123 456 7890

Maalaispoikien näytös maailmantaitureille
OPS-jp – SJK 1-4 (0-0)

52 min 1-0 Nikolai Dubinin
66 min 1-1 Henri Saranpää
69 min 1-2 Ville Pajula
78 min 1-3 Petri Huttu
94 min 1-4 Ville Pajula

Oulun Castrnin tekonurmella nähtiin melkoinen esitys Seinäjoen Jalkapallokerhon maalaispoikien pistettyä tosissaan hanttiin OPS-jp:n maailmantaitureille. Jopa niin tosissaan, että ainoastaan viittä ulkomaanapua tällä kertaa hyödyntänyt ja vahvasti ottelun markkinointiin panostanut isäntäjoukkue jäi totaalisesti statistin asemaan.

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti jo torstaina Miika Juntusen kerrottua, miten matsia tullaan markkinoimaan voimakkaasti. Selvä. Jotain oli kai sitten mennyt markkinoinnissa pieleen, jos paikalle oli löytänyt tiensä vain n. 50 innokasta. Tai melko innotonta, ellei oteta lukuun yhtä meteliä pitänyttä kaveria.

Jo ennen ottelua jouduttiin osa Castrnin pääkatsomosta sulkemaan rajun tuulen revittyä rakenteita rikki. Se saattoi olla syynä yleisökatoon. Mene ja tiedä.

Todellisuudessa Juntusen järkkäämät tienvarsimainostaulut olivat oikeasti melko messeviä. Siinä OPS-jp on kyllä onnistunut ja onkin sääli, ettei useampi oululainen jalkapallokannattaja saapunut paikalle seuraamaan miten kotimaisinkin voimin voi oikeasti voittaa otteluita.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. OPS-jp:n hahmo oli keskikentällä peliä pyörittänyt Seth Ablade, joka onneksi vaihdettiin tauolta pois. Isäntien huoltajan mukaan Ablade suuttui moisesta, pakkasi kamansa ja paineli kotiin. No, Kerhon kannalta vaihto oli loistava, sillä Ablade oli ainoa kotijoukkueen todellisia vaikeuksia aiheuttanut pelaaja. Hänelle sattuivat myös ne harvat laukaisupaikat, jotka kotijoukkue pystyi luomaan. Oikeastaan OPS-jp:n vaarallisimmat tilanteet ensimmäisellä puoliajalla syntyivät kulmureista, mutta niistäkään ei suuremmin ollut harmia.

Kerho on useassa pelissä virkistynyt tauolta ja niin kävi tälläkin kertaa. Vaikka OPS-jp meni vähintään onnekkaasti johtoon 52. minuutilla viimeisimpien vahvistusten joukkoon kuuluvan Nikolai Dubinininlauottua merkillisen pomppupallon yli Jyri Niemisen, ei vierasjoukkue suinkaan lamaantunut, vaan iski takaisin vieläkin vauhdikkaammin kuin katsomon hajottanut tuuli. Itse asiassa jo ennen OPS-jp:n osumaa oli SJK:lla parikin maukasta tilannetta ottaa johto. Jo ensimmäisellä puoliajalla yhden paikan maalivahdin jalkoihin laukonut Marko Huttu oli parikin kertaa lähellä viimeistelyä.

Viitisen minuuttia maalista isäntien brassipakki, Leonardo, potki Mikko Väänästä kasvoihin saaden tempustaan ansaitun varoituksen.

Näytti pahasti siltä, että pallo osui Marko Hutun käteen isäntien kuudentoista rajalla, mutta siitä huolimatta ottelun varsin tasapuolisesti puhaltanut Simo Kivari antoi tilanteesta vapaapotkun vieraille. Pallon taakse asettui useampiakin mustapaitoja, mutta sankarin viittaan pukeutui jo FC OPA:aa vastaan vahvasti pelannut Henri Saranpää, jonka kierteinen veto upposi ihanasti aivan maalin yläkulmaan. Peli oli tasan ja kellossa aikaa käytettynä 66 minuuttia.

Maalin jälkeen OPS.jp:n kipparinnauhaa kantanut Olli Laukkanen taisi esiintyä verbaalisesti sen verran vahvasti, että jälleen nousi oululaiselle kortti. Vaihdosta kehiin tullut Petri Huttu ehti olla kentällä vain puoli tuntia, mutta sinä aikana “Teukka” antoi huikean näytteen osaamisestaan.

Vain kolme minuuttia “Hönön” tekemästä tasoituksesta “Petri Huttu” ajoi päätyyn ja pisti niin maukkaan keskityksen takatolpalle tavarajunan tavoin saapuneelle Ville Pajulalle, ettei paremmasta väliä. “Vipi” puski pallon niin vahvasti sisään, ettei maalissa pelannut Mikko Siivikko voinut tilanteelle mitään ja näin Kerho oli kääntänyt tappioaseman johdokseen kolmen minuutin sisällä.

Vain yhdeksän minuuttia edellisestä vieraat iskivät taas. Asialla oli nyt edellisen maalin taisokkaasti syöttänyt Petri Huttu, joka viimeisteli velipoikansa, Markon, esityöstä lukemiksi 3-1 Kerholle.

