123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on viime kauden alusta alkaen pitänyt kannattajiensa kanssa yhteisiä keskustelutilaisuuksia, joissa seurajohto, valmentajat ja välillä myös pelaajat tapaavat kannattajia ja keskustelevat seuran asioista, kehittäen seuraa yhteistuumin. Näitä iltoja kutsutaan nimellä Meidän Kerho.

Tämän kevään ensimmäinen Meidän Kerho –ilta vietettiin viime lauantaina U19 joukkueen SM-karsintapelin jälkeen Wallsport Areenalla ja paikalla oli seuranjohdosta puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä ja hallituksen jäsen Janne Kotamäki. Edustusjoukkueen puolelta mukana oli päävalmentaja Simo Valakari sekä joukkueenjohtaja Jari Kujala. Myös SJK U19 joukkueen SM-sarjaan luotsannut Max Peltonen kävi moikkaamassa paikalla olijoita ja kertomassa tuoreeltaan tunnelmat ratkaisevan pelin jälkeen. Wallsport areenaa paikalla edusti toimitusjohtaja Mäkelän lisäksi tapahtumien koordinaattorina toimiva Pablo Lehtonen.

Seuraväen lisäksi paikalla oli epävirallinen kannattajaryhmä Klopit Seinäjoki, sekä SJK Kannattajien jäseniä ja puuhamiehiä.

Keskustelu oli avointa ja kaikki osallistujat pitivät iltaa jälleen onnistuneena, joten tarkoitus on vastaavia tapaamisia pitää edelleen jatkossakin.

SJK yhdistää seurajohdon ja kannattajat, yhteistyökumppanit ja katsojat.


Valakari valotti joukkueen tulevaa kautta

Ensimmäisenä puhujana illassa oli edustusjoukkueen päävalmentaja Simo Valakari. Valakari kertoi joukkueen muodostuksesta, tulevan kauden haasteista ja joukkueen taktiikasta.

Keskustelua käytiin myös joukkueen ja kannattajien tärkeästä vuorovaikutuksesta ja molemmin puolin koettiin tärkeänä toiminnan kehittäminen entisestään.

Valakari kertoi kannattajien merkityksestä joukkueelle ja siitä kuinka tärkeää on muistaa kannattaa omiaan myös mahdollisina huonoina hetkinä.

Pelaajistoon Valakari kertoi olevansa tyytyväinen, mutta samalla korosti että joukkue ei tule koskaan olemaan varsinaisesti valmis, vaan että tämä on jatkuva prosessi, jossa koko ajan pyritään eteenpäin. Pelitapaa, pelaajia ja joukkueen kokoonpanoa kehitetään aina kauden loppuun asti ja ensi talvena aloitetaan jälleen kehittäminen seuraavan askeleen ottamiseksi.

Joukkueen tavoitteeksi on asetettu sarjanousu ja tulevaisuudessa nousun tapahtuessa, ei Veikkausliigaankaan ole tarkoitus mennä nöyristelemään, vaan pärjäämään.

Talven ottelut ovat keränneet Wallsport Areenankin täyteen ja odotukset Seinäjoella ovat suuret.

Uudet peliasut esiteltiin

SJK:n sponsori Adidas Finland toimittaa kaikille SJK joukkueille täysin oman peliasun, jollaista ei ole kenelläkään muulla Suomessa tai koko maailmassa.

Kaikki SJK:n joukkueet pelaavat samalla peliasulla ja kaikkien kolmen joukkueen pelaajien pelinumerot tulevat jatkossa juoksevasti siten että, edustusjoukkueen numerot ovat väliltä 1- 35 (Kloppien numero edelleen 12 jäädytettynä), Kerho 07:n numerot 35 – 50 (poikkeuksena Mikael Muurimäki, jolla on numero 55) ja siitä eteenpäin SJK U19 joukkueen.

Näin pelaajilla pysyy oma numero aina, vaikka pelaisivat välillä Kerho 07:n mukana tai juniorijoukkueessa.

Uudet kotipeliasut ovat edelliseen tapaan; musta paita ja mustat shortsit, mutta sukat on valkoiset, kuten ne olivat kahdella ensimmäisellä SJK kaudellakin.

Kultaista väriä on nyt mukana paljon enemmän, kun paidan kyljet ovat kokonaan kultaiset ja housuissa jatkuu kultainen raita sivuissa. Adidaksen tunnusraidat, kaulukset ja logo ovat myös kultaiset. Pelinumero selkään tulee myös kultaisella kuten ennenkin.

Vieraspeliasu on kokovalkoinen, joissa numero on kultainen kuten kotipaidoissakin.

Uudet peliasut esitellään tarkemmin Ykkösen media-avauksessa Helsingissä ensi viikon maanantaina.


Adidas toimittaa SJK:lle täysin uudet peliasut, jollaisia ei ole muilla.

