123 456 7890

Meyer lisäsi YPA:n tuskaa
SJK – FC YPA 1-0 (0-0)
61 min 1-0 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa edelleen Kakkosen Lohko C:n kärjessä ilman tappioita syvennettyään FC YPA:n tuskaa ja lähetettyään ylivieskalaiset putoamisviivan alapuolelle.

Kotijoukkue aloitti ottelun ryminällä kahden uuden miehen esiinnyttyä avauskokoonpanossa hyökkääjä Daniel Caumon ja laitalinkkinä pelanneen Patrik Lomskin muodossa. Yleensä Kerholle niin hankala vierailija, FC YPA, oli täysin vastaanottavana osapuolena ensimmäisen vartin.

Ensimmäisen paikkansa kotijoukkue sai jo ottelun neljännellä minuutilla brasilialaisen Daniel Caumon lauottua yli. Vain minuuttia myöhemmin Caumo oli uudelleen asialla, mutta nyt vieraiden eliittiin kuulunut maalivahti Kalle Rönkkö pelasti vieraat takaiskulta.

Vyörytys jatkui kuitenkin ja kamppailun kuudennella minuutilla kulmatilanteessa ylhäälle noussut toppari, Kalle Taimi, pääsi puskemaan, joskin ohi.

Vaikka vieraiden asiantunteva valmentaja, Marko Myllykangas, ei nähnytkään Kerholla juuri olleen paikkoja ensimmäisellä puoliskolla, seuraavaksi maalintekoa oli yrittämässä Arttu Seppälä kellon oltua vastan kamppailun kahdeksannella minuutilla.

Ja lisää tuli. Reilun vartin kohdalla Seppälä pääsi puskemaan Kerhon asussa debytoineen Patrik Lomskin erinomaisesta keskityksestä ja viisi minuuttia myöhemmin Daniel Caumo tarjosi Seppälälle paikan, mutta eipä ollut vieläkään sihti kohdallaan.

Vieraat saivat ensimmäisen kerran pallon kohti kotijoukkueen maalia kamppailun 28. minuutilla, jolloin varsin verkkaisesti nykyisin liikkuva, mutta edelleen aivan huikealla tavalla palloa suojaava Dragan Pejic puski rankkualueen rajalta löysän kopin Luis Fernandon syliin.

Vasemmalla laidalla ottelun pellnnut Patrik Lomski esitti osaamistaan napakalla laukauksella 37. minuutilla Kalle Rönkön venytettyä paraatitorjunnan myötä pallon jälleen kulmuriksi.

Vielä kolme minuuttia ennen taukoa Petter Meyer ja Daniel Caumo pelasivat FC YPA:n alakerran totaalisesti nakkikioskille seinäsyötöillä. Valitettavasti ei tästäkään maalipaikasta saatu palloa verkkoon, vaan “Petskun” veto painui takakulmasta ohi.

Toinen puoliaika ei ollut ehtinyt vanhentua viittäkään minuuttia kun kotijoukkue sai ensimmäisen, joskin hieman onnekkaan tilaisuuden siirtyä kamppailussa johtoon. Erinomaisen ottelun pelannut kippari Chris Cleaver chippasi pallon yli maalivahti Kalle Rönkön, mutta ristikko pelasti tällä kertaa vieraat.

Ahnaasti maalipaikkoihin hakeutunut Petter Meyer pääsi jälleen kerran yrittämään viimeistelyä vahvasti nousseen Mikko Väänäsen tarjoilusta 57. minuutilla, mutta eipä ollut tähtäin säädetty kohdilleen.

Ilmeisesti “Petsku” sai siirrettyä jyvää ne pari tarvittavaa napsua, sillä seuraavasta tilanteesta armoitettu maalintekijä iski niitin vierasjoukkueen sitkeälle puolustustaistelulle ja hautasi haaveet nollapelistä omassa päässä.

Ville Ylinen riisti keskialueella pallon tarjoillen sen maukkaasti laitaan Arttu Seppälälle, joka ajoi vahvasti kohti aluetta ja päätyä pistäen Meyerille namupallon, johon maalitykki ehti ensimmäisenä tulittaen kauden 16 maalinsa.

Ei mikään ihme, jos dj vu-ilmöistä voi jalkapallossa puhua, niin tässä kohtaa ainakin. Jo keväällä Kerho kaatoi huikeita satsauksia tähänkin kauteen tehneen FC YPA:n tismalleen samoin numeroin ja tismalleen saman maalintekijä rokotettua tuolloinkin joukkuetta. Ainoa ero on se, että keväällä Petter Meyer maalasi “jo” 58. minuutilla. Nyt siihen meni kolmisen minuuttia enemmän.

