123 456 7890

SJK tasasi pisteet Ilveksen kanssa maalittomalla tasapelillä OmaSp Stadionilla. Ottelu oli juuri niin tasaista vääntöä kuin ennakkoon näiden joukkueiden kesken sopi odottaa. Paremmat maalintekopaikat oli kuitenkin Ilveksellä, varsinkin toisen puoliskon lopulla ja vain Mihkel Aksalu viimeisenä lukkona piti pelin maalittomana. Siinä mielessä tasapeli kelvannee kuitenkin molemmille joukkueille, että astelmat pysyvät hyvänä ainakin Europaikan suhteen. Mitalisijoille SJK:lla on nyt neljän pisteen ero. Pelit jatkuu heti sunnuntaina 1.10. kun SJK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Ottelu alkaa klo 18:30 ja se näkyy Seinäjoella suorana OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Kotikoneilta sitä voi katsoa ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

SJK – Ilves 0-0

Ensimmäinen puoliaika alkoi varsin vauhdikkaasti, ja molemmilla oli hyvä nopea hyökkäys. Jesse Sarajärvi pääsi ohjaamaan boksissa, mutta pallo kimpoili häneen jaloistaan ohi. Ilves pääsi pian tämän jälkeen hyökkäykseen oikealta laidalta. Youness Rahimi keskitti pallon boksiin kohti Teemu Penninkangasta, joka ei kuitenkaan ylettynyt palloon.

Sen jälkeen SJK piti palloa, mutta ei oikein saanut sillä mitään aikaiseksi. Ilves sen sijaan sai muutaman hyvän hitaan hyökkäyksen aikaiseksi. Pari kertaa Ilves sai pelattua pallon linjan taakse Tucolle tai Youness Rahimille, mutta tilanteet liputettiin paitsioiksi.

Ilveksen ensimmäisen puoliajan paras laukaus oli Marius Noubissin veto seitsemännellä minuutilla. Sen Mihkel Aksalu torjui varsin tyylikkäästi.

SJK:n paras vetopaikka tuli 38. minuutilla. Jesse Sarajärvi ja Jarkko Hurme pelasivat hyvin oikeassa laidassa, Hurme keskitti, ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan. Laaksosen veto kuitenkin viuhui yli maalin.

Toisen puoliajan alussa Tuco pääsi laukomaan boksissa, mutta Mihkel Aksalu torjui komeasti matalan kudin. SJK:n ongelmat alkoivat kasaantua pian tämän jälkeen. Joel Mero sai jo ensimmäisellä puoliajalla iskun päähänsä, ja joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia 54. minuutilla. Parikymmentä minuuttia myöhemmin myös Mehmet Hetemaj joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Pelin ote alkoi kääntyä Ilvekselle jo ennen ”Mehun” loukkaantumista. Youness Rahimi kokeili kertaalleen kaukolaukauksensa tehokkuutta, mutta Mihkel Aksalu torjui kudin.

SJK:n paikat olivat vähissä. Tunnin kohdalla Joonas Sundman ja Jarkko Hurme antoivat kumpainenkin keskityksen boksiin kohti Sergi Arimanya. Sundmanin keskitykseen Arimany ei päässyt ja Hurmeen keskityksestä espanjalaishyökkääjä puski ohi maalin.

Loppua kohden Ilves vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia, mutta kuin ihmeen kaupalla tilanne ottelu pysyi maalittomana. Tai ei ihmeen, vaan Mihkel Aksalun ansiosta. Vartti ennen loppua Aksalu venyi Marius Noubissin laukauksen eteen. Tuco pääsi hetkeä myöhemmin SJK:n boksiin puolustuksen virheen seurauksena. Tuco syötti Felipe Aspegrenille, ja tällä kerralla Mihkel Aksalukin jäi voimattomaksi. SJK:n onneksi Aspegrenin laukaus kolahti tolppaan.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Tuco pääsi huippupaikkaan, mutta laukaus viuhui ohi maalin. SJK sai ottelun lisäajalla pari vapaapotkua erinomaisesta paikasta. Sergi Arimany pääsi kertaalleen puskemaan, mutta tulosta ei tullut. Muista lopun vaparista kotijoukkue ei pystynyt kunnollisia maalitilanteita luomaan.

Aina ollut vaikeaa Ilvestä vastaan, ennen tätä ei oltu saatu mitään. Ensimmäisellä puoliajalla syötettiin palloa paljon paremmin, siihen olemme keskittyneet. Ei saatu siirrettyä sitä kuitenkaan maalitilanteiksi, emme olleet vaarallisia, mutta se oli kuitenkin askel eteenpäin. Toisella puoliajalla olimme vartin hyviä. Sitten tuli loukkaantumisia, ja se vähän sekoitti. Ei oltu pallollisesti enää niin hyviä. Jouduttiin puolustamaan paljon. Aksalu teki tärkeitä torjuntoja lopussa. Jos ajatellaan viimeistä 20 minuuttia, saadaan olla tyytyväisiä pisteeseen, ja ollaan tyytyväisiä pisteeseen. Meidän tavoite on europaikka. Cup oli siihen yksi mahdollisuus. Nyt pitää hoitaa se liigassa. Ei tarvitse hirveästi motivoida yksittäisiin otteluihin pelaajia. Meroa alkoi pyörryttää toisen puoliajan aikana, ja vaihdettiin sen takia pois. Mehulla kramppasi selkä, eikä pystynyt enää pelaamaan, sanoi SJK:n valmentaja Toni Lehtinen.

Selkeä teema loppukauden pelaamiseen on olla rohkea, positiivinen ja pitää oma maali puhtaana mahdollisimman paljon. Oltiin erinomaisia varsinkin toisella jaksolla. SJK:n isoniminen ja isolla rahalla kasattu joukkue tipahti lopussa kyydistä täysin. Olen ylpeä omasta jengistäni. Oli paikkoja lopussa, joskus menee, joskus ei. Antaa hyvät lähtökohdat viimeiseen viiteen peliin. Tämä esitys antoi paljon itseluottamusta, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero (55’ Marc Vales), Dani Hatakka, Johannes Laaksonen, Sergi Arimany, Matti Klinga, Joonas Sundman, Jarkko Hurme, Jesse Sarajärvi (60’ Billy Ions), Mehmet Hetemaj (74’ Diego Bardanca) ja Erfan Zeneli.

SJK kohtaa seuraavaksi kahden pisteen päässä takana olevan IFK Mariehamnin vierasottelussa. Se pelataan sunnuntaina 1.10. klo 18:30 ja peliä voi katsoa yhdessä muiden SJK-kannattajien kanssa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Peli näkyy kotikoneilta ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. Seuraava kotiottelu on maajoukkuetauon jälkeen. 12.10., kun Seinäjoelle saapuu tänään Suomen mestaruuden jo varmistanut HJK. Ottelu alkaa klo 20.00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.