123 456 7890

Leiripäiväkirjaa muutamin sanoin
Seinäjoen Jalkapallokerhon Puolan matkalla oli yhteensä mukana 40 hlöä, joista 20 oli pelaajia, kuusi joukkueen johdosta ja 14 hallituksen tai sponsorien edustajaa.

Koko reissun kesto oli viisi päivää, eli 1.4. – 5.4. ja leiripaikkana toimi noin 800 000 asukkaan Lodz Puolassa.

Perjantai 1.4.
Joukkue lähti matkaan Rengonharjulta aamulla klo 06.10 pysähtyne välilaskun verran Helsingissä 07.00 jatkaen siitä kohti Varsovaa.Varsovasta oli edessä 150 km bussimatka Lodziin tai ?d?iin, kuten alkuasukkaat kaupungin nimen paikallisilla aakkosilla kirjoittavat.

Reissussa tuppaa aina sattumaan ja tapahtumaan, eikä tämä matka poikkeusta tehnyt, vaan matkalla kuski täräytti erään Vectran perään, joka pysähtyi yllättäen bussin eteen. Siitä selvittiin peltivaurioin, matka keskeytyi onneksi vain puoleksi tunniksi.

Välittömästi hotellille saapumisen jälkeen joukkue paineli syömään ja sen jälkeen iltapäivällä aika rauhalliseen ekaan treeniin klo 14.30 tekonurmella, joka sijaitsi noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Hotel Ambasadorista, jonne joukkue majoittui.

Ohjelmassa oli myös n. vajaan 1,5 h pituinen joukkuepalveri, jossa käytiin monia asioita läpi – valittiin mm. kapteenistomme Chris Cleaver, Christian Sund ja Matti Lähitie, eli “Kyösti”, “Kisu” ja “Masse”.

Ilta sujui rauhassa hotellilla hyvän illallisen parissa.

Lauantai 2.4.
Lauantaina herätys jo klo 07.00 ja aamupalaa puolisen tuntia myöhemmin.

Aamutreeni oli ohjelmassa 09.00-10.30 samalla tekonurmella, johon joukkue sai tuntumaa jo perjantaina. Treenit olivat kerrassaan loistavat, keli hieno ja pelaajilla hyvä mieli.

Lounaan jälkeen joukkueella oli iltapäivä vapaata. Noin neljän tunnin breikki sujui joukkueelta lähinnä kaupunkiin tutustuen ja ostoksia tehden. Monet porukasta lähtivät yhteen Euroopan suurimmista kauppakeskusksista, olikohan nimi Ptak, joka oli ihan oikeasti suuri.

Tauon jälkeen lähtö Puolan pääsarjan, Extraklasan, pääsarjaotteluun Widzew Lodz – Arka Gradia oli 15.45.

Maalittomana päättyneen ottelun parasta antia olivat kotijoukkueen mielettömän loistavat kannattajt.

Pelin jälkeen oli edessä yhteinen illallinen hallituksen kanssa, ruokaa oli sen verran riittävästi, homman olisi voinut hyvällä omalla tunnolla voinut lopettaa vaikka jo alkupalojen jälkeen. Eipä suinkaan lopetettu, vaan tuli vielä päälle alkukeitto, pääruoka ja jälkiruoka…..

Tilannetta voisi kuvailla ehkä siten, että äijillä oli suht’ täysi olo illallisen jälkeen. Illallisen jälkeen bussilla illalla klo 22.30 majoitushotellille takaisin.

Sunnuntai 3.4.
Herätys samaan aikaan kuin lauantainakin, eli klo 07.00 ja aamurutiinit pois jaloista.

Aamutreeni jo tutuksi tulleella tekonurmella klo 9.00-10.15

Homma toimi erinomaisesti. Aamupäivä oli aivan huippuhieno kelien suhteen ja itse harjoituskin taisi olla leirin paras sessio. Pelaajat vetivät mahtavasti, kaikesta näki, että äijät vetää tosissaan! Hienoa katseltavaa!

Treenien jälkeen hotellille joukkue palasi hotellille syömään lounasta ja harrastamaan vapaata notkumista ennen päivän toisia harjoituksia, jotka pidettiin klo 16.30-18.00.

Nyt Kerho pääsi ekan kerran hyväkuntoiselle nurmikentälle hienon futisstadionin viereen. Kaikesta oli aistittavissa, että joukkue nautti olostaan ja tykkäsi nurmella vedetyistä treeneistä. Kenttä oli hyvässä kunnossa vuodenaikaan nähden ja kevät varmaan reilun kuukauden Suomea edellä.

Kauden ensimmäisten nurmitreenien jälkeen bussilla hotellille, illallinen klo 19.30 ja rauhallista yhdessäoloa loppuillan suhteen.

Maanantai 4.4.
Herätyksen suhteen ei luvassa ollut shokkeja, vaan jälleen kilisivät kellot klo 07.00. Aamurituaalien jälkeen lyhyet 45 minuutin aamutreenit klo 09.00 ennen illan peliä.

