123 456 7890

SJK ja viime kaudet IFK Mariehamnissa pelannut ruotsalainen Gustaf Backaliden, ovat tehneet pelaajasopimuksen, joka kestää kauden 2021 loppuun. Backaliden liittyi SJK:n harjoitusrinkiin koronakaranteenin jälkeen.

23-vuotias Gustaf Backaliden on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka voi pelata useammassa eri roolissa. IFK Mariehamnissa Backaliden pelasi kahden viime kauden aikana pääosin keskikentän keskustassa, mutta hänet on nähty myös hyökkääjänä ja puolustajana. SJK ja Veikkausliiga on tullut Backalidenille jo tutuksi.

Juttelin ennen siirtoa Dormanin ja Honkavaaran kanssa, ja he molemmat kertoivat minulle joukkueen tavoitteista ja seurasta. Siitä jäi minulle hyvä tunne ja halusin tulla SJK-paitaan, sanoo Gustaf Backaliden.
 
Myös Veikkausliiga on minulle jo tuttu, ja sitä kautta tietenkin myös SJK. Olen pelannut täällä SJK:ta vastaankin, ja minusta täällä oli todella hyvä tunnelma. 

Jalkapalloilijana haluan aina voittaa pelejä sekä saavuttaa jotain, ja vaikka minulla jäi hyvät muistot ajastani Maarianhaminassa, niin minusta tuntui, että halusin jotain muuta uralleni, Backaliden päättää.

Backalidenissa SJK saa pelaajan, joka on valmis työntekoon ja on käytettävissä useampaan pelipaikkaan.

Gustaf oli meille tärkeä kohde siirtomarkkinoilla hänen monipuolisuutensa vuoksi. Näen hänet ensisijaisesti pelin keskellä, kymppipaikalla, sillä hän on erittäin dynaaminen ja peliä hyvin kääntävä pelaaja, mutta valmentajalle pelaaja, jonka voi pelin aikana heittää paikalle kuin paikalle, on erittäin tärkeä, sanoo Jani Honkavaara.

Olemme seuranneet Gustafin pelaamista viimeisen kahden kauden aikana IFK Mariehamnissa, ja hän oli valmentajiemme yksi tärkeimmistä hankinnoista. Hänellä on erinomainen kyky voittaa palloja hyökkäyskolmanneksella sekä puolustaa yläalueella aktiivisesti eteenpäin. Se on pelillinen osa-alue, jota meidän tulee vahvistaa. Odotamme innolla hänen panostaan joukkueeseemme, sanoo Richard Dorman.

Backalidenin ura alkoi Ruotsissa, kotikaupunkinsa Malmön alemmissa sarjoissa, mutta Suomen IFK Mariehamn näki hänen potentiaalinsa ja kiinnitti tuolloin parikymppisen pelaajan riveihinsä. Veikkausliigassa Backaliden on pelannut yhteensä 42 ottelua ja tehnyt niissä 5 maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

SJK pelaa talvikauden toisen harjoitusottelun tulevana lauantaina 23.1. klo 14:30, kun SJK kohtaa Tampereen Pirkkahallissa Ilveksen. Otteluun ei koronarajoitusten vuoksi voida ottaa sisään yleisöä. Löydät kaikki talven jo sovitut harjoitusottelut sekä Suomen cup-karsintojen ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Veikkausliiga alkaa 9.4. Kauden 2021 kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavista sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

 

Gustaf Backaliden

Syyskuun 15. päivä, vuonna 1997 Ruotsin Malmössa syntynyt Gustaf Backaliden, on 186-senttinen keskikenttäpelaaja.

Backaliden on nuorena pelannut jalkapallon lisäksi myös jääkiekkoa, mutta valitsi lopulta jalkapallon. Ammattilaisuransa Backaliden aloitti jalkapallossa Malmön esikaupungissa, Kvarnby IK:ssa, ja siirtyi sieltä tammikuussa 2017 perinteikkään IFK Malmön riveihin, joka tuolloin pelasi Ruotsin 2. divisioonassa. Siellä Backaliden pelasi kahden kauden ajan edustusjoukkueessa ja seuran U21-joukkueessa, joka pelasi Ruotsin nuorten pääsarjassa. IFK Malmö sijoittui kausilla ensin kuudenneksi ja sitten kolmanneksi, mutta ei onnistunut nousemaan sarjapykälää ylemmäs 1.divisioonaan. Backaliden haki uralleen uutta suuntaa; uusi seura löytyi Suomesta, Ahvenanmaalta.

Backaliden kirjoitti Veikkausliigan IFK Mariehamnin kanssa vuoden sopimuksen tammikuussa 2019, ollessaan vielä 21-vuotias ja jatkosopimuksen kauden päätteeksi kaudesta 2020. Nyt 23-vuotias Backaliden pelasi FK Mariehamnin paidassa kahdella kaudella yhteensä 42 Veikkausliigan ottelua ja teki niissä viisi maalia sekä antoi kaksi syöttöä. Lisäksi hän pelasi 10 ottelua Suomen cupissa ja teki niissä yhden maalin. Backaliden oli kaudella 2019 sivussa pari kuukautta loukkaantumisen vuoksi.

Sopimus IFK Mariehamnin kanssa päättyi kauteen 2020 ja Backaliden allekirjoitti SJK:n kanssa tammikuussa 2021 sopimuksen, joka pitää hänet Seinäjoella kauden 2021 loppuun.