123 456 7890

Löytyykö jatkumoa?
Seinäjoen Jalkapallokerhon syysmatkailu jatkuu lyhyellä visiitillä tomaatti- ja kurkkukasvattajien luvattuun maahan, Närpiöön. Vastaan asettuu kevätkierroksella sapekasta kalkkia tarjoillut vahvasti etelämaisia nimiä vilisevä alan ammatinharjoittajien yhdistys, eli Närpes Kraft.

Luonnollisestikin mm. Veikkausliigassa pelannut Zoran Bogesic on saapunut rantaruotsalaiseen ympäristöön löytääkseen sieltä töitä ja jalkapallo nyt vain sattuu olemaan miehen harrastus. Samaa voi kai sanoa Zoran Peicistä, Sasa Bajkusasta, Miroslav Rajkovicista, Vladan Zlatkovicista ja Kris Hucksteppista. Kraftia ei saa, eikä voi kutsua muukalaislegioonaksi, sillä käytännössähän kaikki ovat ihan oman kylän poikia.

Löytyy joukkueesta toki nuoria lupauksiakin. Ja erittäin hyviä sellaisia. Sekä Kim Böling, että Kevin Peth ovat nousseet nuorten maajoukkueisiin, eikä syyttä. Kaksikko on Kraftin nuorisotyön kirkkaimpia kruununjalokiviä. Myös Karhusta hankittu Nuutti Panula, joka voitti TP-Seinäjoen B-junioreissa SM-hopeaa, on loistava talentti. Kraft on siis pelannut varsin mukiinmenevästi olkoonkin, että käytössä on vain kuusi ulkomaanapua.

Sarjataulukossa närpiöläiset ovat Kerhoa ylempänä, seitsemäntenä, 30 pisteellään. Kerho putosi lauantaina kymmenenneksi iisalmelaisen PK-37:n piestyä FC YPA:aa kuin flipperin kylkeä vieraissa numeroin 4-1 ja JBK:n jätettyä Kingsin entistä pahempaan ahdinkoon Kuopiossa vierasvoitollaan lukemin 1-0. Taistelu sarjapaikasta siis jatkuu edelleen kiivaana. Toisaalta, jos Mosedalista lähtee kolme pinnaa mukaan, ohittaa Kerho kerta heitolla niin JBK:n, PK-37:n kuin Kraftinkin.

Tässä ottelussa on paljon pelissä. Pelissä on revanssihenkeä ja sarjavakanssin kannalta elintärkeitä pisteitä. Viime viikonloppuna joukkue ryhdistäytyi kahden katastrofaalisen esityksen jälkeen kertaheitolla niin loistavasti kurittaen VPS-junioreita Hietalahden upeissa maisemissa peräti 7-0. Nyt vaaditaan täysin samaa asennetta, taistelutahtoa, näyttämisenhalua ja peliajatusta kuin Vaasassa nähtiin. Vain sellaisella esityksellä on mahdollisuus saada kotiintuomisiksi muutakin kuin pelikokemusta.

Ottelusta tekee ongelmallisen ilkeä flunssa-aalto, joka on iskenyt mitä ilmeisimmin kumpaankin joukkueeseen. Kerhon riveistä ovat sivussa varmuudella Marko Huttu ja Jussi Kankaanpää, mutta myös Mikko Kärki ja Petri Niemi ovat sairastelleet. Ville Pajulan ja Johannes Saranpään pelaaminen on myös epävarmaa. Joka tapauksessa kentälle saadaan sallitut 11 pelaajaa ja jos viime viikonloppu antoi mitään osviittaa, asenne pitäisi olla rautainen.

