123 456 7890

Roope Riski vauhdissa viime kesänä Seinäjoen Keskuskentällä HJK:ta vastaan.


SJK matkustaa sunnuntaina Helsinkiin, missä se kohtaa maanantain iltaottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu pelataan Sonera Stadiumilla ja se alkaa klo 18.30.

Sonera Stadium on ollut meille vaikea paikka vierailla ja HJK on laadukas jengi, joka on aloittanut sarjan todella vahvasti. Meidän oma kotiavaus oli tuloksellisesti pettymys, joten on hyvä, että pääsemme nopeasti takaisin pelaamaan ja mittaamaan meidän tasomme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Samoilla linjoilla on myös pelaajat.


HJK on aloittanut kauden hyvin ja heidän kotikentälleen ollaan menossa, joten tiukka peli on tulossa. Mutta hyvillä fiiliksillä sinne lähdetään voittoa hakemaan. Meillä oli IFK Mariehamnia vastaan paljon paikkoja, jotka jäivät käyttämättä. HJK:ta vastaan pitäisi olla kliinisempi ja käyttää ne meidän paikat. Tietenkin heidän kanssaan pitää olla tarkempi myös puolustuspelissä, sillä he ovat todella vaarallisia vastahyökkäyksissään. Meidän pitää koko joukkueen parantaa viime esityksestämme, se oli alisuoritus meiltä ja nyt pitää parantaa, kommentoi keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.


Viime kauden kolmesta kohtaamisesta HJK voitti kaksi ja SJK yhden. Maaliero näistä kohtaamisista on tasan 5-5. Tänä talvena joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Espanjassa, Marbella Football Centerissa ja HJK oli vahvempi 2-0-luvuin. Tuon ottelun raportti on luettavissa tästä linkistä.


Sonera Stadiumilla SJK on voittanut vain kerran, kun HIFK taipui Suomen cupissa kaudella 2014. Tuota saldoa lähdetään nyt parantamaan.


Joukkueen tueksi lähtee paikanpäälle myös SJK Kannattajat. SJK kannattajille on varattu katsomopaikka Sonera Stadiumin Itäkatsomosta, pääkatsomoa vastapäätä ja sen pohjoislaidasta, aivan valotaulun vierestä. Paikka on sama kuin viime kauden vierailulla. Paikanpäälle omin avuin tulevat SJK kannattajat pääsevät samaan paikkaan, ilmoittamalla lippua ostaessaan Pohjoispäädyn lippuluukulla, haluavansa nimenomaan SJK Kannattajien joukkoon.


Ottelu näkyy myös suorana lähetyksenä tuttuun tapaan maksullisissa ISTV:n ja Ruutu+ -palveluissa. ISTV:n Pallokerho pureutuu vielä erityislähetyksellä juuri tähän otteluun ja luvassa on ennakkostudiota heidän kanavillaan.


Veikkausliigan huippukamppailu HJK – SJK maanantaina 18.4. klo 18:30.SJK Kannattajat lähtevät jälleen Sonera Stadiumille omiaan kannattamaan.

HJK vahvistunut viime kaudesta


Mika Lehkosuon valmentama HJK teki viime kaudelle isoja hankintoja, joista vain muutama täytti tonttinsa. HJK:n piti marssia selvään mestaruuteen, mutta toisin kävi. Alkukaudella HJK:n peli ei ollut uomissaan, mutta silti se keräsi pisteitä mestaruustahdissa. Alamäki alkoi, kun sekuntien ja senttien päässä ollut Europa Leaguen varma lohkovaihepaikka ja Mestarien Liigan jatkopaikka vaihtui karvaaseen europettymykseen. HJK:n loukkaantumissuma oli ennennäkemätöntä, eikä edes Klubin pelaajamateriaali kestänyt sitä.