Paluu hotellille ja klo 11.30 oli lounas, jonka jälkeen reilun kolmen tunnin aikana pelaajilla oli mahdollisuus käydä läheisessä ostoskeskuksessa ostoksia suorittamassa.

Ottelupalaverin aika oli klo 15.15 ja klo 15.45 lähtö bussilla harjoitusleirin viimeiseen jalkapallotapahtumaan eli otteluun RTS Widzew Lodz reservejä vastaan, joka ei todellakaan ollut ihan mikä tahansa reservijoukkue.

Asian vahvisti matsia katsomassa ollut Riku Riski, joten tieto on myös 100%:n oikeaa.

RTS Widzew Lodzilla on muuten melko massiiviset 151000 rekisteröitynyttä kannattajaa, eli mistään näpertelystä ei tosiaan ole puhe.

Matsi alkoi klo 17.00 ja heti alusta alkaen näki, että kumpikin pelaa ns. voittomielellä. Tilanteisiin mentiin kovaa, mutta oikein ja armoa ei paljoa pyydelty….

Peli päättyi tasaisen väännön jälkeen 1-1 (1-1) Kerhon maalattua Christian Sundin toimesta pilkulta 20. minuutilla. Isäntien tasoituksen teki minuuttia myöhemmin Velibor Duric.

Pelin jälkeen joukkue siirtyi sateiselta kentältä nopeasti hotellille ja leirin päättävään yhteiseen illalliseen hienossa Meksikolaisessa ravintolassa klo 20.15 yhdessä mukana olivien sponsoreiden ja hallitusten jäsenten kanssa. Jälleen kerran ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Illallisen jälkeen koko porukka siirtyi paikalliseen blues-baariin kuuntelemaan hyvää musaa ja pelaamaan ah-aina-niin-mukavia-jälkipelejä hetkeksi aikaa….. nehän kuuluvat olennaisena osana tähän maailman hienoimpaan ja harrastajamäärältään suurimpaan lajiin!

Ne, jos mitkä, ovat omiaan tekemään tästä futiksesta aivan huippumielenkiintoisen lajin, kuten eri keskustelupalstoilla ja foorumeissa on nähty. Sananvapautta ja mielipiteen julkituontia riittää moneen lähtöön. Mutta se on vain positiivista. Jos ei mitään tee, ei mitään satukaan. Asioita voi tehdä ja tehdäänkin monella eri tavalla ja niihin liittyvät päätökset ovat omalla laillaan oikeita.

Tiistai 5.4.
Todella aikainen “herätys”. Bussi haki porukan hotellilta klo 04.30 ja bussimatka Varsovaan alkoi. Matkaa värittivät ankarat aamuruuhkat lähemmäksi Varsovaa päästessä ja matka taittuikin todella äärimmäisen hitaasti aika ajoin.

Paluulento Helsinkiin lähti klo 09.40 paikallista aikaa, aikaerohan on Suomeen tunti, ja kesti 1h 20 min hyvässä myötätuulessa.

Helsingissä 40 minuutin odotus ja taas koneeseen, tällä kertaa kohti Rengonharjun lentokenttää. Kone laskeutui klo 14.05 ja eikun matkalaukkuja hakemaan ja suunta kotiosoitetta kohden.

Summa summarum:
– Joukkuehenki aivan loistava, uudet ja vanhat pelaajat pääsivät tutustumaan toisiinsa leirin aikana
– Aika ajoin tiiviskin ohjelma, mutta päiviin oli yritetty laittaa myös sitä pelaajien tarvitsemaa vapaa-aikaa
– Aikataulut pitivät melkolailla hyvin, pieniä muutoksia alkuperäiseen tuli, mutta ei toimintoja vaikeuttavia
– Joukkueenjohto sai myös ajatuksia pelaajien kanssa asioista keskusteltaessa ja vietti todella paljon aikaa yhdessä asioita miettien ja uusia ajatuksia suunnitellen
– Selvittiin pienillä kolhuilla, ei mitään aivan mullistavaa, toki aina jotain käy kun treenataan
– Kyllä harjoitusleiri niin onnistunut kokonaisuus kaikin puolin oli, että kyllä samankaltaisesta tapahtumasta ensi kautta varten jo hieman puheltiin kotimatkamme yhteydessä…..
– Kiitokset kaikille harjoitusleirilä mukana olleille pelaajille!
– Kiitos ja kumarrus tukijoillemme, jotka mahdollistitte tällaisen harjoitusleirin järjestämisen!
– Tositoimet jatkuvat taas treenien osalta torstaina ja perjantaina ja sitten on sunnuntaina 10. pv edessä varsin mielenkiintoinen Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu FC KooTeePeetä vastaan. Ottelu pelataan klo 13.30 ja pelipaikka Wallsport-Areena! Pelissä on muuten jo jonkin verran panostakin……