123 456 7890

Luvassa tunnelmallinen ilta
Vaikka Seinäjoen Jalkapallokerholla ei ole paljon muuta panosta neljässä viimeisessä ottelussaan kuin yrittää pitää pelajat ehjinä kauden tärkeimpiin koitoksiin, on keskiviikkona luvassa tunnelmallinen ilta Vaasassa.

Perinteikäs isäntäjoukkue, IFK Vasa ja Kerho kohtaavat nimittäin Hietalahden maineikkaalla stadionilla iltavalaistuksessa. Siitä ei puutu juuri kuin kunnon yleisömassa, niin tarjolla on loistava paikallisottelu, jossa pelissä on oikeastaan vain kunnia.

Toki omat jännitteet ottelulle syntyvät jo siitä faktasta, että viime syksyn valmentajienvaihtoviikoilla Kerhoon päätyivät Christoffer Kloo ja Max Peltonen Tomi Kärkkäisen suunnattua päinvastaiseen suuntaan, eli IFK Vasan edustusjoukkueen luotsiksi.

Koutsit eivät kuitenkaan kentällä ole, vaan siellä eri miehet ratkaisevat ottelun kohtalon.

Kerhon miehistöstä aikaisemmin ovat tähtirintaista paitaa kantaneet IFK-kasvatti Christian Sund ja TP-Seinäjoen kasvatit Ville Ylinen, sekä Mikko Ylihärsilä, eli ainakin IFK:n ryhmässä on näille kolmelle pelaajalle melkoinen joukko tuttuja kasvoja. Toki myös IFK:n joukoista löytyy kaveri, jolla on ollut yllään Kerhon nuttu, sillä puolalainen hyökkääjä, Dominik Plaza, siirtyi kesken kauden “Kärden” valmennukseen.

Kaikki aikaisemmat matsit ovat jo kertoneet sen, että näissä peleissä ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä maalijuhlia tai muitakaan vastaavia karkeloita tulla näkemään. Keskiarvoisesti otteluissa on tehty yhteensä kahden joukkueen toimesta vain yksi vaivainen maali. Aina ei edes sitä, sillä mm. viime kauden matsti päättyivät 0-0.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat kesäkuussa, juuri ennnen Provinssia, Keskuskentällä. Silloin “Kärde” pyrki hakemaan otteluun ratkaisua pistämällä keskikentältä Chris Cleaverin ja Christian Sundin miesvartiointiin. Melko hyvinhän IFK siinä onnistuikin, mutta lopulta ratkaisu saatiin aikaiseksi Teemu Penninkankaan ja Petter Meyerin rakentamalla 1-0 -maalilla.

Kuten niin monella aikaisemmallakin kaudella IFK on ollut syyskierroksella aivan liekeissä. Viimeksi joukkue kävi hakemassa pisteet mukaansa Torniosta toppari Jan Ahlvikin maalilla. Sitä ennen tuloksena oli tasapeli Haukiputaalla numeroin 1-1, jota puolestaan edelsi kaksi kotivoittoa. FC Vaajakoski kaatui 5-0 ja iisalmelainen PK-37 3-1.

Kevään luoviminen putoamisviivan tienoilla olevissa karikoissa on todellakin taakse jäänyttä elämää nyt ja IFk onkin noussut taulukossa jo viidenneksi ja on tasapisteissä alisuorittaja FC YPA:n kanssa, joka on maalieronsa turvin neljäntenä. Kaksikolla on kuitenkin eroa sarjaa johtavaan Kerhoon jo hulppeat 26 pistettä.

Sarjataulukkoon on tässä kamppailussa kuitenkin ihan turha tuijotella. Kerhon ensimmäinen tappio sarjapeleissä on päivä päivältä lähempänä, näinhän se vain menee. Pystyykö juuri IFk sitten aiheuttamaan sen on toinen juttu.

Aiemmilla kausilla Kerho ei koskaan kyennyt kaatamaan IFK:ta, vaan kaudella 2009 IFK voitti Joupiskalla 2-1 ja Kaarlen Kentällä 1-0. Viime kaudella pinnat jaettiin ensin Hietalahdessa ja sitten Keskuskentällä maalittomasti. Kesäkuussa Kerho otti historiansa ensimmäisen voiton IFK:sta sarjapeleissä.

Treenimatseissa voittoja on tullut pari kappaletta. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet Kerhon nelivuotisen historian aikana yhdeksän kertaa, joista molemmat ovat voittaneet kolme ottelua ja kolme on pelattu tasan. Maaliero on Kerholle yhdeksän pelin jälkeen 5-4!

