123 456 7890

Maanantaina Hämeenlinnaan

Seinäjoen Jalkapallokerhon hektinen viikko jatkuu jo huomenna maanantaina Hämeenlinnassa, paikallisen Football Clubin vieraana. SJK pelaa viikon sisään kolme ottelua ja tämä on näistä toinen, kolmas pelataan torstaina Kotkassa FC KooTeePeeta vastaan.

SJK on aloittanut kautensa komeasti ja se nousi sarjakärkeen voitolla PK-35 Vantaasta. Kerho ei ole vielä hävinnyt kertaakaan ja kolmea pistettä koitetaan maanantainakin metsästää mukaan. FC Hämeenlinnan kausi sen sijaan on alkanut varsin mollivoittoisesti odotuksiin nähden ja joukkue tipahti sarjan hännille häviämällä Helsingin IFK:lle edellisessä ottelussa.

Sarjakärki ja sarjajumbo siis kohtaavat ja Seinäjoelta mustien lasien läpi katsellessa tietenkin toivomme ettei FC Hämeenlinna saisi vielä tälläkään kierroksella konettaan käyntiin.

Kaurialan isännät

FC Hämeenlinna on SJK:n tapaan kahden seuran, HPK:n ja Pallo-Kärppien, fuusioseura, joka on perustettu vuonna 1991 alunperin nimellä K-Team. Nimi vaihtui kuitenkin jo parin vuoden jälkeen nykyiseen muotoonsa ja vuonna 1998 aloitettiin projekti, jonka tavoitteena oli nostaa hämeenlinnalainen jalkapalloilu liigatasolle.

FC Hämeenlinnan projekti onnistui vuoden 2001 päätteeksi ja seura vietti kolme seuraavaa kautta Veikkausliigassa nimekkäiden valmentajien alaisuudessa. Kaudesta 2005 lähtien joukkue on kuitenkin pelannut yhtäjaksoisesti Ykkösessä ja on kuulunut vähintään sarjan keskikastin tai ylemmän keskikastin joukkueisiin.

Tälle kaudelle FC Hämeenlinna lähti jälleen tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan joukosta ja joukkuetta vahvistettiin tätä tavoitetta varten mm. OPS:stä kaapatulla Luis Vanderleilla.

Kausi kuitenkin alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun FC Hämeenlinna hävisi sarja-avauksen PK-35 Vantaalle vieraskentällä hurjin 9-0 murskaluvuin, eikä se ole tuosta toistaiseksi vielä toipunut. Maalihanatkin se avasi vasta viime ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, kun Jere Suomalainen kavensi tappiolukuja.

Taitoa ja kokemusta joukkueesta kuitenkin löytyy ja jos hommat loksahtavat kohdalleen on FC Hämeenlinna vaarallinen vastustaja kenelle tahansa. Ylimieliseen leijailuun ei ole siis missään nimessä varaa.

Hämeenlinnan Kaurialaan, joukkueen kotikentälle, SJK on odotettu vieras, sillä ennen kauden alkua FC Hämeenlinnan kannattajat saivat äänestää heidän nettisivuillaan kiinnostavimman vastustajan ja SJK voitti tuon kyselyn.

Lehtinen sivussa kuukauden

SJK joutuu tulemaan seuraavan kuukauden ajan toimeen ilman maalitykkiään Toni Lehtistä, joka loukkasi pohkeensa kärkikamppailussa. Näin ollen Toni missaa varmuudella ainakin alkavan viikon ja sitä seuraavan ottelut. Myös Kapteeni Chris Cleaver huilaa vielä tämän ottelun ja laitapuolustaja Janne Hosio loukkasi itseään perjantaina reservipelissä, joten hänenkin mukana olonsa on epävarmaa.

Onneksi kuitenkin hyviäkin uutisia on, sillä Daniel Caumo on kuntoutumassa pelikuntoon ja hän hakee pelituntumaa SJK Reservien paidassa tiistaina vierasottelussa Norrvallaa vastaan. Todennäköisesti Dani on mukana jo torstain ottelussa. Tähän Hämeenlinna-kamppailuun lähdetään vielä kuitenkin hiukan siipirikkoisella hyökkäyskalustolla. Myös Tiitus Lehtinen ja Teemu Penninkangas ovat olleet jo mukana treeneissä.

Kerhon uusi hankinta, topparin paikalle kaavailtu Pat Phelan, ei ole vielä pelikelpoinen, sillä FIFA käsittelee kaikkien Euroopan Unionin ulkopuolisten pelaajien siirtopaperit ja siinä prosessissa saattaa tovi vierähtää. Treeneissä Pat on kuitenkin jo mukana ja ensivaikutelmat lupailevat hänestä olevan meille vielä paljon iloa.

A-junnu Sami Viljanen teki debyyttinsä PK-35 Vantaata vastaan ja oli jo iskeä maalinkin vaihdosta tullessaan. Sami on äitynyt melkoiseen menoon SJK Reservien ja A-junnujen paidassa tällä kaudella ja maaleja on niiden peleissä syntynyt jo kymmenen, joten lisää minuutteja lienee luvassa edustuksessakin.

Aki Sipilä kärsi pelikieltonsa loppuun ja hän on jälleen joukkueen käytettävissä, muita pelikieltoja ei ole.

SJK valitsee kokoonpanonsa seuraavasta nipusta: Luis Fernando, Tomas Karike, Mikko Ylihärsilä, Matti Lähitie, Ville Ylinen, Richard Dorman, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Victor Montero, Patrik Lomski, Justin Moose, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen ja Kim Palosaari.

Ottelu alkaa Hämeenlinnassa, Kaurialan kentällä maanantaina 21.5. klo 18.30.