123 456 7890

Pahin kanto vieraskaskessa
Seinäjoen Jalkapallokerho suuntaa lauantaiaamuna ani varhain kohti Oulua ja Castrnin jalkapallopyhättöä, missä vastaan asettuu Miika Juntusen rakentama ja Seinäjoellakin yhden kauden ajan valmentaneen brasilialaisen Luiz Antonion luotsaama muukalaislegioona, OPS-jp.

Sarjataulukossa OPS-jp on kakkosena kaksi pistettä perässä toista oululaista, FC OPA:aa. Kerho puolestaan majailee edelleen neljäntenä, mutta matkaa kolmanteenkin sijaan on jo yhdeksän pistettä viime viikonloppuna hukattujen pinnojen takia. Viidentenä taulukossa Kerhon kintereillä väijyy VIFK kahden pisteen päässä.

Kerho on pelannut 16 ottelustaan puolet, eli kahdeksan vieraissa ja voittanut niistä peräti seitsemän. Ainoa tahra tuossa komeassa listassa on tappio Jyväskylässä FCJ Blackbirdille. Sen sijaan GBK, FCV, FC Santa Claus, PK-37, OLS, Norrvalla FF ja Virkiä ovat taipuneet kotonaan musta-asuisille.

Keväällä OPS-jp oli Seinäjoella kuitenkin todella tyrmäävä latoen pallon viidesti selän taakse jo ensimmäisellä puoliajalla. Onneksi tahti kuitenkin hyytyi ja isännät pääsivät niskanpäälle toisella jaksolla. Loppunumerot kirjattiin 5-0 (5-0) vieraille, eikä toisen puoliajan painostus paljon Kerhon leirissä lämmittänyt. Vieraiden osumista vastasivat Teimuraz Varduashvili kahdesti, Mika Hautala, Ilari Nikula ja Luis Vanderlei kertaalleen.

Viime kaudella joukkueet voittivat toisensa vieraissa. Keväällä OPS-jp haki pinnat Jouppilanvuoren tekonurmelta 1-0 0-0) Matias Juntusen maalilla. Vastaavasti Kerho oli tyly vieras Castrnissa kyykyttäen tähtisikermää 4-1 (0-0), vaikka Nikolai Dubinin veikin kotijoukkueen johtoon 52. minuutilla. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Ensin Henri Saranpää tasoitti ottelun 66. minuutilla ja vain kolme minuuttia myöhemmin Ville Pajula iski ensimmäisen illan kahdesta osumastaan. Kaksitoista minuuttia ennen loppua Petri Huttu teki Kerhon kolmannen ja 94. minuutilla Pajula sinetöi loppunumerot.

Oulun Palloseuran logoa ja nettiosoitetta, sekä oululaisen FC Dreevereiden sarjapaikkaa käyttävä OPS-jp on jo useana vuonna hakenut nousua ulkomaalaispelaajien voimalla. Kahdesti se on kariutunut PS Kemiin ja FC Kiistoon. Nyt näyttäisi pahin vastustaja olevan viime kaudesta huomattavasti järkevämmin rakennettu paikallisvastustaja FC OPA, mutta kautta on vielä paljon jäljellä.

Lauantaina Kerhoa vastaan kentälle saattaa kuitenkin tulla koko joukko ammattipelureita, sillä listalta löytyvät edelleen maalivahti Zurab Talakhadze, puolustajat Nikola Markovic, Augustine Jibrin, keskikentän Anzor Kaladze, Teimuraz Varduashvili, Alex Arinze ja Luis Vanderlei. Sen sijaan brassit Alemao ja Goiano on ilmeisesti poistettu muonavahvuudesta. Se ei tarkoita, etteikö matkatoimistoa olisi kuitenkin muistettu kannattaa taloudellisesti edelleen, sillä uusina kasvoina ryhmässä on havaittu nigerialainen Alimi Babtunde, joka myös pelannee, sekä Paulo Perreira, joka puolestaan on pelikiellossa. Kentälle siis saattaa mahtua 2-3 suomalaistakin pelaajaa.

Vierasjoukkueen rivit ovat edelleen pelottavan harvat. Pitkäaikaispotilaat Miika Asunmaa, Henri Saranpää, Petri Huttu ja Jukka Ahola ovat edelleen siis telakalla. Tosin “Milli” ja “Teukka” ovat olleet juoksemassa ja “Milli” myös osallistumassa treeneihin menneellä viikolla. Sen sijaan huonompuia uutisia ovat Tiitus Lehtisen kuume ja Juha Etelä-Ahon kantapääkolhu, johon tuikattiin kortisonia viikolla. On myös mahdollista, että Jukka-Pekka Salminen ja Juho Pajula ovat henkilökohtaisten syiden vuoksi pois ruodusta. Ruodusta puheen ollen, maalivahti Petri Välimäki, on sivussa keikalta ruotuväen vuoksi ja TP-Seinäjoen ottelussa jokunen viikko sitten loukkaantunut Jukka Yli-Renko pystyi kevyesti treenaamaan, muttei ole mukana Oulussa.

Asetelmat eivät siis mairittele Kerhoa, mutta se ei haittaa. Ouluun mennään hyvillä mielin katsomaan, miten paljon ennakkoon täysin ylivoimaista OPS-jp:tä onnistutaan kiusaamaan.

Ottelu alkaa jo klo 13.00 Castrnissa ja jos taivaankappaleet ovat kohdillaan, koitetaan järjestää liveseurantaa tälläkin kertaa.