Puheenjohtaja Sarajärvi kertoi suunnitelmista ja olosuhteista

Myös seura noudattaa samaa prosessia kuin joukkueet, eli koko ajan pyritään eteenpäin ja kehitetään toimintaa alkuperäisen vision mukaan, jossa SJK:n on tarkoitus olla Suomen paras paikka 15-20 vuotiaille, nuorille pelaajille kehittyä ja pelata.

SJK on luonut putken, jossa aivan pienimpien junioreiden joukosta on mahdollista nousta edustusjoukkueeseen ja mahdollisesti vielä pidemmälle urallaan. Pelata laadukkaassa valmennuksessa, hyvissä olosuhteissa kovatasoisten pelikavereiden kanssa ja vielä mahdollisimman korkealla tasolla.

Pelaajista pidetään huolta ammattimaisesti ja kaikki tausta-asiat halutaan hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla, jotta pelaajat voivat keskittyä vain harjoittelemiseen ja pelaamiseen.

Seuran A-juniorit pelaavat ensi kesänä SM-mitaleista, reservijoukkue Kerho 07 pelaa Kakkosen pohjoislohkossa ja edustusjoukkue tavoittelee tosissaan liiganousua. Vastaavaa ei Suomessa ole tarjota monella muulla seuralla ja kun tähän liittää Suomen parhaat talviharjoitusolosuhteet, on SJK mennyt suurin harppauksin eteenpäin.

Seinäjoen Keskuskenttä kaipaisi suurta remonttia.

Ainoastaan itse päänäyttämö, eli kotikenttä, ei ole tässä kehityksessä mukana, mutta siihenkin on toivottavasti luvassa parannusta pian, nimittäin seuraavaksi keskusteltiin stadionhankkeesta. Puheenjohtaja Sarajärvi kertoi, että periaatteessa stadionin paikasta on päästy kaupungin kanssa nyt yksimielisyyteen ja stadion sijoitettaisiin Jouppilanvuoren tekonurmen paikalle.

Piirustukset ja muut suunnitelmat ovat valmiina ja n. 4000 hengen täysiverinen jalkapallostadion, katettuine katsomoineen sekä valoineen, nousisi Seinäjoelle valtakunnallisten yhteistyökumppaneiden toteuttamana.

Stadionhankkeesta on jätetty esitys ja ratkaisumalli Seinäjoen Kaupungin valmisteleville virkamiehille ja tällä hetkellä odotellaan kaupungin esityksiä kuinka stadion asiassa edetään tai olosuhdeasiat muuten saadaan kuntoon.

Sarajärvi kertoi myös seuran taloudellisesta tilanteesta ja seuran muista investoinneista. Tällä hetkellä seuran omistajia on 12 tahoa ja omistuspohjaa laajennetaan niin, että seura ei ole jatkossakaan vain muutaman omistajan seura, vaan taustalla on isompi joukko vaikuttajia. Tavoitteena on kesään mennessä nostaa omistajapohjaa jopa 30:een eri tahoon.

Seura ostaa myös kiinteää omaisuutta, jolla vahvistetaan seuran osakekantaa ja tämmöisiä hankkeita on jo Wallsport Areena, täysimittainen harjoituskeskus toimistotiloineen, joka on kokonaan seuran omistama. Sijoituksia tehdään myös kiinteistöpuolella esim. asuntokantaa ostamalla ja kaikella tällä pyritään pitkäjänteisyyteen ja järkevään talouden pitoon. SJK työllistää 35 ihmistä, jotka maksavat veronsa Seinäjoelle..

Sarajärvi myönsi että kolmen joukkueen pyörittäminen on kallista puuhaa ja vaatii tiukkaa taloudenpitoa, mutta seura pitää kunnia-asianaan, että kaikki maksut ja velvoitteet on aina hoidettu ja näin halutaan toimia jatkossakin. SJK:ssa mennään lujaa eteenpäin ja kaikessa on ohjenuorana pitkäjänteisyys ja toiminnan kehittyminen.


SJK on noussut Seinäjoen suosituimmaksi urheiluseuraksi viiden vuoden aikana.

Ottelutapahtumaa, mobiilipalveluja, nettisivuja ja fanituotteita kehitetään

SJK:n mainioita nettisivuja kehitetään edelleen ja kun uudet joukkue- ja pelaajakuvat tulevat tämän viikon aikana kaikista pelaajista, tulee sivuille myös uusitut pelaajakortit ja pelaajaesittelyt on tarkoitus tehdä kaikista seuran pelaajista, ei vain edustusjoukkueesta.

Nettisivujen rinnalle lanseerataan uusi SJK mobiilipalvelu, joka toimii älypuhelimissa ja kannettavissa taulutietokoneissa. Asiaa esitteli tilaisuudessa SJK toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä.

