123 456 7890

Meyerin maali taas takeena
Warkaus JK – SJK 0-1 (0-0)
74 min 0-1 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerho otti kauden kymmenennen voittonsa vierailullaan Savoon. Voitto oli Kerholle neljäs peräkkäinen ja jätti kotijoukkue Warkaus JK:n nyt viidenneksi taulukossa 11 pisteen päähän Kerhosta.

Ensimmäistä kertaa seuran historiassa kohdattu, viime kaudella Lohko A:ssa pelannut, kotijoukkue Warkaus JK ei kuitenkaan tehnyt iltapuhteesta helppoa. Kotijoukkue ei yllättänyt millään tavalla pelkirjansa kanssa. Kaikki 11 pelaajaa pallon alle ja karvausta vasta keskiympyrän tienoilta. Voihan sellaisella systeemillä joskus yllättää, mutta tuo yllätys mureni taas kerran ja syynkin moni arvaa. Sen syyn nimi on Petter Meyer.

Kerho hallitsi palloa mielin määrin luoden ottelussa lähes kymmenen tekopaikkaa. Ensimmäisen niistä sai nimiinsä Petter Meyer jo noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Arttu Seppälän mainion keskityksen jälkeen. Pusku painui kuitenkin puolisen metriä takatolpan ohi.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Christian Sund, Petter Meyer ja Aki Sipilä rakentelivat kerrassaan hienon hyökkäyksen, jonka päätteeksi Sipilä pääsi pilkun kohdasta laukomaan, mutta kotijoukkueen veskari, Henri Väätäinen oli hereillä torjuen alanurkasta mallikkaasti.

Isäntien ensimmäinen potentiaalinen paikka maalintekoon tuli viisi minuuttia edellisestä. Kerhon kulmurin jälkeen vahvasti vastahyökkäyksiin satsannut Warkaus JK pääsi ylivoimahyökkäukseen kolmella kahta vastaan, mutta vieraiden onneksi vaarallisen, jo kuusi maalia viimeistelleen, Tommi Lankisen veto painui yli maalin laskeutuen kauniisti maalin katolle.

Kymmenisen minuuttia WJK:n tilanteen jälkeen Kerho sai kulmurin, jonka jälkeen kapteeni Chris Cleaver pääsi hakemaan kauden viidettä osumaansa. Cleaverin laukaus lähtikin hyvin kohti alakulmaa, mutta pakki sai sen verran jalkaansa väliin, että maali pysyi vielä koskemattomana ja seurauksena oli vain uusi kulmuri.

Tosin myös tuosta kulmurista Kerho pystyi luomaan vaarallisen tilanteen ja Arttu Seppälä pääsi laukomaan, mutta tälläkin kertaa tolppamiehen jalka oli tiellä, vaikka vierasjoukkueen vaihtopenkillä jo oltiin nostamassa tumppuja kohti helteistä taivasta.

Eipä ollut maalin paikka vielä. Ei ollut sitä WJK:llekaan, joka kuitenkin ahdisteli vielä 45. minuutilla Kerhon maalia. Kulmurista tullut pusku muutti suuntaa vieraiden pakkikalustosta, mutta Luis Fernando oli hoksottimet hereillä ja tippasi pallon etukulmasta pois.

Mitään mullistavaa ei tapahtunut toisellakaan puoliajalla isäntien toimesta. Pelisuunnitelma oli kuin betoniin valettu ja joukkue kyttäsi saumojaan erikoistilanteiden lisäksi vastaiskuista, joita tällä kertaa ei erityisen monta nähty.

Kerholle toisen puoliajan ensimmäinen paikka tuli reilun kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Juuri vaihdosta tullut Mikael Muurimäki pääsi puskemaan vaparista, mutta pallo painui metrin verran ohi maalin. Tusinan verran ehti minuutteja vierähtää ennen kuin Kerho hätyytteli seuraavan kerran Henri Väätäisen maalia. Ei saanut vieläkään Arttu Seppälä kauden avausmaalia tililleen, vaikka yritystä löytyikin. Pienestä kulmasta lähtenyt veto painui nyt sivuverkkoon.

Pari minuuttia Seppälän paikan jälkeen isännät olivat mennä johtoon. Harvoista paikoistaan WJK ei paljon kyennyt kehittämään, mutta nyt siihen oli saumaa Tommi Lankisen väännettyä Timo Rauhalan kanssa tiukasti. Lankinen sai karistettu “Tinden” irti itsestään ja veti loistavan laukauksen aivan alakulmaan. Nyt nähtiin myös se, miksi Luis Fernandoa pidetään huippuveskarina, oli se sarjataso mikä tahansa, sillä brassi venytti moisen gamesaver-torjunnan, ettei paremmasta väliä.

