123 456 7890

Onko Kerholla karkkipäivä?
Lauantai on perinteisesti karkkipäivä monille, etenkin perheen pienimmille. Kerho-perheen suurimmat, eli edustusjoukkue haluaa kuitenkin viettää lauantaina omaa karkkipäiväänsä joukkueen matkustaessa Vaajakoskelle, Pandan namuista tunnetulle paikkakunnalle, joka nykyisin on osa Jyväskylän maalaiskuntaa.

Vastaan Vaajakoskella asettuu tällä kaudella pahemman kerran alisuorittanut FC Vaajakoski, jota ennen kauden alkua povattiin aivan sarjan terävimpään kärkeen joukkueen saatua ryhmäänsä koko joukon vahvistuksia talvella. Myös joukkueen valmentaja, Pertti Kastarinen, komppasi ajatusta ilmoittamalla, että “jos Kerho on sarjan ykkönen, FCV haluaa olla Kakkosen kaikkien lohkojen paras kakkonen” ja päästä näin karsintoihin syksyllä.

Tässä valossa puolet Kastarisen ennustuksesta on mennyt oikein. Kerho on sarjan kärjessä kymmenen pisteen erolla ennen PK-37:aa ja FC Kiistoa. FC Vaajakosken kohdalla on kuitenkin tapahtunut jotakin todella mystistä, sillä joukkue ei tosiaankaan ole niin huono kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Ryhmä nimittäin majailee toiseksi viimeisenä ja lähtö Kolmoseen alkaa olla lähellä, ellei kurssi muutu ja muutu nopeasti.

Sattumalla ei ole ollut sijaa Kerhon sarjasijoituksen kanssa erityisen paljon. Aivan kuten joukkueen valmentaja Christoffer Kloo torstaina totesi, jos viime hetken maali olisi tullut vain kerran, olisi se pelkkää tuuria. Jos niitä tulee useammin, on kyseessä jotakin muuta. Se jotakin muuta on ollut joukkueen halu taistella jokaisessa ottelussa loppuun saakka.

Erinomainen esimerkki joukkueen taistelusta saatiin maanantaina FC Kiistoa vastaan. Vaikka Lee Brennan lensi ulos reilu puoli tuntia ennen ottelun loppua, kotijoukkue lisäsi pari vaihdetta vauhtia ja juoksi jalat alta ylivoimalla pelanneelta vastustajaltaan ratkaisten ottelun pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista komean yhdistelmän päätteeksi, jossa Aki Sipilä toimitti pallon verkkoon Teemu Penninkankaan, Petter Meyerin ja Christian Sundin rakennettua yhdistelmän, joka kelpaisi mihin tahansa highlight-hetkeen.

Neljässä viimeisessä ottelussa Kerho on onnistunut maalinteossa vain kerran jokaista ottelua kohti. Samaan aikaan omissa on helähtänyt vain kertaalleen. Toisaalta, koko kautta silmäiltäessä Kerho on ratkaissut suurimman osan otteluista juuri toisella puoliajalla. Ensimmäisten puoliaikojen maaliero on 6-4, mutta toiset puoliajat Kerho on vienyt nimiinsä murskaavasti 22-2. Se kertoo joukkueen fyysisestä kunnosta omaa kieltään.

Voitto maanantaina venytti Kerhon tappiottomien otteluiden putken Kakkosessa jo täyteen venttiin, eli 21 otteluun. Mukaan on laskettu viime kauden kahdeksan viimeistä ottelua ja tämän kauden kevätkierroksen 13 matsia. Aika mukava putki menossa siis ja jatkoa tietenkin haetaan.

Aika harva uskoi, että joukkue etenisi tähän malliin sarjapeleissä, vaikka toki edellytykset tällaiselle ovat olemassa. Joukkueen taso ei ole pudonnut loukkaantumistenkaan myötä, vaan pelaajisto on osoittanut materiaalin leveyden huikealla tavalla. Jälleen esimerkki löytyy niinkin läheltä kuin maanantailta, jolloin Teemu Penninkangas, Timo Rauhala ja Aki Sipilä tulivat penkiltä kehiin näytellen viime hetken draamassa erittäin suurta roolia.

Kerho on viimeksi hävinnyt ottelun 15.8. vieraskentällä Iisalmen PK-37:aa vastaan, eli siitä on kulunut jo 11 kuukautta. Kotikentällä Kerho on ollut vieläkin vakuuttavampi, sillä edellisestä kotitappiosta on kulunut kohta jo 14 kuukautta. Vieraspelit sujuivat Kerhon alkuaikana huomattavasti kotiotteluita paremmin, eikä Kerho ole koskaan mikään erityisen ujo vierailija ollut.

Vaajakoskella on käyty kahdella kaudella ja sieltä saldona on voitto ja tappio. Yhteensä FCV:n kanssa on pelattu viisi ottelua, joista Kerho on voittanut kolme, kerran on tahkottu tasan ja kerran, viime kaudella, on FCV onnistunut kaatamaan Kerhon. Perinteisesti Vaajakosken matseissa on aina nähty maaleja, sillä kaudella 2009 Kerho voitti 4-2 ja viime vuonna FCV oli parempi numeroin 3-2.

