123 456 7890

SJK palasi voittokantaan Kuopiossa, kun se kaatoi KuPS:n 0–1. Ottelun voittomaalin teki Denys Oliinyk Joonas Sundmanin keskityksestä ottelun 40. minuutilla. Voiton myötä SJK nousi sarjassa viidenneksi ja vain kahden pisteen päähän sarjan kärjestä. Voittopelin jälkeen on mukava siirtyä maajoukkuetauolle. SJK:n osalta sarja jatkuu tiistaina 18.6. ottelulla HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen on vuorossa vihdoin kotiottelu, kun FC Inter saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille maanantaina 1.7.

KuPS – SJK 0–1 (0–1)
0–1 40 min Denys Oliinyk

SJK hallitsi ottelun alkuhetkiä selvästi, mutta ensimmäinen maalipaikka tuli KuPS:lle. Reuben Ayarnan pystysyöttö tavoitti Rasmus Karjalaisen, jonka vedon Jose Nadson kuitenkin blokkasi niin, että tuloksena oli maalipotku. KuPS:n viime ottelussa Ilvestä vastaan 1–0-voittomaalint tehnyt Reuben Ayarna joutui kentältä sivuun viime ottelun lopulla. Ayarna oli tänään avauksessa, mutta joutui jättämään kentän jälleen loukkaantumisen takia seitsemän minuutin pelin jälkeen. Hänen tilalleen tuli Jere Hiltunen.

Ilmari Niskasta rikottiin 10. minuutilla vajaassa 20 metrissä, ja KuPS sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun. Rasmus Karjalaisen vapaapotku kilpistyi kuitenkin muuriin. SJK selvitti jatkotilanteenkin, ja pääsi loistavaan vastahyökkäykseen Dion Acoff nopeiden jalkojen ansiosta. Acoff ja Ions pääsivät kahdestaan hyökkäykseen KuPS:n maalivahtia ja puolustajaa vastaan. Acoff haki omaa ratkaisuaan, mutta pallo karkasi Otso Virtaselle.

SJK sai kulmapotkun 14. minuutilla. Moshtagh Yaghoubin kulmapotku tuli erinomaisesti Denys Oliinykille, jonka pusku kolahti ylärimaan.

KuPS:n Ilmari Niskanen pääsi oikeassa laidassa pallonriistoon, ja lopulta Petteri Pennaselle aukesi hyvä vetopaikka, mutta Serge Atakayi ehti väliin eikä tilanteesta tullut edes kulmapotkua.

35. minuutilla Denys Oliinyk leikkasi oikealta laidalta keskelle ja laukoi vasurillaan, mutta KuPS pääsi vähän väliin ja tuloksena oli kulmapotku. Kulmapotku jäi KuPS-puolustukseen, mutta pallo pysyi SJK:lla, ja Moshtagh Yaghoubille aukesi hämmentävän paljon tilaa, ja Otso Virtanen torjui Mosan kaukovedon vain vaivoin. SJK:lla oli senkin jälkeen vielä pari kulmapotkua putkeen, mutta niistä ei kunnollisia paikkoja tullut.

SJK jatkoi hyvää painostusjaksoaan kulmapotkujen jälkeenkin. Joonas Sundmanin pitkä rajaheitto palautui takaisin Sundmanille vasempaan laitaan. Sundmanin keskitys otti kimmokkeen KuPS-puolustajasta ja tuli täydellisesti Denys Oliinykille, joka puski Virtasen edestä kauden viidennen maalinsa.

KuPS:lla oli ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunnilla vielä kaksi perättäistä maalipaikkaa. Rasmus Karjalainen sai pallon boksissa ja laukoi, Mihkel Aksalu torjui pallon eteensä ja Tommi Jyry laukoi paluupallon ohi maalin.

Joona Lautamaja oli jälleen tärkeä paikkaaja, kun kolme laitapuolustajaa oli pelikiellossa tai loukkaantuneena. Lautamaja pelasi hyvän ottelun, vaikka olikin ottelun loppuhetkillä ongelmissa Luis Carlos Murillon kanssa. 52. minuutilla Joona Lautamajan hyvä keskitys avasi paikan Billy Ionsille, jonka pusku ei kuitenkaan onnistunut. Pari minuuttia myöhemmin Mosan ovela kulmapotku tuli Oliinykille, jonka kovan kudin KuPSin puolustus pystyi blokkaamaan.

KuPS sai 63. minuutilla vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Rasmus Karjalaisen vapaapotku meni päin muuria. Hetkeä myöhemmin Dion Acoff näytti jälleen kovaa juoksunopeuttaan, ja Babacar Diallo joutui rikkomaan 16 alueen tuntumassa keltaisen kortin arvoisesti. SJK:n harmiksi rike tapahtui hieman rangaistusalueen ulkopuolella. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta ja vapaapotkusta ei sen kummempaa tullut.

78. minuutilla Luis Carlos Murillo nousi hyvin vasemmalta laidalta ja syötti Rasmus Karjalaiselle hyvän paikan, mutta Mihkel Aksalu teki tärkeän torjunnan. Viimeisen SJK-ottelunsa ainakin hetkeen aikaan pelannut Serge Atakayi jätti kentän 79. minuutilla, tilalle tuli Jesse Sarajärvi. Sarajärvellä oli heti vaihdon jälkeen hyvä mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta ratkaisu jäi piippuun. Dion Acoffin nopeus tuotti jälleen ongelmia KuPS:lle, mutta Otso Virtasen vastaantulo onnistui kuin onnistuikin, ja KuPS-vahti sai pallon hyppysiinsä.

SJK siirtyi lopussa täysin puolustuskannalle ja Joel Mero tuli Denys Oliinykin tilalle kentälle. KuPS oli erittäin lähellä tasoitusta ottelun 88. minuutilla kulmapotkusta, mutta Rasmus Karjalainen ei pystynyt survomaan palloa lähietäisyydeltä maaliin. Lähellä oli myös Luis Carlos Murillo, joka pääsi laukomaan boksissa, mutta kuti meni hieman takatolpasta ohi.

SJK:n puolustus kesti loppuun asti, ja tuliaisina Kuopiosta on monella tavalla tärkeät pisteet. SJK nousi sarjassa viidenneksi ja nousi kahden pisteen päähän kärkipaikasta. SJK on tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä olevan FC Interin ja FC Hongan kanssa, mutta niillä on parempi maaliero. Sarja on huipputasainen ja voitot ovat suuressa arvossa. SJK:lle oli myös henkisesti tärkeää katkaista viime otteluissa toistunut kaava menetetyistä johtoasemista. Samalla katkesi voitottomien otteluiden putki. Voitto on myös oivallinen tapa lähteä maajoukkuetauolle. Tauon jälkeen saadaan myös takaisin loukkaantuneena olleita pelaajia. Mehmet Hetemaj, Jarkko Hurme, Dani Hatakka ja Sergei Eremenko olivat tänään sivussa loukkaantumisten vuoksi. Serge Atakayi puolestaan pelasi viimeisen ottelunsa SJK-paidassa ja hän palaa takaisin Rangersiin lainapestin loputtua. Suuret kiitokset hänelle.

Peli oli mielestäni täysin meidän kontrollissa, eikä heistä ollut suuremmin meille uhkaa. Joitain tilanteita lopussa. Me vähän väsyimme lopussa ja se johtui siitä. Osalla oli ensimmäiset pidemmät minuutit tällä kaudella. Paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä lisääkin maaleja. Meillä oli nopea kärkikolmikko tänään ja paremmilla syötöillä olisimme saaneet heistä enemmän irti, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Kolme pistettä ja nyt pienelle tauolle. Olen erittäin tyytyväinen. Pysyimme suunnitelmassamme ja olemme nyt kuuden parhaan joukossa, kun ensimmäinen puolisko runkosarjasta on pelattuna. Nyt osalle vähän lepoa ja osa lähtee maajoukkueiden mukaan. Pelaajat pääsevät näkemään perheitään pitkän tauon jälkeen. Sitten palaamme takaisin treeneihin ja valmistaudumme tuleviin peleihin, jatkoi Eremenko.

Kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen. Tänne ei ole helppo tulla ja hakea pisteitä. Me teimme sen mielestäni myös hyvällä tyylillä ja tämä oli meiltä hyvä peli, Eremenko sanoi vielä lopuksi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joona Lautamaja, José Nadson, Boris Kadio, Joonas Sundman, Obed Malolo (62’ Jude Arthur), Moshtagh Yaghoubi, Dion Acoff, Denys Oliinyk (88’ Joel Mero), Serge Atakayi (79’ Jesse Sarajärvi), Billy Ions