123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon viikon mittainen ulkomaanleiri Espanjan Marbellassa oli lähes täydellinen. Ainoa miinus tulee loppuviikon hieman heikohkosta säästä, mutta muuten ei valittamisen aiheita löydy. Olosuhteet olivat koko leirin ajan ensiluokkaiset ja palvelut sekä aikataulut toimivat loistavasti. Myös kentällä homma toimi, sillä SJK voitti molemmat kansainväliset harjoitusottelunsa, eikä päästänyt kummassakaan maaliakaan. Harjoituskentälläkin vietettiin koko viikon aikana noin 25 tuntia, pidettiin useita taktiikkapalavereita ja nostettiin yhteishenkeä. SJK palasi kotiin taatusti vahvempana ja entistä yhtenäisempänä joukkueena.

Pojissa oli virtaa ja intoa, kun päästiin ulos ja pelaamaan futista oikealla nurmella. Kansainväliset pelit ovat meille tärkeitä ja niistä oppii aina uutta. Samalla oppii omista pelaajista lisää, kun joutuu leiriolosuhteissa, kaiken reissaamisen ja kovan harjoittelun lisäksi vielä pelaamaan vähän erilaista vastustajaa vastaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Erinomaiset fiilikset jäi koko leiristä. Pääsimme harjoittelemaan ja viettämään aikaa paljon joukkueena yhdessä, loistavissa olosuhteissa. Pojat ovat tehneet paljon duunia ja paljon on nyt väsyneitä jätkiä, mutta aikataulussa olemme, Valakari päättää.

Matkaan lähdettiin Seinäjoelta omalla bussilla jo perjantaina 13.3. klo 13.00 ja suunnaksi otettiin Vantaan Airport hotelli. Lauantaina aamupala oli aamuyöllä klo 4.00 ja lentokentälle lähdettiin 4.30.

Perillä Espanjassa, Malagan lentokentällä, SJK:ta odotti kaunis auringonpaiste, sekä paikallinen luksusbussi oppaineen. SJK majoittui Malagan ja Marbellan rajalla sijaitsevan Alhaurin El Granden pieneen kylään, josta löytyi hulppeat golfkentät ja Alhaurin Golf Resort hotelli.

Hotellin takapihalta löytyi täydellinen jalkapallokenttä, sekä pienpeleihin sopiva pikkukenttä. Molemmat vain noin viiden metrin päässä hotellin takaovelta. Kentän pinta oli kuin samettia ja paikallisten mukaan vasta uusittu kenttä on koko Aurinkorannikon paras – jopa parempi kuin pelikenttänä toimivan Marbella Football Centerin kentät.

Nämä on aivan uskomattomat fasiliteetit mitä meillä on käytössä täällä. Vaikka kaikki oli väsyneitä pitkästä matkasta ja aikaisesta herätyksestä, oli pelaajat täynnä intoa päästessään kentälle – tämä on todellinen jalkapallonurmi, kommentoi SJK:n valmentaja Chris Cleaver ensimmäisen päivän jälkeen.

On kuin sametilla pelaisi. Harvalla joukkueella on mahdollisuus tälläiseen ja meidän täytyy ottaa nyt kaikki mahdollinen tästä viikosta irti, kommentoi puolestaan SJK:n maalivahti Jere Koponen.

Palvelut hotellissa pelasivat ja ruokailut sujuivat hienosti. Pelaajien allergiat ja muut dieetit oli otettu huomioon ja ruoka oli niin ikään hyvää. Hotellin puolelta oltiin jopa huomioitu SJK puolustaja Zeljko Savicin syntymäpäivä ja lounaalle he olivat tehneet Zeljkolle yllätykseksi maukkaan täytekakun.

Hotellista löytyi hyvin varustetut kokoustilat sekä kaikki tarvittava pelaajia ja huoltoa varten. Alakerrasta löytyi myös biljardipöytä ja pöytäfutis. Ja nämä olivat koko viikon ajan käytössä vain ja ainoastaan SJK:lle. Kentälläkään ei harjoitellut kukaan muu koko viikon aikana.

Täältä löytyy palautumiseen jacuzzit, kylmä-altaat, kuntosali ja Fuengirolan puolelta tulee vielä joka päivä tänne suomalaisia hierojaopiskelijoita pelaajia hieromaan, joten ei oikeastaan paremmin voisi asiat olla tällä hetkellä, kommentoi SJK:n fysioterapeutti Juha-Jaakko Ulvila.

Aika paljon on tullut joukkueen kanssa reissattua, mutta kyllä nyt ihan kaikin tuomariäänin ollaan ykköspaikassa. Palvelu ja joustavuus on ollut täällä aivan uskomatonta ja pyykit pestään kahdesti päivässä, kommentoi SJK:n huoltaja Pekka Lehtinen


– Meillä on tavaraa mukana lähes pieneen naparetkeen, sillä olosuhteet ovat arvaamattomia. Nytkin ollaan oltu helteestä rankkasateeseen, mutta kaikki tarvikkeet on riittänyt hyvin ja jotain jäänyt vielä varastoonkin,
Lehtinen jatkaa.

