123 456 7890

Olohuonepalloilijoiden näytös
SJK – FC Jazz 4-0 (4-0)
06 min 1-0 Petter Meyer
09 min 2-0 Chris Cleaver
19 min 3-0 Arttu Seppälä
45 min 4-0 Chris Cleaver

Seinäjoen Jalkapallokerho eteni helposti Suomen Cupin 6. kierrokselle pöllyttämällä porilaista vierasjoukkuetta, FC Jazzia, tyrmäysnumeroin ensimmäisellä puoliajalla. Tuo yhden puoliajan esitys riittikin helposti jatkopaikkaan ja näin toinen jakso meni pelailtaessa.

Vieraiden valmennusjohto nimitti Kerhon pelaamista “olohuonepalloiluksi, jolla ei nurmella pärjää”. Onneksi tässä vaiheessa ei vielä pelatakaan nurmella ja onneksi FC Jazz ei ole samassa lohkossa, jos joukkue nurmella on niin pelottava, että moisia lausuntoja on varaa tarjoilla oman ryhmän kontattua lauantaina Wallsportissa nähtyyn tyyliin.

Kokonaisuutena voisi kuitenkin sanoa, että tähän mennessä kauden tärkeimmässä pelissä Kerho pelasi kauden parasta peliään, vaikkei se sitten kriittisen porilaisnäkemyksen mukaan juuri minkääntasoista ollutkaan. Näillä oletuksilla FC Jazz lienee siis varma nousija.

Siihen nähden, miten kova joukkue vastassa oli tällä kertaa, pelasi Kerho ensimmäisellä puoliajalla lähes täydellistä peliä. Vierailla oli yksi paikka hätyyttää Luis Fernandoa Kerhon maalilla, mutta sivuvapari suuntautui ohi maalin. Jos siihen olisi joku koskenut, olisi tilanne voinut olla paha. Nyt ei kukaan siihen päässyt ja näin pallo painui tolpan ohi harmittomana.

Noin viiden minuutin pelin jälkeen vieraiden Ilkka Santahuhta laukoi kyllä, mutta pallo viuhui ohi maalin ja heri seuraavasta tilanteesta Kerho pisti täyden rähinän päälle.

Keskikentälle vihdoin palannut Christian Sund osoitti olevansa todellakin ihan huikea vahvistus tarjoilemalla pallon boxiin Petter Meyerille, joka nosti suoraan ilmasta pelivälineen ex-kerhoveskarin, Jyri Niemisen, taakse pelikellon oltua kamppailun kuudennella minuutilla.

Vain kolme minuuttia myöhemmin sai kerho vaparin noin paristakympistä. Kippari Chris Cleaver näytti, että aamuisin harjoitellut laukaukset eivät ole olleet turhia. Mies sijoitti pallon millimetrin tarkasti FC Jazzin maalin yläkulmaan ja näin kotijoukkue tarrasi entistä tiukemmin kiinni jatkopaikkaan johtaen peliä alle kymmenessä minuutisasas kahdella maalilla.

Sekään ei ahnaalle kotijoukkueelle kuitenkaan riittänyt. Oltiin vasta puolessa välissä rupeamaa, sillä 19. minuutilla Chris Cleaver ja Petter Meyer petasivat paikan Arttu Seppälälle, joka kiitti, kumarsi ja tulitti kauden toisen virallisen maalinsa yhtä monessa matsissa. Maalin pohjustuksessa nähtiin Meyerin huikeaa henkilökohtaista osaamista, jonka avulla koko tilanne ylipäätään luotiin. Näin oltiin jo 3-0 -numeroissa ennen kuin 20 minuuttia oli ehtinyt täyttyä.

Christian Sundilla oli paikkansa muutamaa minuuttia myöhemmin jatkaa porilaisten nöyryyttämistä, mutta veto painui tällä kertaa ohi maalin.

Sen sijaan 27. minuutin kohdalla turhautunut Joonas Laurikainen oli aloittaa mellakan, johon Timo Rauhala lähti ansiokkaasti mukaan kummankin katseltua ottelun todella vakuuttavasti tuommineen Jouni Hietalan tarjoilemaa varotiuskorttia. Turhautunut Laurikainen kävi muutenkin kierroksilla läpi ensimmäisen jakson ja Hietalan jo käännyttyä veteli surutta Christian Sundia takaa päin jaloille.