Pitkälle saatiin odottaan matsin ratkaisua tälläkin kertaa. Ottelu ehti vanhentua aina 74. minuutille saakka, jolloin varmuudella ainakin Kakkosen Lohko C:n paras hyökkääjä, ehkä jopa koko sarjan, Petter Meyer ratkaisi kamppailun vierasjoukkueen eduksi taaten taas kerran voiton mustapukuiselle vierasjoukkueelle, jonka saldo viidestä vieraissa pelatusta ottelusta on edelleen voittojen muodostama helmiketju. Meyerille osuma oli kauden 11., eli maaleja on nyt kasassa yhtä monta kuin pelejä pelattuna.

Maali syntyi Kerhon omassa päässä olleen sivurajaheiton jälkeen, jonka Chris Cleaver purki pois. Mikael Muurimäki sai pallon haltuunsa, kääntyi ja pisti Petter Meyerin juoksukilpailuun Warkaus JK:n puolustuksen kanssa. Lopputulos on kaikkien tiedossa. Meyer kiersi vielä maalivahti Väätäisenkin ehtien ensimmäisenä itse pistämäänsä “tikkariin” ja viimeisteli sen jälkeen huolella kauden 11. osumansa.

Lisäajalla Kerhosta Lee Brennanilla ja Arttu Seppälällä oli vielä saumansa ehostella numeroita kotijoukkueen nostettua kalustoaan ylös toivoessaan tasoitusta.

Ottelun arvovaltainen palkintoraati antoi yhden tähden isäntien maalivahdille, Henri Väätäiselle, kaksi sakaraista niin ikään kotijoukkueen Juuso Kuroselle ja kolme tähteä vierasjoukkueen keskikentän keulahahmolle, Christian Sundille.

Voitollaan Kerho nykäisi keulaa sarjan kärjessä kakkosena olevaan PK-37:aan ja kolmosena olevaan FC Kiistoon lisää. Nyt sitä on jo yhdeksän pistettä, eli siinä mielessä tilanne näyttää todella hyvältä. Toisaalta, vielä ei olla edes kauden puolivälissä, joten mitä hyvänsä saattaa tapahtua. Olisi se kuitenkin melkoinen yllätys, jos Kerho näistä asetelmista romahtaisi ihan totaalisesti.

Jokaisen voiton myötä se ensimmäinen tappio on tietenkin askeleen lähempänä. Se voi tulla seuraavassa pelissä tai seuraavalla kaudella, mutta väistämättä se jossakin vaiheessa tulee tällekin Kerhon joukkueelle.

On omalla tavallaan ymmärrettävää, että jokainen vastustaja lähtee vain puolustamaan ja vetäytymään rakentaen mitä erilaisimpia versioita barrikadeista linnoittaen oman kuudentoista alueensa kuin legendaarisen Mannerheim-linjan.

Samaan aikaan se on melko turhauttavaa, vaikka toki tulosurheilustahan tässä kysymys on. Siinä valossa kuusi yhden maalin voittoa Kerhon kauden kymmenestä voitosta osoittavat omia signaaleitaan joukkueesta. Helppoja pelejä ei ole luvassa jatkossakaan, sillä sunnuntaina vastassa on tänään heittopussiksi joutuneen FC Vaajakosken vieraissa peräti 5-0 murskannut vaarallinen TP-47 ja sen jälkeen heti Esa Haanpää sarjakolmoseksi luotsaama FC Kiisto viikkoa myöhemmin.

Oli muuten ihan mieluisaa nähdä Ville Ylisen ja Mikko Väänäsenkin olevan jälleen pelihommissa mukana. Nyt odotellaan enää Tiitus Lehtisen paluuta, sillä Jesse Jääskeläisen ja Toni Kujalan kausi lienee taputeltu. Matti Lähitie oli jo mukana, mutta ei vielä palannut kentälle.

SJK: Luis Fernando, Ville Ylinen (63. Mikko Väänänen), Kalle Taimi, Mikko Ylihärsilä, Timo Rauhala (v), Aki Sipilä, Chris Cleaver (v), Christian Sund, Teemu Penninkangas (56. Mikael Muurimäki), Petter Meyer (81. Lee Brennan), Arttu Seppälä