SJK kohtasi leirin ensimmäisessa harjoitusottelussa Islannin viime kauden hopeamitalisti FH

Hafnarfjördurin ja voitti tuon ottelun Marbella Football Centerissä hienosti 2-0 lukemin. Ottelun raportin pääsee lukemaan SJK:n nettisivujen uutisesta.

Toisen ottelun SJK pelasi torstaina leirin päätteeksi ja kohtasi siinä ennakkotiedoista poiketen aivan Gibraltarin rajalta tulevan Real Balomp�dica Linensen. Alunperin SJK:n piti kohdata paikallinen Marbella FC, mutta joukkuetta vaihdettiin kovempitasoiseen SJK:n ja paikallisten järjestäjien yhteistuumin. SJK voitti myös tuon ottelun 1-0 -luvuin. Ottelun raportti löytyy SJK:n nettisivuilta.

Tykkään voittaa päästämättä maalia omiin ja tämä toteutui. Oli myös kiva tehdä itse maali ja auttaa siten joukkuetta. On myös hienoa päästä taas nurmelle pelaamaan ja tälläisiin olosuhteisiin. Olenkin erittäin tyytyväinen seuraamme, että pääsemme pelaamaan näitä otteluita tälläisiin olosuhteisiin, sanoi SJK:n kapteeni ja puolustaja Pavle Milosavljevic.

Paikalliset kehuivat SJK:ta kovasti näkemiensä otteluiden perusteella ja pitivät SJK:ta jopa parhaimpana Pohjoismaisena joukkueena joka leirikeskuksessa tänä keväänä on vieraillut. Oliko kehut sitten kohteliaisuutta vai ammattitaitoista arviota, jääköön jokaisen itsensä päätettäväksi. SJK:n lisäksi Marbellan leiriä vietti Islannin FH, Norjan mestari Molde FK sekä Vå;lerenga. Leirillä oli myös Ruotsin Kalmar FF ja Suomen mestari HJK.

Samalla viikolla vietettiin maailmanlaajuista rasismin- ja syrjinnän vastaista viikkoa ja SJK osallistui leiriltä käsin omalla panoksellaan, tekemällä videon jossa SJK:n pelaajat tuomitsevat rasismin omalla kielellään. Videolla on mukana Mihkel Aksalu, Bahrudin Atajic, Mehmet Hetemaj, Toni Lehtinen, Ariel Tuco Ngueukam, Cedric Gogoua, Wayne Brown, Marco Matrone, Pavle Milosavljevic ja Zeljko Savic.

Videoa pääsee katsomaan tästä:

Leiriltä esiteltiin myös uusi sopimuspelaaja Henri Aalto ja saatiin kuulla Suomen Cupin viidennen kierroksen vastustajaksi tulevan Kuopion Palloseuran. Jari Litmasen suorittamaa arvontaa seurattiin livenä paikanpäällä Palloliiton HUU-TV:stä ja pelikin sovittiin pelattavaksi Seinäjoella lauantaina 4.4. klo 15.00. Asiasta lisää SJK:n nettisivujen uutisessa.

Kotiin Suomeen SJK lähti perjantaina aamulla klo 8.00 ja Malagan lentokentällä vesi oli vallannut kentän siihen malliin, että lento viivästyi noin tunnilla. Suomessa oltiin lopulta viiden aikaan illalla ja vastassa oli SJK:n hovikuski Arto Havusela. Matkalla syötiin vielä kerran yhdessä ja Seinäjoella Wallsport Areenalla oltiin klo 22.00.

Leiri sujui erinomaisesti. Bussit tulivat sovittuina aikoina, aikataulut pitivät ja kaikki oli hoidettu juuri niinkuin oli sovittu. Ja täällä on kaikki eteen tulleet pienetkin ongelmat saatu hienosti sovittua. Etukäteen pitää silti olla asiat hoidettuna ja taas tuli muutamia uusia asioita joita täytyy ottaa tulevaisuudessa huomioon. Olen näitä merkinnyt itselle ylös, niin seuraavalla kerralla kaikki hoituu heti ensimmäisellä kerralla. Pitää vielä korostaa sitä, että SJK:ssa kaikki tehdään pelaajien eteen ja joukkue on aina pääasia, summaa SJK:n joukkueenjohtaja Jarmo Tervasmäki leirin päätteeksi.

SJK TV SJK:n mukana Marbellassa Espanjassa

Kaikki reissussa kuvatut videot samassa paketissa, tiivistettynä kahteenkymmeneen minuuttiin.
Haastatteluissa Simo Valakari, Chris Cleaver, Jaakko Nevanlinna, Jori Särkkä, Juha-Jaakko Ulvila, Jarmo Tervasmäki, Jere Koponen, Henri Aalto, Pavle Milosavljevic, Marco Matrone ja Mihkel Aksalu.

Tästä katsomaan SJK TV:n juttua: