123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho avasi tukossa olleen ketsuppipullon lauantaina Keskuskentällä ja upotti IFK Mariehamnin tylyin 3-0 luvuin. Vieraat olivat suurimman osan ottelusta vastaantulijoina ja SJK olisi voinut jopa iskeä suuremmat luvut taululle. SJK:n sankarit ottelussa oli avausmaalin tehnyt ja yhden syöttänyt Justin Moose, sekä huikean laukauksen kaukaa alakulmaan pommittanut Johannes Laaksonen. Puolustuksessa SJK:lla teki debyyttinsä vasta 19-vuotias norsunluurannikkolainen Cedric Gogoua, joka esiintyikin pelissä vakuuttavasti, eikä vierasjoukkue päässyt hänestä millään ohi.

SJK – IFK Mariehamn 3-0 (2-0)

1-0 17 min Justin Moose
2-0 45 min Johannes Laaksonen

3-0 63 min Toni Lehtinen

SJK sai ottelun hyvän alun, kun Justin Moose katkaisi Kerhon parin ottelun mittaisen maalittoman jakson. Toni Lehtisen laukauksen MIFK-maalivahti Simon Nurme onnistui vielä torjumaan, mutta Moosen ensimmäisen Veikkausliigamaalin syntyä ruotsalaismaalivahti ei pystynyt estämään. IFK Mariehamn sai pian maalin jälkeen vapaapotkun hyvästä paikasta. Petteri Forsellin laukaus meni kuitenkin hiukan ohi. Toni Lehtinen oli päästä läpiajoon, mutta Roger Thompson onnistui nappaamaan pallon.

Ottelun 37. minuutilla Carlos Lopez nousi hyvin maalille, mutta IFK-puolustus sai hoidettua tilanteen kulmapotkuksi. Sitä seurasi toinenkin kulmapotku, joka tuli lopulta Zeljko Savicille maalin eteen. Savic ei kuitenkaan saanut riittävästi voimaa laukaukseen ja MIFK-puolustus pystyi purkamaan tilanteen. Ensimmäisen puoliajan lopulla Luis Solignac pääsi kuin varkain avopaikkaan. Hiukan epäonnistunut keskitys kimposi ylärimasta Solignacille, jonka laukaus meni kuitenkin ohi.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla Justin Moose nousi hyvin laidalta keskelle ja pääsi laukomaan. Nurme onnistui kuitenkin torjumaan vedon kulmapotkuksi. Josu antoi kulman 16-rajalle, josta se pelattiin taakse Johannes Laaksoselle. Laaksosen huikea kaukolaukaus sujahti verkkoon eikä riemulla ollut rajaa. Laaksosen uran ensimmäinen Veikkausliigamaali.

Toisen puoliajan alussa David Ramadingaye taklasi Johannes Laaksosta nappulat edellä ja IFK joutui alivoimalle suoran punaisen kortin myötä. Tämän jälkeen SJK hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti ja Kerho piti KuPS-ottelun kaltaisen syöttöharjoituksen. Suomen kentille palannut Juho Mäkelä pääsi kyllä hyvään maalipaikkaan, mutta Kirurgin laukaus meni kuitenkin selvästi ohi. Toni Lehtinen pelasi pakin tontilta jälleen läpi pelin hyvin nousseelle Gert Kamsille linjan taakse. IFK-puolustus ehti kuitenkin väliin ja seurauksena oli kulmapotku.

Ottelu ratkesi lopullisesti 63. minuutilla, kun Justin Moose prässäsi pallon itselleen ja tarjoili pallon Toni Lehtiselle, jolla oli helppo työ iskeä pallo verkkoon. Näin Lehtinenkin sai nimensä pitkästä aikaa Veikkausliigan maalintekijätilastoihin. Vajaa vartti ennen loppua Marco Matrone nousi komeasti keskeltä ja syötti Gert Kamsin läpiajoon, Simon Nurme onnistui kuitenkin torjumaan. Johannes Laaksonen kokeili lopussa muutaman kerran kauempaa, mutta ensimmäisen puoliajan kaltaista unelmalaukausta ei nähty. Enempää maaleja ei enää syntynyt, joten SJK nappasi kauden toisen voittonsa.

Meno kotikentällä on ollut erinomaista, sillä Kerho on voittanut kahdesti ja pelannut yhden tasapelin. Maaliero on vakuuttava 5-0. Yhtä vakuuttava oli myös Veikkausliigassa debytoineen Cedric Gogouan peli. Gogoua voitti pääpalloja ja pelasi pallollisena varmasti eikä nuoresta iästään huolimatta hätäillyt yhtään. Gogoua palkittiinkin yhdellä tähdellä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei päästy kunnolla pelaamaan. Ei onnistuttu hyödyntämään myötätuulta, SJK liikutti hyvin palloa. Päästiin muutamiin paikkoihin. SJK iski meidän puolustusvirheestä. Toisella puoliajalla yritettiin pelata pitkää palloa, mutta punaisen jälkeen ei ollut enää mahdollisuuksia. SJK oli parempi, taisteli paremmin ja teki maalit. Tuomarikin voisi avata silmät niin näkisi paremmin, sanoi IFK Mariehamniin palannut Patrik Byskata.

Kypsä esitys meiltä kokonaisuudessaan. Tiedettiin IFK:n vahvuudet ja onnistuttiin eliminoimaan ne. Tiedettiin, missä on tilaa ja liikutettiin hyvin palloa. Tiedetään, että ollaan hyvä joukkue ja kuulutaan tänne. Saimme itseluottamusta tästä voitosta, iloitsi ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Johannes Laaksonen.

SJK pelasi hyvin tänään, emme päässeet omalle tasollemme. Pelasimme taktisesti tyhmästi vastatuuleen ja se menee minun piikkiini. En saanut korjattua sitä pelin aikana. Huonoin esitys IFK:lta tällä kaudella, mutta siinä oli myös SJK:n hyvyyttä, harmitteli IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski.

Vahva esitys meiltä, uskallettiin pelata ja syöttää. Teimme muutamia muutoksia aiemmista peleistä, jätkille tosi tärkeä voitto. Olimme alusta asti hyvällä jalalla. Aiemmissa peleissä ei ole tullut maaleja. Maalit ruokkivat itseluottamusta. IFK on hyvä joukkue ja pystyimme ottamaan vaaralliset tilanteet pois, kypsä esitys. Cedric Gogoua on ajettu sisään Kerho 07:ssa ja hän on pystynyt tottumaan suomalaiseen peliin ja pelitapaan. Upea esitys häneltä, huikea potentiaali. Topparipari Gogoua-Savic pelasi hyvin. Mielestäni voitimme tämän pelin keskikentällä, voitettiin paljon kakkospalloja. Kun pelaamme joukkueena hyvin, yksilötkin näyttävät paremmilta. Tapoimme ja jäädytimme pelin hyvin, aiemmin olemme olleet ehkä turhan innokkaita. Nautin lopun syöttelystä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK pelaa myös seuraavan ottelun kotikentällä ja se onkin Pohjanmaan Liigan paikalliskamppailu, FF Jaroa vastaan. Tuo ottelu pelataan Keskuskentällä ensi perjantaina, 23.5. klo 18.30.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Gert Kams, Teemu Penninkangas, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Justin Moose (87′ Hectr Garca), Josu, Carlos Lpez ja Toni Lehtinen (67′ Richard Dorman).

Vaihdossa: Ville Viljala MV, Matti Lähitie, Jyri Hietaharju, Elias Ahde ja Timo Tahvanainen.

Varoitukset: Cedric Gogoua 32 min