Kerho on tehnyt Lohko C:n joukkueista toiseksi eniten maaleja. Vain sarjaa johtava ja yhden ottelun enemmän pelannut FC Kiisto on tulittanut useammin pallon vastustajan verkkoon. Ongelma on päästettyjen maalien sarake, vaikka Vaasassa toki oma pää pysyikin puhtaana. Vain viisi joukkuetta Lohko C:n ryhmistä on päästänyt enemmän osumia kuin Kerho. Lienee siis melko helppoa matematiikkaa todeta, että mikäli Kerho pystyy pitämään oman pään puhtaana, on sillä erinomaiset mahdollisuudet voittaa kuka tahansa tässä sarjassa. Niin kai se on yleensäkin, mutta varsinkin Kerhon kohdalla, sillä maaleja on todellakin tullut mukavasti.

Niistä maaleista eniten on tehnyt jo kymmenen maalia viimeistellyt Tommi Haanpää. Närpes Kraftin Zoran Bogesic puolestaan on tehnyt maalin enemmän, eli yksitoista osumaa. Kerhosta Henri Saranpäällä maaleja on tilillään kuusi. Hutun veljekset, Marko ja Petri, ovat kumpikin tehneet viisi osumaa. Mikko Kärki on osunut neljä kertaa ja viime viikonloppuna hattutempun tehtailleen Juha Etelä-Ahon lisäksi kolme maalia ovat tehneet myös Miika Asunmaa ja Petri Niemi. Jani Asuintupa, Mikko Väänänen ja Ville Pajula ovat kukin maalanneet kahdesti.

Kraftin tulivoimasta ovat 11 kertaa osuneen Bogesicin lisäksi vastanneet neljä osumaa viimeistellyt Kim Böling, kolme kertaa maalannut Sasa Bajkusa ja kaksi maalia mieheen tehneet Edis Elkaz, Nuutti Panula ja Vladan Zlatkovic.

Veikkausraatien lemmikkejä ovat Kerhosta olleet 12 sakaraista kerännyt Mikko Kärki, kymmenen tähden Marko Huttu, kahdeksan tähden Henri Saranpää, seitsemän tähden Tommi Haanpää, sekä viisi staraa mieheen saalistaneet Petri Huttu ja Johannes Saranpää. Yhteensä Kerhon pelaajat ovat saaneet tililleen 75 sakaraista.

Kraftin tähtiä ovat olleet Kärjen tavoin 12 tähteä saanut Zoran Bogesic ja maalivahti Vladan Zlatkovic 10 tähdellään. Yhteensä Kraftin pelaajat ovat saaneet 53 tähteä otteluissa.

Joukkueiden kuntokäyrät ovat siinä mielessä erikoiset, että niiden pohjalta ei voi ennustaa yhtään mitään. Kraft on viimeksi voittanut kotonaan elokuun 2. päivänä, jolloin VPS-j sai tylyä kyytiä numeroin 7-2. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt Mosedalin kentällä PK-37:lle 3-1 ja GBK:lle 2-0. Sen sijaan vieraissa Kraft on kaatanut todella kovat kotijoukkueet FC YPA:n 2-1 ja FC OPA:n 2-1. Toki tappioitakin on tullut vieraissa, sillä viimeksi sarjakärki FC Kiisto oli parempi 2-0 ja sitä edellisessä vierasottelussa Norrvalla FF nuiji vieraansa 5-2.

Kerho on pelannut alaisuudessa nyt otteluita täyden tusinan. Niistä on tullut voittoja kuusi, tasapelejä kaksi ja tappioita neljä. Kolmesta viimeksi pelatusta vierasottelusta kaksi ovat olleet huikeita. OPS-jp:n ja VPS-j:n kohtaamisen välissä pelattu TUS-ottelu oli kaikkea muuta. Niinpä kuntopuntarijutut taitaa saada unohtaa tässä tilanteessa.

Näistä asetelmista lähdetään klo 15.00 alkavaan Kakkosen Lohko C:n kamppailuun. Pelistä ehtii mukavasti vaikkapa Vaasaan katsomaan, miten Veikkausliigan kärkijoukkue FC Inter menestyy Vaasan Palloseuraa vastaan.