Mobiilipalvelu tuodaan palvelemaan ottelutapahtumaa ja tuon kautta voi katsoja mm. löytää pelaajaesittelyitä, uutisia ja sarjatilannetietoja interaktiivisemmin kuin vaikkapa käsiohjelmasta.

Paperisesta käsiohjelmasta ei toki luovuta, mutta kännykän kautta voidaan kertoa ajankohtaisempaa tietoa päivän ottelun pelaajistosta, kuten poissaoloista yms. Palveluun on tarkoitus tulla myös tilanneseurantaa muilta paikkakunnilta ja yhteiskäyttöä sosiaalisen median palveluiden kanssa.

Ottelutapahtumiin tulee myös liikuteltava jättiskriini, jota hyödynnetään myös mobiilipalvelun kanssa siten, että esimerkiksi ottelun parhaan pelaajan voi yleisö äänestää puhelimillaan ja äänestystulos näkyy ottelun lopulla skriiniltä.

Skriiniä käytetään myös yhdessä äänentoiston kanssa ja sen kautta esitetään pelaaja- ja valmentajahaastatteluja ennen otteluita. Myös edellisten otteluiden koosteita on mahdollista näyttää tuon kautta.

Portit ja palvelut kentällä avataan jatkossakin puolitoista tuntia ennen ottelun alkua ja muutenkin toimitaan kuten viime kaudella. Tarkoitus on kuitenkin tuoda lisää ohjelmaa ennen ottelua, jolloin paikalle voi tulla viihtymään jo hyvissä ajoin.

Kaikki kolme joukkuetta myös pelaa kotipelinsä Keskuskentällä.

Fanituotepuolella pyritään lisäämään valikoimaa ja ottamaan paremmin huomioon myös lapset.

SJK:lta tulee jälleen uusi huivi kesäksi, mutta tällä kertaa ensimmäinen erä on kevyempää sekä kenties tyylikkäämpää �kesähuivi� -mallia ja vasta syksyllä tulee uusi paksumpi kannattajahuivi.

Valikoimaa kehitetään yhteistyössä SJK kannattajien kanssa ja ainakin kännykänkuoria ja muita pienempää fanituotetta toivottiin jo illan aikana.

SJK saa myös oman paitaprässin, jolla voi kenties jo ensi kesänä painaa oman nimen ja numeron fanipaidan selkään.

SJK Kannattajatoiminta, vierasmatkat ja Kerhotalo

Jatkossa kaikkiin vierasotteluihin lähdetään omalta Kerhotalolta, eli Wallsport Areenalta. Myös Kahvila Kerho ja Wallsportin pubi avaa ovensa vierasottelupäivinä, samaan tapaan kuin Keskuskentällä, puolitoista tuntia ennen bussin lähtöä.

Klopit Seinäjoki pyrkii järjestämään omia vierasreissujaan lähes jokaiseen otteluun, mutta tämän lisäksi SJK Kannattajat järjestää ainakin kaksi isompaa bussireissua, joihin kannattajakorttilaisille tulee edulliset hinnat.

Alustavasti nuo reissut olisi tarkoitus tehdä Ilves peliin Tampereelle ja Haka peliin Valkeakoskelle. SJK Kannattajien reissuille on kaikki SJK väki tervetullutta vauvasta vaariin.

Wallsport Areenaa kehitetään jatkossa entistä enemmän Kerhotaloksi, ja tarkoitus on järjestää siellä kaikenlaista tapahtumaa koko seuraväelle, mm. kannattajien sekä pelaajien välisiä tietokonepeliturnauksia alettiin kaavailemaan. Myös talvisin pyritään järjestämään siellä toimintaa ja Suomen Maajoukkueen pelejä, sekä muita kansainvälisiä otteluita näytettäisiin silloin tällöin seuraväelle skriiniltä.

Kauden aikana myös joistain vieraspeleistä pyritään järjestämään televisiointia Seinäjoen keskustan baareihin ja alaikäisille vaikkapa Kahvila Kerhoon.

SJK Kannattajat järjestävät myös marsseja kotipeleihin kauden aikana ja näissä pyritään olemaan yhteistyössä SJK-junioreiden kanssa. Myös marsseille on kaikki kannattajat vauvasta vaariin tervetulleita. Ainakin Keskuskentän avausmatsiin olisi tarkoitus marssia yhdessä.

Kauden kotiavausottelusta Jouppilanvuoren tekonurmella, pyritään tekemään myös valtava tapahtuma johon haetaan kentän ennätys katsojamäärää. Ottelun lisäksi on tulossa muuta tapahtumaa tuolle päivälle ja siitä tiedotetaan lisää lähempänä.

SJK:n kotiavaus Ykkösessä pelataan lauantaina 4.5. Jouppilanvuoren tekonurmella. Vastaan tulee PK-35 Vantaa.