeksanneksi. Sijoitus sinällään tuskin tyydyttää, mutta ero putoamisviivaan kasvoi nyt kuuteen pisteeseen. Seitsemän maalin orgiat puolestaan tarkoittavat sitä, että Kerho on eniten maaleja tehnyt joukkue Kakkosen Lohko C:ssä.

Se on myös erittäin kummallista, että yhdeksästä vierasottelusta Kerho on hävinnyt vain kahdesti. Neljä kertaa joukkue on poistunut kentältä voittajana ja neljä kertaa on lopputulos ollut tasapeli. Vieraissa joukkue on iskenyt 48:sta maalistaan yli puolet, joten jossakin on vikaa kun peli ei kotikentällä suju. Voisi kai rahtusen ironisoiden sanoa, että onneksi viimeisistä viidestä pelistä on kolme vieraissa. Saattaa siis olla, että voittotili karttuu.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa (v), Petri Niemi (64. Jere Jääskeläinen), Tiitus Lehtinen, Petri Huttu, Johannes Saranpää, Jukka-Pekka Salminen, Mikko Kärki, Henri Saranpää, Tommi Haanpää (72. Toni Kujala), Juha Etelä-Aho (78. Miika Asunmaa)

Kuvagalleria op”