Tämän kauden sarja-avauksessa FCV tuli Jouppilanvuoren tekonurmelle puolustamaan tiukasti hakien ratkaisuja viime kaudella 21 maalia tulittaneen Tomi Karlstedtin kautta. Se ei kuitenkaan tuottanut sillä kertaa hedelmää, sillä kotijoukkue iski ottelun ainoan maalin, jonka pohjusti Petter Meyer ja pallon toimitti verkkoon Aki Sipilä. Tuossa ottelussa molemmilta joukkueilta katseli yksi pelaaja punaista, vaikkei ottelu mikään ruma ollutkaan.

Viime kaudella Kerho ei onnistnut Pertti Kastarisen suojatteja kaatamaan. Kotikentällä peli oli ensimmäisellä puoliajalla tervassa tarpomista. Tauolle lähdettäessä oltiin parin maalin takaa-ajoasemassa. Toisella puoliajalla noustiin kyllä tasapeliin, mutta ei se oikein namilta maistunut. Vieraspelissä ainoat herkut mitä tarjottiin iskettiin palkitulle pelimiehelle käteen matsin jälkeen, sillä isännät kyykyttivät karmeita virheitä pelissä tehnyttä Kerhoa 3-2.

Pelistä tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä luvassa on myös Kloppien invaasio Vaajakoskelle. Kesäretkiristelyn myötä paikalla saattaa hyvinkin olla ainakin 30 äänekästä Kerhon kannattajaa, joten lienee selvää, että moisen ryhmän edessä ei edes kehtaa pelata huonosti!

FCV:n kausi on ollut todellinen Via Dolorosa. Joukkue näytti vahvalta kauden avauksessa, mutta romahti heti ensimmäisessä kotiottelussaan PK-37:aa vastaan 4-1. Myös TP-47 on käynyt kurittamassa isäntiä kotikentällä tylyin 5-0 -numeroin. Sarjanousija Vihtavuoren Pamaus puolestaan kyykytti joukkuetta paikallisottelussa peräti 4-1. Kahdessa viimeisessä pelissään joukkue on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä ja pelannut tasan FC Santa Clausin kanssa 2-2 hakien tasapelipisteen Ylivieskasta samoin numeroin.

Isäntien maalinteko on levännyt suurelta osin edelleen Tomi Karlstedtin harteilla, joka on onnistunut kuudesti. Markus Virtasen saldo on kolme maalia. Ainakaan pelikiellot eivät isäntiä kiusaa lauantaina. Vastaavasti Kerholta on sivussa pelikieltoaan sovittavan Lee Brennanin lisäksi tuutu trio: Jesse Jääskeläinen, Tiitus Lehtinen ja Toni Kujala, eli matkaan saadaan kyllä ihan kilpailukykyinen joukkue. Pieniä muutoksia tulee varmasti Brennanin poissaolon myötä, mutta kierrätystähän on harrastatettu miltei koko kauden.

Kotijoukkueen maalinteko puolestaan on Petter Meyerin 11 osuman lisäksi jakautunut leveälle rintamalle. Chris Cleaver on maalannut neljä kertaa ja Aki Sipilä nosti saldonsa kolmeen maanantain maalillaan.

Maanantain myötä aika monen Kerhon pelaajan varoitustili on siinä pisteessä, että seuraavasta on huilia luvassa. Taktisesti ei tilejä ainakaan näillä näkymin lähdetä tyhjäämään ja se fakta, että kortit ovat voimassa myös mahdollisisssa karsintaotteluissa aiheuttaa jossakin vaiheessa pohdittavaa.

Pelillisesti lauantain ottelu on taatusti aivan yhtä haastava kuin kaikki muutkin kamppailut tähän mennessä. Kerholle nyt vain ei ole luvassa ainuttakaan helppoa peliä, siitä pitävät vastustajat huolen. Missään nimessä Kerhon leirissä ei haluta puuttua kenenkään pelaamiseen, jokainen joukkue laatii oman taktiikkansa ja elää sen mukaan. Aivan samalla laillahan Kerhokin otteluihin lähtee luottaen omaan osaamiseensa ja tekemiseensä. Aika hyvin siinä on onnistuttu, vaikka sitä mieluusti näkisikin Kerhon onnistuvan vapauttavan maalin tekemisessä jo ensimmäisellä puoliajalla. Tuo onnistuminen tarkoittaisi sitä, että vastustajien olisi avattava omaa pelaamistaan, jolloin Kerholle avautuisi ehkä hieman enemmän tilaa pelata.

Ottelu Kerhoa vastaan on jokaiselle vastustajalle kuin se cup finaali, josta monet unelmoivat. Jokainen joukkue tulee Kerhoa vastaan haluten olla se ensimmäinen, joka kellistää Kerhon tällä kaudella. Jokainen Kakkosen Lohko C:n ryhmä on sitä jo kertaalleen tällä kaudella päässyt yrittämään siinä kuitenkaan onnistumatta. Toisaalta, jokaisen tappiottoman kamppailun myötä Kerhon ensimmäinen tappiokin on päivä päivältä lähempänä, sillä kukaan ei luo pilvilinnamaista maisemakuvaa siitä, että tappioitta vaellettaisiin maailman tappiin saakka. Eipä silti, etteikö ajatus olisi aivan hurmaava!

Lauantain ottelu Vaajakosken Urheilupuistossa alkaa klo 16.00. Jos ei lauantaille muuta ohjelmaa ole, niin eipä muuta kuin reissuun ja kannustamaan Kerhoa syyskierroksen avausottelussa.