Ykkösmaalivahdiksi hankittu Daniel Örlund petti ratkaisevilla hetkillä, olkoonkin, että katsomosta vilkutelluilla lasereilla oli tässä oma osuutensa. HJK hankki paikkaajaksi kesken kauden Thomas Dähnen, jonka HJK-ura alkoi karmaisevalla 5-1-tappiolla IFK Mariehamnia vastaan. Saku-Pekka Sahlgren lainattiin KTP:hen ja mies pelasikin Kotkassa erinomaisesti. Syystä tai toisesta HJK kutsui Sahlgrenin takaisin, mutta ei peluuttanut häntä.


HJK näytti hetken tippuvan jopa europelien ulkopuolelle. Lopussa Klubi ryhdistäytyi, mutta mestaruuden kannalta se tapahtui liian myöhään. Joukkue sai kuitenkin pelastettua sen, mitä pelastettavissa oli. Tälle kaudelle HJK on vahvistanut rivejään lukuisilla paluumuuttajilla. Anthony Annan, Medo, Mikael Forssell, Ville Jalasto ja Lum Rexhepi ovat tuttuja nimiä suomalaisen jalkapallon ystäville ja muillekin. Tuntemattomampia, mutta vakuuttavasti talvikaudella esiintyneet hyökkääjä Alfredo Morelos ja toppari Ivan Tatomirovic ovat kovia vahvistuksia.


Paljon on toki paikattavaakin, sillä HJK:sta lähti viime kauden jälkeen valtava määrä Veikkausliigan tähtipelaajia. Markus Heikkinen, Rasmus Sch�ller, Demba Savage, Roni Peiponen, Tapio Heikkilä, Gideon Baah ja Erfan Zeneli vaihtoivat maisemaa.


HJK lähtee kauteen jälleen kerran suurimpana ennakkosuosikkina, mutta SJK ja RoPS näyttivät viime kaudella, ettei HJK ole automaattinen voittaja. Se vie myös HJK:ta eteenpäin.


Tämän kauden Veikkausliigan HJK on aloittanut ainakin erittäin vahvasti ja se on voittanut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi ja pelasi 2-2-tasapelin viime torstaina Rovaniemen Palloseuran vieraana. Kovassa vireessä on ollut erityisesti japanilaiskeskikenttäpelaaja Atomu Tanaka ja uusi hyökkääjähankinta Alfredo Morelos. Molemmat ovat tehneet jo kolme täysosumaa. Tarkkana saa olla myös laitapakki Taye Taiwon erikoistilanteiden kanssa, sillä kokenut nigerialainen omaa maagisen laukauksen.


Atomu Tanaka on osunut jo kolmasti tällä kaudella.


SJK saa Abdoulaye Meit�n jälleen mukaan


Loukkaantumissuma ei ole vielä millään muotoa SJK:n leirissä taakse jäänyttä, mutta tähän otteluun joukkue saa varmuudella takalinjoilleen kokeneen puolustajansa Abdoulaye Meit�n. Meit� ei varsinaisesti ollut loukkaantuneena, mutta miestä lepuutettiin viime torstain IFK Mariehamn -ottelussa. Muista loukkaantuneista Toni Lehtinen on jo harjoitellut SJK:n mukana, mutta todennäköisesti maanantain peli tulee liian aikaisin. Sivussa on varmuudella Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj, Richie Dorman ja Emil Lidman.


Yhdelle SJK-pelaajalle maanantain kohtaaminen on varmasti erityinen, sillä keskikenttäpelaaja Matti Klinga siirtyi aivan kauden alla juuri HJK:sta Seinäjoelle.


SJK on pelannut Veikkausliigassa vasta kaksi ottelua, kun se kohtasi Rovaniemellä PS Kemin ja Seinäjoella IFK Mariehamnin. Maaleja SJK on tehnyt kaksi ja niistä on vastannut Jussi Vasara sekä Roope Riski.SJK:ta koetellaan tällä hetkellä, mutta joukkue ja kannattajat eivät luovuta koskaan.