123 456 7890

IFK Mariehamn ei edelleenkään ole koskaan voittanut SJK:ta, vaikka se saikin kotikentällään otteluun todellisen shokkialun. Pallo oli nimittäin maalissa vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Maalikummajainen syntyi heti aloituksen jälkeen, kun pallo pelattiin SJK:n puolustaja Cedric Gogoualle. Hänen epäonnekseen pallo hieman karkasi ja IFK:n hyökkääjä Dever Orgill ehti siihen ensimmäisenä. Hänkin kuitenkin kompuroi pallon kanssa ja se tuli yllättäen takaa tulevalle Duarte Tammilehdolle, joka ampui sen maaliin. SJK kuitenkin toipui shokkialusta ja toisen puoliajan se hallitsi peliä hakien vimmatusti tasoitusta. Tasoitus syntyi kun Richie Dorman kaadettiin rangaistusalueella ja Toni Lehtinen ampui pallon pilkulta varmasti verkkoon. Maali oli Lehtisen kauden viides. SJK haki vielä voitto-osumaa tasoituksen jälkeen, mutta kotijoukkueen maalivahti Otso Virtanen piti joukkueensa pystyssä. Veikkausliigassa sarjatilanne pysyi muuttumattomana, kun samaan aikaan pelatussa RoPS – FC Inter pelissä päädyttiin niin ikään pistejakoon. Kärjessä olevalle HJK:lle molempien uhkaajiensa tasapelit kelpasivat kuitenkin varmasti. Seuraavaksi SJK pelaakin jo euro-otteluita, kun se kohtaa ensi viikon torstaina islantilaisen FH Hafnarfjördurin Helsingin Sonera Stadiumilla.

Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen on kovassa maalivireessä tällä hetkellä.

IFK Mariehamn – SJK 1-1 (1-0)
1-0 1 min Duarte Tammilehto
1-1 71 min Toni Lehtinen rp.

Ottelu alkoi SJK:n kannalta katastrofaalisesti, sillä Duarte Tammilehdon laukaus kimposi maaliin jo 17 sekunnin pelin jälkeen. Saarelaiset myös hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa ja SJK:n tilanteet olivat vähissä. Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin useita maalipaikkoja. Bobbie Friberg da Cruz laukoi kaukaa, mutta Mihkel Aksalu torjui. Tämän jälkeen Brian Span tykitti kovaa kohti etuyläkulmaa, mutta Mihkel Aksalu ei olllut yllätettävissä. Seuraavalla minuutilla Thomas Mäkinen laukoi kovan kudin, joka kolahti Kerhon onneksi tolppaan. SJK:n ensimmäisen puoliajan paras paikka nähtiin lisäajalla, kun Wayne Brown laukoi tolppaa hipoen ohi maalin.

Toiselle puoliajalle SJK suoritti kaksi pelaajavaihtoa. Pavle Milosavljevic ja Bahrudin Atajic jättivät kentän, tilalle tulivat Toni Lehtinen ja Ariel �Tuco� Ngueukam. Toisen puoliajan alussa nähtiin ikävä tilanne, kun Timo Tahvanainen ja Philip Sparrdal Mantilla osuivat yhteen pallontavoittelutilanteessa. Mantilla nousi pystyyn, mutta lyyhistyi pian uudelleen kentän pintaan. Lopulta hänen annettiin kuitenkin jatkaa pelaamista.

SJK painosti hurjasti toisella puoliajalla. 55. minuutilla Johannes Laaksonen syötti vasempaan laitaan Timo Tahvanaiselle, joka leikkasi keskelle ja laukoi, mutta veto suuntautui liiaksi päin IFK-vahti Otso Virtasta. SJK pääsi laukomaan useasti hyvältä etäisyydeltä, mutta yhtä useasti MIFK-puolustus pystyi blokkaamaan laukaukset.

71. minuutilla painostus tuotti vihdoin tulosta. Kristian Kojola taklasti Richard Dormania rajusti boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Toni Lehtinen laukoi rankkarin varmasti maaliin ja on nyt tehnyt maalin kolmessa perättäisessä ottelussa. Maali oli Lehtiselle kauden viides. Hän on tasoissa Veikkausliigan maalipörssin neljännellä sijalla. Samaa paikkaa jakaa myös Akseli Pelvas. Myös Pelvaksella oli mahdollisuus kasvattaa tämän kauden maalimääräänsä. Boksin rajalta lähtenyt laukaus meni kuitenkin hiukan ohi takakulmasta.

Vartti ennen pelin loppua SJK-puolustus oli vaikeuksissa Dever Orgillin kanssa. Mihkel Aksalu tuli vastaan ja Orgill tökkäsi pallon hänen ohitseen. Orgill meinasi ehtiä vielä uudestaan palloon, mutta se lirui lopulta hiukan ohi maalin. Lisäajalla IFK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Erinomaisista vapaapotkuistaan tunnettu Duarte Tammilehto asettui pallon taakse. Tammilehto ei saanut laukaukseen riittävästi voimaa ja Aksalu liimasi pallon hyppysiinsä. Samalla ottelu päättyi.

Ei ollut helppo alku, kun pallo oli periaatteessa omasta aloituksesta maalista. Koottiin itsemme hyvin. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat olivat kuitenkin IFK:lla. Toisella puoliajalla tuulikin hiukan auttoi ja vaihdoimme myös ryhmitystä. Hyökkäysvoimaa tuli lisää ja lähdimme hakemaan tasoitusta ja jopa voittoakin. Ei ihan riittänyt sinne asti, sanoi SJK:n maalin tehnyt Toni Lehtinen.

Aika unelma-alku meille tähän matsiin. En oikein tiedä, miten se kimposi. Hyvin oltiin latauduttu tähän matsiin ja tähän alkuun. Saatiin palkinto vähän ajateltua nopeammin, se kelpasi meille. Meidän prässipeli toimi alussa aika hyvin. Otettiin kovaa kiinni ja SJK joutui jopa hiukan paniikkiin. Vähän loppui bensa kesken. SJK vaihtoi kolme hyvää pelaajaa kentälle. Meillä on poissaoloja ja se näkyi lopussa, sanoi MIFK:n johtomaalin tehnyt Duarte Tammilehto.

Ottelun parhaan palkittiin kotijoukkueen maalivahti Otso Virtanen ja kaksi tähteä meni kotijoukkueen Anthony Dafaalle. SJK:n parhaana palkittiin yhdellä tähdellä Wayne Brown.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic (46› Ariel Tuco Ngueukam), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (83› Juho Lähde), Wayne Brown, Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (46› Toni Lehtinen) ja Cedric Gogoua.

Seuraavaksi SJK pelaa historiallisen ensimmäisen UEFA Eurooppa-liigan ottelunsa, kun se kohtaa torstaina 2.7. Helsingin Sonera Stadiumilla islantilaisen FH Hafnarfjördurin. Seuraava Veikkausliigan ottelu on maanantaina 6.7. ja se pelataan Lahden Kisapuistossa, missä isäntänä toimii FC Lahti. UEFA Eurooppa-liigan toinen osaottelu FH:ta vastaan on torstaina 9.7. Islannissa.