Kerho on muuten ollut toisilla puoliajoilla melkoisen vahva, sillä maaliero on kauden 18 ottelun toisten puoliaikojen osalta 35-3!

Sarjassa nyt putoamisviivan alapuolelle vajonnut FC YPA oli kuin varjo siitä Kakkosta dominoineesta ylivoimaisesta joukkueesta, joka on hallinnut aiemmilla kausilla otteluitaan niin Kerhoa kuin muitakin joukkueita vastaan.

Ottelun lopussa vieraat piristyivät ja pystyivät 2-3 minuutin periodin aikana luomaan neljä loistavaa paikkaa tasoittaa ottelun. Toisaalta, Kerholla oli ottelussa kymmenkunta saman tason paikkaa naulata matsi selväksi, mutta nyt ne tuhlattiin.

Petter Meyer olisi saattanut hyvinkin tulittaa 3-4 osumaa, Arttu Seppälällä, Daniel Caumolla ja Patrik Lomskillakin oli saumansa. Vieraiden vaarallisimmat yritykset nähtiin Dragan Pejicin toimesta Tatu Ahosen päästyä lopussa kertaalleen yrittämään tasoitusta erinomaisesta paikasta.

Saattaa olla, että ottelu oli vierasjoukkueelle kuin sen koko kausi pienoismuodossa. Hyvin joukkue puolusti, mutta viimeistely oli itkettävän ja naurettavan rajamailla. Pakko on kuitenkin antaa krediittiä myös kotijoukkueen veskarille, Luis Fernandolle, joka joutui nyt torjumaan enemmän kuin monessa muussa pelissä yhteensä.

Toisaalta, “Luffen” sijoittuminen oli laadukasta ja pallot ajautuivat toinen toisensa jälkeen hänen hyppysiinsä.

Harvoin, jos koskaan, FC YPA on ollut näin vaisu. Kevään kotiottelussaan joukkue pystyi vielä pistämään hanttiin todella hyvin. Nyt kotijoukkue tarjosi avaimet tasoitukseen oikeastaan ihan suotta. Rauhoittamalla omaa peliä viimeisten viiden minuutin aikana homma olisi ollut suorastaan paljon levollisempaa katseltavaa.

Luultavasti 1185 katsojaa oli kuitenkin ihan tyytyväisiä siihen, että kotijoukkue tarjoili heille nähtäväksi tälläkin kertaa voiton, Urheiluruutu.maalin, viihdyttävää peliä ja selkeää hallintaa, eikä edes jännitystä puuttunut.

Matsin tuominnut kaukaloiden puolelta paremmin tunnettu nuorukainen, Kalle Mäkinen, oli ihan helmi. Selketä tuomiot, hyvä kommunikointi ja tasapuolinen toiminta osoittivat, että kaverilla on selkeästi resursseja pitkälle hommassaan.

Otteluisäntä EPV Kiinteistöpalvelun asiantunteva palkintoraati katsoi vieraiden Tatu Ahosen ansainneen yhden tähden. Kotijoukkueen Patrik Lomski kuittasi pari sakaraista ja ottelun hahmo, Chris Cleaver vei kotiinsa kolmen tähden mitskun Benjamin-pojalleen.

Vieraista olisi Ahosen lisäksi voinut palkita ansiokkaasti ja pikkunätisti pelivälinettä käsitelleen Radik Akhmetkhanovin tai maalivahti Kalle Rönkön.

Kotijoukkueen esitys oli kohtalaisen tasainen. Cleaver ja Lomski olivat vahvoja, mutta myös maalivahti Luis Fernando loisti kriittisillä hetkillä, eikä Timo Rauhalankaan panos ollut lainkaan huono.

Aika mukavasti kotijoukkue onnistui paikkaamaan sivussa olleet Mikko Ylihärsilän, Tiitus Lehtisen, Aki Sipilän ja Christian Sundin. Vierailta poissa oli parikin laadukasta pelimiestä Antti Pehkosen ja Juho Alasuutarin muodossa, mutta molemmat saivat täydet kentälliset kehiin!

Kun sarjaa on jäljellä kadeksan ottelua, johtaa Kerho Lohko C:tä edelleen 13 pisteellä kakkosena olevan GBK:n kaadettua TP-47:n tänään.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Timo Rauhala, Arttu Seppälä, Chris Cleaver, Ville Ylinen, Patrik Lomski (83. Miika Korpela), Daniel Caumo (72. Mikael Muurimäki), Petter Meyer