123 456 7890

SJK:ssa Suomen Cupin ja Veikkausliigan pronssia kaudella 2016 voittanut Matej Hradecky palaa Seinäjoelle. Suomen maajoukkueessakin esiintynyt keskikenttäpelaaja on solminut SJK:n kanssa sopimuksen kaudesta 2020.

Urallaan ainoastaan Turun Palloseuraa ja SJK:ta edustanut 24-vuotias Matej Hradecky on pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja. Hän edusti SJK:ta kausilla 2016 ja 2017, mutta loukkaantui vakavasti ja missasi koko kauden 2017. Myöhemmin toipuminen otti takapakkia uuden loukkaantumisen myötä ja Hradecky palasi Turkuun. Kaudella 2019 Hradecky teki paluun kentälle kasvattajaseurassaan, ollen mukana nostamassa Palloseuraa takaisin Veikkausliigaan. Hradeckyn debyytti Suomen A-maajoukkueessa syntyi tammikuussa 2016 Islantia vastaan pelatussa harjoitusottelussa ja hän pelasi harjoitusottelun Suomen paidassa myös tammikuussa 2017. Lääkärintarkastukset tehtiin alkuviikon aikana ja sopimus allekirjoitettiin niiden jälkeen. Hradecky liittyy SJK.n harjoitusryhmään maanantaina ja on valmis pukemaan SJK-paidan päälleen jo seuraavassa ottelussa.

Tänne on kiva tulla takaisin. Tiedän, että täällä pelaajista pidetään hyvää huolta ja kaikki on lähellä. Täältä myös löytyy aivan kaikki mitä jalkapalloilija tarvitsee. Nyt haluan ottaa seuraavan askeleen urallani ja tehdä sen SJK:n kanssa, sanoo Matej Hradecky.

Haluan myös antaa kiitokset TPS:lle kaikesta. Olen saanut sieltä kaiken ja sain heiltä viime vuonna uuden mahdollisuuden palata huipulle. Viime kausi oli mahtava, kiittelee Hradecky kasvattajaseuraansa.

Lisää Matej Hradeckyn mietteitä alla olevassa videohaastattelussa. Tutustu Hradeckyn uraan tarkemmin tämän uutisen loppuosasta.

Olemme todella iloisia, että Matej liittyi jälleen mukaamme kaudeksi 2020. Hän on lahjakas jalkapalloilija, joka luonteensa ja kykyjensä puolesta sopii hyvin ryhmäämme. Ominaisuuksillaan hän täydentää mainiosti meidän keskikenttäämme, kuvailee SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Matej’n historia SJK:ssa on kaikilla tiedossa, joten nyt keskitymme vain tulevaan. Hän pelasi ehjän kauden TPS:ssä, joten hänellä on hyvä pohja palata siihen, mihin hän täällä jäi. Hän on kokoisekseen taitava ja liikkuva pelaaja, mutta totta kai töitä on vielä edessä, että hän pääsee huippukuntoon, kertoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Kauden 2020 kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa ja myyntipisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.
Matej Hradecky

Turussa huhtikuun 17. päivä vuonna 1995 syntynyt Matej Hradecky on 196-senttinen keskikenttäpelaaja. Hän on edustanut Suomea kahdessa A-maajoukkueottelussa sekä 13 kertaa Suomen U21-maajoukkueessa. Poikien maajoukkueotteluita on useita. Pelipaikka löytyy keskikentän keskeltä, tarvittaessa hyökkäävässä tai puolustavassa roolissa. Hradeckyn sopimus SJK:n kanssa on uran toinen, sillä hän edusti SJK:ta myös kausilla 2016 ja 2017.

Hradecky on lähtöisin huippu-urheilijaperheestä. Hänen isänsä Vladimir on entinen slovakialainen ammattilaislentopalloilija, joka pelasi pitkän uran ja muutti pelaajana myöhemmin Suomeen. Matej’n kaksi vanhempaa veljeä, Lukas ja Tomas, ovat molemmat jalkapalloammattilaisia. Lukas on Suomen A-maajoukkueen maalivahti ja Tomas edusti SJK:ta vielä kaudella 2017 yhdessä veljensä kanssa.

Matej Hradecky on TPS:n kasvatti. Hän debytoi TPS:n paidassa Veikkausliigassa kaudella 2012 ja kantoi kaudella 2015 Ykkösessä TPS:n kapteeninnauhaa. SJK kiinnitti Hradeckyn kaudeksi 2016 ja hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa historiallista ensimmäistä Suomen Cupia ja pronssimitaleita. Hradecky pelasi myös Suomen U21-maajoukkueessa ja nousi mukaan Suomen A-maajoukkueeseen.

Kauteen 2017 valmistautuessa, Hradecky loukkaantui helmikuussa 2017 vakavasti Wallsport Areenalla pelatussa ottelussa ja vamma piti hänet sivussa koko kauden 2017. Kauden päätyttyä, SJK halusi tarjota Hradeckylle edelleen sopimusta, vaikka ei ollut takeita hänen toipumisesta pelikuntoon. Yhdessä kuitenkin päätettiin, että on parasta antaa toipumiselle kunnolla aikaa. Hradecky palasi kotiinsa Turkuun ja hän solmi sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa. Harmillisesti uusi loukkaantuminen pilasi myös kauden 2018. Loppukaudesta hän kuitenkin palasi TPS:n riveihin ja kaudella 2019 hän oli tärkeä palanen TPS:n Veikkausliigaan noussutta joukkuetta.

Kaikkiaan Matej Hradecky on pelannut 70 Veikkausliigan ottelua, onnistunut niissä maalinteossa 4 kertaa ja antanut 3 maaliin johtanutta syöttöä. Ykkösessä pelejä on kasassa 31 ja niissä on syntynyt viisi maalia. Urallaan hän on edustanut TPS:aa 82:ssa ottelussa ja SJK:ta 45:ssa ottelussa. SJK:lle hän on tehnyt pelaamissaan otteluissa 5 maalia sekä antanut 8 maaliin johtanutta syöttöä. Suomen A-maajoukkueessa pelejä on 2 ja Suomen U21-maajoukkueessa 13 ottelua. Poikamaajoukkueiden pelejä on kymmeniä.

Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2020.