Luonnollisesti maalin jälkeen katseli jälleen yksi oululainen korttia. Tällä kertaa oli vuorossa Joonas Tikkanen. Lisää kuitenkin tuli vielä. Niin maaleja kuin lappujakin. Pelikellon oltua 92. minuutilla Jani Asuintupa suojasi päädystä ylimenevää palloa ja vaihdosta kentälle tullut Eetu Uusitalo päätti nerokkaasti ajaa selkään päätyrajalla. Temppu oli, kuten arvata saattaa, varoituksen arvoinen.

Ja jotta nöyryytys olisi ollut mahdollisimman totaalinen, sinetöitiin loppunumerot kun pelikello kävi jo 94. minuuttia. Petri Huttu sai laidallaan pallon ja näki täydessä vauhdissa olleen Ville Pajulan vasemmalla tarjoillen upean syötön, jonka turvin “Vipi” paineli läpiajoon viimeistellen ottelun päätösnumeroiksi peräti 4-1 Kerholle. Ehkä maukkaimpia revansseja kautta aikojen oululaisten voitettua onnekkaasti Seinäjoella keväällä.

Ottelun jo tauottua jo aiemmin varoituksen hankkinut Uusitalo päätti vielä jatkaa samalla valitsemallaan linjalla ja meni “halailemaan” avustavaa kertoen erotuomarille mielipiteensä ottelusta viitaten mm. siihen, ettei tuomari erota mustaa ja sinistä. Vaikka Uusitaloa pyydettiin useita kertoja lopettamaan moinen, hän jatkoi ja sai sen seurauksena ottelun toisen korttinsa ja näin ollen myös punaisen.

Tuntuu myös siltä, että oululaisille on tyypillistä osoittaa mieltään olemalla kättelemättä vastustajia. Vaikea sanoa, mistä seurasta tyyli oikeastaan on lähtöisin, sillä nyt sitä esitteli Antti Pulkkinen.

Palkintoraati, jossa oli arvovaltaisia jalkapallotietäjät Jukka Ikäläinen ja Kari Alatarvas palkitsi yhdellä sakaraisella isäntien maalin viimeistelleen Nikolai Dubininin. Vieraista kaksi tähteä sai Marko Huttu ja kolme tähteä Jyri Nieminen.

Mitenkään väheksymättä Jyrin tai Maken esitystä tosiasiassa vierasjoukkueen parhaat olivat kaksi maalia viimeistellyt ja laidallaan Antti Pulkkista pyöritellyt Ville Pajula, sekä yhden osuman viimeistellyt ja kaksi syöttänyt Petri Huttu. Toisaalta, palkintoja olisi hyvällä syyllä voinut jakaa vaikka useammallekin vierasjoukkueen pelaajalle. Ottelu oli vahvaa maalaispoikien näytöstä.

Oli sääli, että joukkueen kippari, Jukka-Pekka Salminen, sai puujalan jo kamppailun 11. minuutilla, vaikka jatkoikin sinnikkäästi 21. minuutille saakka. J-P tuli otteluun Helsingistä lentämällä ja lähti vielä yöjunalla takaisin ehtiäkseen aamuksi töihin.

OPS-jp oli tehnyt melkoisen remontin joukkueeseensa ennen ottelua. Kentällä oli enää neljä ulkomaanapua, joista siis Seth Ablade sai tehdä tauolla tilaa Dragan Pejicille. Pejicin ansiot ottelussa olivat lähinnä vapareiden hankkimisen puolella. Lihaksikkaaksi kaveriksi mies kyllä kaatuu helposti ja näyttävästi. Tosin hän myös suojaa palloa erinomaisesti. Mikä lie ajatus oli istuttaa häntä ensimmäinen puoliaika penkillä, sillä jos Pejic olisi pelannut yhdessä Abladen kanssa, olisi ottelusta tullut huomattavasti vaikeampi Kerholle.

Kerhon vierasvoitto nosti joukkueen sarjataulukossa kuudenneksi tasapisteisiin FC OPA:n kanssa. Kyseessä on kuitenkin hienoinen optinen harha, sillä Kerholla on kaksi ottelua enemmän pelattuna kuin suurimmalla osalla muista joukkueista. Nousu 24 pisteeseen teki kuitenkin mukavasti rakoa putoamisviivaan, johon nyt on matkaa seitsemän pinnaa. Voitto OPS-jp:sta antaa myös vaasalaiselle FC Kiistolle avaimet käteen. Kotimaisin voimin pelaava FC Kiisto saattaa hyvinkin ottaa neljän pisteen kaulan oululaisiin, mikäli se kaataa Kingsin viikonloppuna.

Torstai-ilta oli mitä mainioin ajankohta ottelulle, vaikka OPS-jp:n markkinointiponnistelut eivät onnistuneetkaan. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että joukkue saa nyt neljän päivän mittaisen miniloman, sillä seuraava ottelu on vasta viikon kuluttua sunnuntaina.

SJK: Jyri Nieminen, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Tiitus Lehtinen, Jani Asuintupa, Ville Pajula, Jukka-Pekka Salmine
n (21. Marko Huttu), Henri Saranpää, Mikko Kärki (85. Toni Kujala), Tommi Haanpää (63. Petri Huttu), Juha Etelä-Aho