123 456 7890

Suomen maajoukkueen puolustaja Juhani Ojala siirtyy SJK-paitaan. SJK ja Ojala solmivat pelaajasopimuksen, joka käsittää kauden 2016 loppuun ja seuraavan kauden 2017. Ojala siirtyy SJK:n harjoitusvahvuuteen maanantaina 5.9. pelattavan Suomen MM-karsintaottelun jälkeen ja hän on joukkueen käytettävissä heti.

Kaikkiaan 16 ottelua A-maajoukkueessa pelannut, 27-vuotias Ojala, edusti edelliset kolme ja puoli vuotta Venäjän pääsarjassa pelaavaa FK Terek Groznyita. Ennen sitä hän pelasi kaksi kautta Sveitsin pääsarjassa Young Boys Bernin paidassa. Hän on HJK:n kasvatti ja on voittanut Suomen mestaruuden kolmasti, sekä valittu kertaalleen Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi. 191-senttisen Ojalan pelipaikka on keskuspuolustuksessa.

Todella hyvät fiilikset siirrosta. Olen kuullut SJK:sta todella paljon hyvää. Seura on hyvin hoidettu ja olosuhteet ovat huippukunnossa, kommentoi Juhani Ojala.

Itselläni on ollut erittäin vaikeat viimeiset kaksi vuotta. Pelit ovat jääneet vähiin vakavan polvivamman, sekä vaikeiden Venäjän aikojen vuoksi, joten siksi koin että haluan tulla Suomeen ja saada uuden alun uralleni, Ojala jatkaa.

SJK:ssa pääsen uuteen ympäristöön ja ammattimaisten valmentajien valmennukseen, joten varmasti saan urani täällä uuteen nousuun, päättää Ojala lopuksi.

Suomen maajoukkuepuolustaja on parhaillaan valmistautumassa Suomen MM-karsintaurakan avausotteluun, mutta miehen uudessa seurassa tiedetään mitä saadaan.

Ojala on erittäin laadukas pelaaja, joka on kärsinyt vammoista viime vuosina. Päästessään täyteen pelikuntoon, hän on huippuvahvistus meille, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

Ojala esitellään medialle Suomen U21-maajoukkueen Saksaa vastaan pelattavan ottelun yhteydessä. Suomi – Saksa U21 EM-karsintaottelu, pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla tiistaina 6.9. klo 19.00. Ottelun liput ovat myynnissä tästä linkistä.

SJK:n seuraava ottelu on perjantaina 9.9. klo 18.30, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi Shefki Kuqin valmennuksessa oleva Turun Inter. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK-Shopissa sekä verkkokaupassa.

Ojala maajoukkueen alkulämmöissä 2015. Kuva Juha Tamminen.

Juhani Ojala

Juhani Lauri Henrik Ojala, on syntynyt Vantaalla 19. kesäkuuta vuonna 1989. Juniorina hän edusti ensin Vantaan Jalkapalloseuraa, mutta siirtyi lopulta HJK:n juniorijoukkueisiin.

191-senttisen keskuspuolustajan ammattilaisura alkoi HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ssa ja jatkui HJK:n edustusjoukkueessa, missä hän teki debyyttinsä kaudella 2008. Kaikkiaan hän edusti HJK:ta neljällä kaudella ja pelejä Veikkausliigassa kertyi 46. Hän teki paluun HJK-paitaan myös kaudella 2015 lainasopimuksella, hakien pelituntumaa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Tuolloin Veikkausliigapelejä tuli neljä lisää. Lisäksi hän pelasi HJK:n euro-otteluissa.

Kaudella 2011 hän siirtyi Sveitsin pääsarjassa pelaavan BSC Young Boysin riveihin. Siellä hän vietti kaksi kautta, pelaten yhteensä 23 ottelua. 2013 hän siirtyi Venäjän pääsarjaan FK Terek Groznyin paitaan. Venäjällä alkoi loukkaantumiskierre ja noin kolmessa ja puolessa vuodessa pelejä ehti tulla kasaan vain 24. Sopimus Groznyissa päättyi tämän vuoden keväällä ja Ojala oli vapaa etsimään uutta seuraa. Loukkaantumiset ovat nyt kuitenkin taakse jäänyttä ja mies on taas täydessä pelikunnossa.

Suomea Ojala on edustanut urallaan jo alle 18-vuotiaiden maajoukkueesta asti ja A-maajoukkuedebyytti syntyi vuonna 2011. Kaikkiaan pelejä A-maajoukkueessa on 16. Hän on voittanut Suomen mestaruuden HJK:n kanssa kolmasti, Suomen Cupin kerran ja hänet valittiin vuoden liigapuolustajaksi kaudella 2010.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2016 loppuun ja kokonaisuudessaan kauden 2017.