Tällä kaudella Kerho on pelannut yhteensä 38 ottelua. Näistä sarjapelejä on 22 ja ne kaikki on onnistuttu selvittämään ilman tappiota. Pari kertaa se on ollut lähellä, sillä Torniossa tasoitus värkättiin 93. minuutilla ja Iisalmessakin saatiin viime sunnuntaina tehdä ihan kunnon päivätyö 1-1 -tasapelin eteen. Christian Sundin tasoitusmaali pilkulta pelasti kuitenkin tappiottomien pelien ketjun jatkumisen.

Hietalahdessa, missä ottelu pelataan, Kerho on vieraillut vain kahdesti. Kaudella 2008 vastassa oli Veikkausliigan VPS:n reservijoukkue, VPS-juniorit. Peli sujui kyllä kivasti, sillä tuliaisina oli 7-0 -voitto. Viime kaudella IFK:n kanssa pelattiin maaliton tasapeli samalla kentällä.

Muut sarjaottelut vaasalaisjoukkueita vastaan onkin pelattu Kaarlen Kentällä, missä ei toistaiseksi ole voitettu kertaakaan, vaan saldo on kohtalaisen murheellista luettavaa kolmen yhden maalin tappion muodossa.

Yhteensä Kerho on pelannut nyt 30 ottelua ilman tappiota Kakkosessa. Putki alkoi siis jo viime kaudella Tomi Kärkkäisen alaisuudessa ja on jatkunut siitä läpi koko kuluvan kauden.

Omat haasteensa Kerholle tässä paikallisottelussa asettavat poissaolot. No, niitä nyt on ollut koko kauden, joten mikään uusi tilanne ei ole suinkaan edessä. Vastuuvalmentaja, Christoffer Kloo, vakuutti, että kentälle saadaan avauskokoonpanon verran pelaajia, koska enempää ei ole lupa laittaa. Luultavasti tuo avauskin on ihan kelvollinen, sillä materiaalia on ehkä enemmän käytössä tällä kaudella kuin aiemmin.

Varmuudella sivussa on Iisalmessa loukkaantunut maalivahti Luis Fernando, jonka nilkkavamma ei ollut lainkaan niin paha kuin ensivaikutelma oli. Luojan kiitos. Eipä silti, maaliin tullut Tomi Peltokangas täytti paikkansa todella erinomaisesti, eikä peli jäänyt ainakaan veskarihommista kiinni.

Saattaisi kuvitella, että “Peltsin” hyvästä sisääntulosta huolimatta nuori Tuomas Karjanlahti saa nyt näyttää kyntensä tosi toimissa Kakkosen debyytissään. Toki valmentajat pohtivat moiset probleemat ihan keskenään ja sehän nähdään sitten Hietalahdessa.

Kokoonpanosta ovat poissa myös pitkäaikaispotilaat Jesse Jääskeläinen ja Toni Kujala, sekä pelikieltoaan vielä yhden matsin verran sovittava 18 maalin maalitykki Petter Meyer.

Matti Lähitie oli penkillä mukana Iisalmessa, mutta Daniel Caumoa ei Ylä-Savoon rahdattu. Voisi kuvitella, että ainakin Caumoa säästellään edelleen, sillä Lee Brennan toi apuja hyökkäyspäähän ja pelasikin pirteästi PK-37:aa vastaan.

Oletettavasti myös Tiitus Lehtinen parantelee edelleen kolhujaan päästäkseen kuntoon karsintapeleihin.

Seurojen A-juniorit olivat muuten viime lauantaina vastakkain SM-sarjassa, eli siinäkin on osoitus kummankin futiskaupungin hyvästä työstä myös junioripuolella. Kerho oli siinä pelissä vahvempi lukemin 7-1, mutta IFK ei ole lainkaan niin huono joukkue kuin numerot antavat ymmärtää. Materiaalia joukkueesta löytyy niin A-junnuissa kuin edustuksessakin.

Junnuista puheen ollen, Kerhon edustushan kohtasi keväällä vielä VIFK Utvecklingin nimellä pelanneet A-junnut Suomen Cupissa Mustasaaren Botniahallissa. Nuorukaiset pistivät hanttiin ihan kunnolla, vaikka Kerho lopulta veikin voiton numeroin 3-1.

Keskiviikon hegemoniakamppailuun lähtee taatusti myös Kerhon oma rytmiryhmä, Klopit. Toivottavasti myös vaasalaiset innostuvat kansoittamaan katsomon sankoin joukoin, sillä pelaajillekin on huomattavasti mukavampaa pelata kun katsomossa on elämää.

Matsi alkaa Hietalahden hienolla stadionilla klo 18.30.