Vieraiden joukkueessa esiintynyt aikaisemmin Oulussa vaikuttanut Mamadou Konate oli kuin varjo entisestään. Matti Lähitie poimi pallon toisensa perään Konaten edestä ja yläpuolelta pitäen vieraiden vaarallisimman asee totaalisessa pimennossa. Se oli toki Konaten pelissä jäljellä Oulun ajoilta, että ahkerasti mies kaatuili, jopa niin ahkerasti, että Jouni Hietala joutui antamaan filmaamisesta varoituksen.

Seuraavaksi keltaista katseli Aki Sipilää törkeästi myöhässä jaloille ajanut Matti Santahuhta, joka olisi saattanut sada tempauksestaan jopa punaisenkin, sen verran härskisti mies tuli sukille. Porilaisten turhautuminen näkyikin juuri jatkuvana sukille koputteluna, josta etenkin kippari Chris Cleaver sai taas enemmän kuin tarpeellisen osuuden.

Kerho iski kerran vielä ennen taukoa. Puoliajan kolmas kulmuri päätyi Matti Lähitien jalkoihin rankkualueella ja “Masse” paikallisti takaansa Chris Cleaverin, jolla oli naurettavan helppo työ viimeistellä ottelun toinen maalinsa.

Varsinaiset ottelun highlightsit olivatkin oikeastaan sitten siinä. Toisella puoliajalla Kerhon peli passivoitui ja välit kasvoivat liikaa. FC Jazz pääsi näennäisesti hieman paremmin peliin mukaan, mutta paikkoja se ei kyennyt luomaan mitenkään järisyttävässä määrin. Kertaalleen Luis Fernando joutui venymään pakista suuntaa muuttaneen pallon eteen selvittäen sen kulmuriksi ja 88. minuutilla Miika Pertola kajautti vetonsa yläputkeen.

Paikkansa oli Kerhollakin kaunistella numeroita tylymmiksi. Timo Rauhalan viuhuvan vedon Jyri Niemisen selvitti kulmuriksi riman alta ja Miika Asunmaan puskun Nieminen pelasti aivan uskomattomalla syöksyllä kulmaksi.

Vaikka peli hieman lässähtikin Kerhon oltua niin ylivoimainen ensimmäisellä puoliajalla, ottelu oli melko vakuuttava ja yksipuolinen näytös. Ennakkoon oli hiukan vaikea tietää, mitä on tulossa, mutta pelin ehdittyä parikymmentä minuuttia eteenpäin, oli jo päivänselvää, ettei Kerho pysty kamppailua häviämään.

Christian Sundin paluu keskikentälle oli huikea piristysruiske joukkueelle. Se vapautti Chris Cleaverin pelaamaan enemmän omaa peliään ja toi melko lailla mukavasti luovuutta ja mielikuvitusta Kerhon pelaamiseen. Aki Sipilä raatoi laajalla säteellä, mutta otti kyllä aivan turhan keltaisen napautettuaan hänet telonutta Matti Santahuhtaa sukille seuraavassa tilanteessa.

Myös Mikko Ylihärsilä palasi kehiin ja ilahduttavaa kyllä, Tiitus Lehtinen, pystyi pelaamaan nilkkavammastaan huolimatta. Itse asiassa topparipari Lehtinen – Lähtie hoiti hommansa todella mallikkaasti. Tässä kohdassa voisi periaatteessa luetella jokaisen Kerhon pelaajan vuorotellen, sillä heikkoa esitystä ei tullut keltään.

Voitto tarkoitti sitä, että seuraavaksi Kerho saa vastaansa joko Järvenpään Palloseuran Kakkosen joukkueen tai Ykkösen FC KooTeePeen. Kaksikko selvittää välinsä keskiviikkona 30.4. ja vastustaja on tiedossa sen jälkeen. Varmaa on, että vastustajan taso on selkeästi kovempi siinä matsissa, tuli vastaan kumpi tahansa.

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala (v), Tiitus Lehtinen (70. Petri Niemi), Matti Lähitie, Ville Ylinen, Aki Sipilä (v), Chris Cleaver, Christian Sund (77. Miika Korpela), Arttu Seppälä, Petter Meyer, Mikko Ylihärsilä (63. Miika Asunmaa)
FC Jazz: Jyri Nieminen, Jari Vuorinen (62. Jari Lamminen), Jussi Leinonen, Ilkka Santahuhta, Matti santahuhta (v, 81. Valtteri Lamminen), Joonas Salo, Joonas Laurikainen (v), Jussi Rantala (46. Miika Pertola), Mamadou Konate (v)