123 456 7890SJK kohtaa Espanjassa norjalaisen Mjöndalenin lauantaina klo 17:00 Suomen Aikaa. Ottelu pelataan Marbella Football Centerissä.

SJK:n leiri päättyy sunnuntaina ja sitä ennen SJK kohtaa vielä toisessa harjoitusottelussa Norjan OBOS-ligaenin ennakkosuosikkeihin kuuluvan Mjöndalen IF:n. Keskiviikkona SJK kaatoi saman sarjatason Levangerin ja voitti sen 3-2 luvuin. Nyt edessä on ennakkoon ajatellen kuitenkin kovempi testi.

Uskon että siitä tulee kova taistelu. Tämä on semmoinen peli joita me halutaan. Lähdetään peliin maksimoiden omat vahvuudet ja katsotaan sen jälkeen mikä se lopputulos on. Mutta uskon tosiaan että siitä tulee kova taistelu, kertoo SJK:n kapteeniksi uudelleen valittu Mihkel Aksalu.

Aksalun avuksi kapteeneiksi valittiin Espanjassa Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme.

Loistavat on fiilikset. Uusi vuosi ja mennään eteenpäin. Ei mitään muuuta. Vastuu on iso ja kaikki on mahdollista että me pärjäämme tänä vuonna, toteaa kapteeni Aksalu lopuksi. Lisää kapteenin mietteitä tänään myöhemmin ilmestyvällä SJK TV:n videolla.

SJK matkustaa sunnuntai ja maanantain välisen yön Suomeen ja viettää sen jälkeen pari vapaa päivää. Ensi viikon torstaina palataan tositoimiin Suomessa ja aloitetaan valmistautuminen torstaina 29.3. pelattavaa Suomen Cupin puolivälierää varten. Näillä näkymin SJK vierailee vielä ennen sitä Ruotsissa pelaamassa harjoitusottelun pääsarjajoukkuetta vastaan.

Harjoitusottelu SJK – Mjöndalen IF lauantaina 10.3. klo 17:00 Suomen aikaa. Ottelu pelataan Espanjassa, Marbella Football Centerin nurmella.

Ottelusta tulee Suomeen liveseuranta Twitteriin, mukana videoita ja kuvia jo ottelun aikana sekä videohaastattelut heti ottelun päätyttyä. Ottelun maalikooste saadaan myös jakoon saman illan aikana.Mjöndalen IF – Takaisin parrasvaloihin?

Perinteinen Mjöndalen IF tulee Etelä-Norjasta, hieman Oslon yläpuolelta. Seura on perustettu jo vuonna 1910 ja tunnetumpi se on jääpallopuolella, missä se on koko Norjan menestyneimpiä.

Menestystä on seuralle tullut myös sen jalkapallohistoriassa, sillä se on voittanut Norjan cupin kolmesti 30-luvulla ja pelannut Eurocupeissa mm. Cardiff Citya, Bayern Münchenia ja Werder Bremenia vastaan. Viimeisin Euro-ottelu on 80-luvun lopulta. Viime vuosikymmenet se on uinunut alemmissa sarjoissa ja vuonna 2015 se pelasi pitkästä aikaa Norjan pääsarjassa, Tippeligaenissa. Tuo kausi päättyi kuitenkin putoamiseen ja kahdella edellisellä kaudella se on ollut joko mukana nousukarsinnassa tai jäänyt juuri nousukarsintojen ulkopuolelle ja Norjan toiselle sarjatasolle. Alkavalle kaudelle seuran tavoitteena onkin nousu takaisin pääsarjaan.

Seuraa valmentaa Vegard Hansen, joka on seuralegenda – pelannut itse joukkueessa pelaajana ennen valmennusuraa ja valmentanut joukkuetta kaudesta 2006 lähtien. Hän on tunnettu suoraviivaisesta ja melko perinteisistä 4-4-2 ja 4-3-3 pelisryhmityksistä, joissa palloa pelataan nopeasti ylös ja pelaajat ovat fyysisiä ja kovakuntoisia.

Joukkueessa on useampia ulkomaalaisvahvistuksia, joita on hankittu joukkueeseen nousu mielessä. Kärjessä pelaa senegalilainen Ousseynou Boye, joka on kuulunut maansa Olympiamaajoukkuerinkiin. Viime kaudella 25-vuotias Boye paukutti OBOS-ligaenissa 14 maalia ja säesti hyvää kauttaan neljässä cupin matsissa tehdyillä kahdella maalilla. Boye on alunperin pelannut Ruotsissa Malmö FF:n akatemiassa.

Vasemmalla laidalla viilettää norsunluurannikon nuorten maajoukkueessa neljä ottelua pelannut Vamouti Diomande, jolla on kokemusta Norjan pääsarjassa Hönefossin riveistä. Joukkueen kapteeni on keskikentällä pelaava, vasta 22-vuotias norjalainen Jonathan Lindseth, joka siirtyi joukkueeseen kesken viime kauden pääsarjan Odds BK:sta.

Tänä talvena Mjöndalen on pelannut viisi harjoitusottelua ja voittanut niistä neljä ensimmäistä. Osan jopa suurinumeroisesti. Viime lauantaina joukkue kohtasi Norjan pääsarjan Strömsgodset IF:n ja hävisi sen 5-0 luvuin. Strömgodset sijoittui viime kaudella Norjassa neljänneksi, vain kolmen pisteen päähän toiseksi tulleesta Moldesta.SJK peluutttaa miehistöään leirillä laajasti

Viime keskiviikkona sai kaikki pelissä mukana olleet pelaajat vähintään puolituntia peliaikaa ja peliaikaa on luvassa jälleen lisää laajalle rintamalle. Osa pelaajista ei pelannut ollenkaan Levangeria vastaan, joten on oletettavaa että ainakin heitä nähdään nyt kentällä.

Sivussa Espanjassa mukana olevista pelaajista on kuitenkin varmuudella Mehmet Hetemaj ja Richie Dorman, jotka molemmat kuntouttavat itseään pikku kolhuista. Mukana matkassa ei ole pitkäaikaisloukkaantuneet Billy Ions ja Obed Malolo.

Lisäksi Maximo Tolonen matkusti jo torstaina Espanjasta Portugaliin, Suomen U17-maajoukkueen mukaan, missä Suomi kokoontuu ensi viikonloppuna ja ensi viikolla pelattaviin U17-ikäluokan EM-jatkokarsintaturnaukseen. Suomi eteni jatkokarsintaan voittamalla lohkonsa. Nyt Portugalissa se kohtaa isäntämaa Portugalin, Sveitsin ja Slovenian.

SJK matkustaa Suomeen sunnuntaina myöhään illalla ja on kotisuomessa vasta maanantain puolella. Joukkue saa sen jälkeen pari vapaapäivää ja töihin palataan taas torstaina.