123 456 7890

SJK:n nuori maalivahti Paavo Valakari, on nimetty Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen Romaniaa vastaan. Suomi kohtaa Romanian kahdesti 8. ja 10. maaliskuuta. Ottelut pelataan Romaniassa.

U19-ikäluokan maajoukkueella ei kuluvana vuonna ole kovin tiivistä ohjelmaa ja Suomen päävalmentaja Kai Nyyssönen korostaa Romania-otteluiden merkitystä Palloliiton nettisivuilla.
Nämä ovat vuoden ainoat maaottelut tällä ikäluokalle. Kansainväliset pelit ovat aina tärkeitä ja jokainen yksittäinen ottelu yhtä lailla. Harva kuitenkaan pääsee pelaamaan maajoukkueessa näitä pelejä, Nyyssönen korostaa.
Tämän ikäluokan pelaajat alkavat pikku hiljaa siirtyä Kautosen Tommin alaisuuteen ja muodostavat tulevan U21-maajoukkueen rungon, Nyyssönen muistuttaa.

Päävalmentajan mukaan olennainen osa edessä olevia otteluita on kansainvälisen tuntuman ylläpito ja myös tuntuman saaminen pitkästä aikaa myös luonnonnurmeen.
Pieni revanssin paikka meillä on sen lisäksi. U16-aikana tämä sama ikäluokka kohtasi Romanian karsinnoissa ja silloin tuloksena oli niukka 0-1-tappio. Sen perusteella vastaan tulee laadukas ryhmä, vaikka toki nämä ottelut ovat tärkeitä nimenomaan oman palaamisemme kannalta.

Katso koko Suomen U19-maajoukkueen ryhmä Palloliiton nettisivuilta.

Paavo Valakari pelasi viime kaudella SJK:n reservijoukkue Kerho 07 Akatemiassa.