123 456 7890

Nousu sinettiä vaille valmis

SJK Reservit – SuSi Young Boys 4-0 (3-0)
14 min 1-0 Joonas Kuivalainen
24 min 2-0 Ville Pakkala
37 min 3-0 Petri Huttu (rp)
67 min 4-0 Ville Pakkala

SJK Reservien nousu Kolmoseen on vain sinettiä vaille valmis. Käytännössä homma on jo selvä, mutta matemaattisesti Lapuan Ponnistuksella on teoreettinen mahdollisuus nousta ressujen ohi voittamalla kaikki pelinsä. Tietenkin ressujen pitäisi hävitä kaikki loput ottelunsa, että tämä skenaario voisi toteutua.

Kauden 14. voitto tuli liiankin helposti, sillä peli oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisellä puoliajalla ja loput 53 minuuttia pelailtiin ressujen kolmannen osuman jälkeen. Vierasjoukkue Suvilahden Sisu Young Boys sai pallon kertaalleen kotijoukkueen yläputkeen, mutta siinä vaiheessa peli oli jo 4-0.

Maalinteon kotijoukkue aloitti Joonas Kuivalaisen upealla osumalla Ville Pakkalan pelattua tekopaikan lohkon maalikuninkuutta nimiinsä himoitsevalle nuorukaiselle, joka tulitti kauden 13. maalinsa. Maalikuninkuutta halajaa myös Pakkala, joka oli asialla seuraavaksi.

Maalivahti Tomi Peltokangas avasi kerrassaan huikealla tavalla pallon Jussi Kankaanpäälle, joka tarjoili avoimen tekopaikan Ville Pakkalalle. Pakkalan kauden 10. maali vei ressut kahden maalin johtoon ottelun 24. minuutilla.

Vajaan 40 minuutin pelin jälkeen Joonas Kuivalainen oli jälleen tekopaikassa, mutta vieraiden Jami Tammisto kaatoi maalitykin ja näin pallo kiikutettiin varsin aiheellisesti pilkulle, mistä kapteeni Petri Huttu pisti sen varmasti verkkoon.

Kolmen maalin taukojohto tuntui riittävän isännille, sillä toisella puoliajalla vain 11 pelaajan voimin matkassa ollut vierasjoukkue alkoi saada pienimuotoisia hyökkäilyn poikasia aikaiseksi. Tosin tuota mainittua ylärimaa lähemmäksi eivät vieraat saaneet palloa.

Sen sijaan kotujoukkue siki vielä kerran. Johannes Saranpää keskitti oivallisesti vieraiden maalista katsottuna vasemmalta ja Ville Pakkala puski ottelun toisen osumansa nostaen samalla kauden maalisalonsa 11 maaliin.

Isännillä oli maalipaikkoja tehdä enemmänkin osumia. Jo alussa Saku Koskinen laukoi kahdesti varsin mainiosti Jussi Kankaanpään päästyä yrittämään maalintekoa parikin kertaa.

Vaikka nyt jäätiinkin puolitoista maalia alle kotiotteluiden keskiarvon, lienee ihan kohtuullista olla tyytyväinen neljän maalin voittoon ja kauden seitsemänteen nollapeliin.

Myös maalinteko on jakautunut melko mukavasti, sillä peräti 21 pelaajaa on ehtinyt viimeistelemään vähintään yhden maalin kuluvalla kaudella. Maalikeskiarvo on reilut 4,6 osumaa matsia kohti, joten kyllä se kelpaa.

Ressut ovat myös maan ylivoimaisin joukkue omassa sarjassaan voitettuaan kaikki pelaamansa sarjaottelut ilman pistemenetyksiä viidellä ylimmällä sarjatasolla. Vain JoPS/2 Itä-Suomen Nelosessa on edelleen kahdeksan ottelun jälkeen samassa tilanteessa.

SJK Reservien seuraava ottelu pelataan ensi maanantaina Nurmon Pallonurmella ja silloin on vastassa FC Kuffen Koivulahdesta. Mikäli Ponnistus ei voita tämän viikon kumpaakin otteluaan, FC Kuffenia kotona ja Närpes Kraft/2:ta vieraissa, on ressuilla mahdollisuus varmistaa nousunsa.

SJK Reservit: Tomi Peltokangas (64. Atte Tervasmäki), Sami Metsänranta (56. Herman Mäenalanen), Vesa Kivimäki, Petri Niemi, Jaakko Vähäpesola (64. Tuomas Kallionpää), Joonas Kuivalainen, Petri Huttu, Johannes Saranpää, Saku Koskinen (56. Juuso Koskela), Jussi Kankaanpää (56. Jesse Hautala), Ville Pakkala (71. Matias Lampinen)