123 456 7890

Suomen lupaavimpiin junioripelaajiin kuuluva Maximo Tolonen on tänään allekirjoittanut SJK:n kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2020. Tolonen purki sopimuksensa FC Hongan kanssa joulukuun alussa ja on sen jälkeen ollut tutustumassa SJK:n ja Saksan Bundesliigassa pelaavan 1.FC Kölnin toimintaan.

16-vuotias Tolonen on pelipaikaltaan hyökkääjä tai hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Hän nousi Suomessa otsikoihin iskemällä Suomen U17-maajoukkueessa EM-karsinnoissa viisi maalia, kaksi näistä oli Saksan verkkoon.

Minulla on aina ollut ulkomaat tavoitteena ja olen aina tähdännyt huipputasolle. SJK:n kautta saan todella hyvän mahdollisuuden itsenäistyä ja nähdä millaista se voi olla ulkomailla, kun asut yksin. Voin pelata miesten tasolla ja pääsen ottamaan vastuun omasta tekemisestäni sekä pitää itse itsestäni huolta. Samalla pystyn kasvamaan pelaajana henkisesti paljon, kun tulen tänne. Tämä on uusi paikkakunta, uusi todella hyvä joukkue ja näen, että tämä on todella hyvä askel urallani, kertoo Maximo Tolonen.

Olen ollut SJK:n toiminnasta todella vaikuttunut. Olen ollut viikon harjoittelemassa täällä ja valmennus on ollut todella laadukasta, ja olen tykännyt todella paljon tästä meiningistä, mikä täällä on. Vaikka olenkin ollut vain viikon mukana, niin olen heti päässyt todella hyvin mukaan joukkueeseen. Kaiken kaikkiaan olen saanut todella hyvän kuvan SJK:sta. Fasiliteetit ovat aivan huippuluokkaa ja täällä nuorella pelaajalla on hyvät mahdollisuudet kehittyä, olen vakuuttunut siitä, kommentoi Tolonen.

Tietenkin minulla on tavoite mennä täältä eteenpäin, mutta juuri nyt tämä on todella hyvä paikka siihen, että voin kasvaa pelaajana. Olen aina ajatellut, että minun pitää pelata miesten joukkueessa, jotta voin kehittyä. Ulkomailla minulle on tarjottu mahdollisuutta olla heidän junioriakatemioissa, mutta minun mielestäni tämä kehittää paremmin. Menen miesten joukkueeseen mukaan ja samalla saan kouluni hoidettua. Täällä se onnistuu, jatkaa Tolonen.

Nyt vain odotan, että kausi alkaisi, sillä olen todella innoissani uudesta seurastani, päättää Tolonen.

SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen on tyytyväinen että, Tolonen valitsi uudeksi seurakseen SJK:n.

Maximo on erittäin taitava ja luova pelaaja. Kymppialueen viimeisen kolmanneksen, viimeisten murtavien syöttöjen antaja. Maalipaikkojen luoja. Ja hän pystyy myös itse viimeistelemään maaleja, kuvailee Kautonen uutta valmennettavaansa.

Totta kai tuleminen SJK:hon on iso haaste hänelle, mutta hänellä on kyvyt ja ominaisuudet, sekä ikään nähden henkinen vahvuus ja kypsyys, joten näen, että hänellä on täydet mahdollisuudet kamppailla jo nyt meidän avauskokoonpanon paikasta sekä säännöllisestä peliajasta, kertoo Kautonen.

Maximo Tolonen on Espoossa syntynyt FC Hongan kasvatti. Hän on asunut vanhempiensa kanssa myös Iso-Britanniassa ja pelasi jo 11-vuotiaana Skotlannin Rangersissa ja Hibernianissa. Hänen äitinsä on kotoisin Argentiinasta ja isä Suomesta.

Tolonen nousi suoraan C-junioreista Hongan reservijoukkueeseen ja jopa edustusjoukkueeseen kaudella 2016 ja pelasi tuolloin ensimmäiset minuuttinsa aikuisten tasolla Kakkosessa ja Kolmosessa. Ensimmäinen maali Hongan edustujoukkueessa syntyi syksyllä 2016 Suomen Cupissa Malmin Ponnistajia vastaan vastaan. Hän ratkaisi Hongan välieräpaikan tekemällä ottelun ainoaksi jääneen maalin FF Jaroa vastaan loppuhetkillä. Hän pelasi myös SJK:ta vastaan cupin välierässä, mutta ei onnistunut maalinteossa. Suomen paidassa hän on pelannut kaikkiaan 15 alle 17-vuotiaiden maaottelua ja tehnyt niissä 9 maalia. Päättyneellä kaudella hän pelasi 21 ottelua Ykkösessä. Hän teki Veikkausliigaan nousseessa Hongassa kaksi maalia. Hänen otteitaan on seurannut tarkkaan Kölnin lisäksi moni muu maailman huippuseura.

Kielitaidosta ei ulkomaat ainakaan jää hänen kohdallaan kiinni, sillä espanjan hän on oppinut äidiltään, suomen isältään. Lisäksi hän on käynyt peruskoulunsa englanniksi Suomessa ja Iso-Britanniassa. Lukion tänä syksynä aloittanut Tolonen opiskelee lisäksi ranskaa valinnaisena kielenään.

Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa kaudet 2018 ja 2019 loppuun, ja siinä on optio kaudesta 2020.

Tolonen on mukana, kun SJK kohtaa ensi viikolla torstaina 21.12. klo 18:15 harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan FC Hakan. Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa pääsy.

Maximo Tolonen Hongan paidassa viime kaudella Ykkösessä. Kuvan ottanut Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.