123 456 7890

Jaro ja SJK kohtaa ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa sitten kauden 2015 päätösmatsin.

SJK matkustaa lauantaina Pietarsaareen Suomen Cupin otteluun ja kohtaa FF Jaron. Ottelu pelataan Pietarsaaren Tellushallissa ja se alkaa klo 15:15. Paikalle matkustaa myös SJK Kannattajat, joiden bussikuljetukseen mahtuu vielä mukaan. Voit lukea lisää bussikuljetuksesta SJK:n nettisivujen omasta uutisesta. Tällä hetkellä matkaan on lähdössä parikymmentä kannattajaa.

Kilpailulliset pelit jatkuvat ja perinteisesti Tellushalli on ollut paha paikka vierailla ja Jaro on hyvä joukkue. Me olemme tilanteessa, jossa kaikki pelaajat ovat terveenä ja kaksi viimeistä viikkoa olemme päässeet prosessin mukaisesti viemään asioita eteenpäin. Nyt pääsemme mittaamaan näitä asioita peliissä, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Jaro on uudistunut viime kaudesta ja heillä on paljon uusia pelaajia. Mutta perinteisesti heillä on ollut tietty tapa pelata jalkapalloa ja heillä on kovat tavoitteet, he haluavat päästä takaisin Veikkausliigaan. He haluavat varmasti näyttää, että he pystyvät pelaamaan meitä vastaan. Uusi valmentaja on myös tuonut siellä uusia asioita heidän peliinsä ja he ovat talvikauden peleissä kokeilleet paljon asioita, jopa paria erilaista pelisysteemiä. Siten meidän tulee olla valmiita kaikkeen lauantaina, analysoi Valakari lopuksi myös vastustajaa.

SJK:n pelaajistosta yksi tekee ensimmäisen vierailunsa Pietarsaaren Tellushalliin.

Tämä on mielestäni ensimmäinen kerta kun kohtaan Jaron, enkä ole myöskään koskaan ollut Tellushallissa aiemmin, muistelee SJK:n hyökkääjä Billy Ions, joka kuitenkin on pelannut Suomessa jo kaudella 2013.

Olen kyllä kuullut, että se on intensiivinen halli, jossa on yleisö lähellä. Peli on myös derby-ottelu. Mutta me valmistaudumme siihen oikeastaan aika lailla samoin kuin kaikkiin otteluihin. Teemme hommamme huolella ja keskitymme tarkkaan. Uskoisin, että se on kova peli, sillä tiedän, että osa joukkueestamme pelasi heitä vastaan jo aiemmin ja se oli todella tasainen ottelu. Siten emme taatusti kuvittele pääsevämme siellä helpolla, vaan annamme ottelussa sata prosenttia ja haluamme voittaa, Ions jatkaa.

Ions liittyi SJK:n mukaan viime vuoden elokuussa PS Kemistä ja on ollut mukana siitä lähtien.

Meillä on ollut aika hyvä preseason tähän asti. Olemme voittaneet otteluita ja meillä ei ole ollut isoja loukkaantumisia. Tietenkin preaseason on ollut myös rankka ja sitä sen pitääkin olla. Olemme harjoitelleet kovaa ja etenemme peli kerrallaan, parantaen kaiken aikaa, kertoo Ions.

Roope Riskin lähdettyä lainasopimuksella Saksaan, on Ions saanut SJK:n hyökkäyksessä entistä suuremman viitan kannettavakseen.

Olen mielestäni kehittynyt pelaajana jo tänä aikana, minkä olen SJK:ssa ollut. Samoin SJK on mennyt koko ajan eteenpäin. Olemme parantaneet sitä, miten liikumme ja miten pidämme palloa. Olemme myös päässeet Tottin (Aristote Mboma) ja Elias Ahteen kanssa pelaamaan paljon yhdessä, löydämme toisemme hyvin, ja uskon että he tulevat tekemään meille myös paljon maaleja tällä kaudella. Joten toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä, päättää Ions.

Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet virallisessa ottelussa kauden 2015 päätösottelussa, kun SJK varmisti Suomen mestaruuden ja Jaro tippui sarjaporrasta alemmast. SJK kohtasi Jaron kuitenkin jo tänä talvena harjoitusottelussa, jonka se voitti Arttu Aromaan debyyttimaalilla. Silloin kentällä oli molemmilla joukkueilla varsin kokeilupitoiset ryhmät, mutta nyt otetaan mittaa erittäin tärkeässä Suomen Cupin ottelussa. Molemmilla joukkueilla on lohkon avausotteluista voitot ja se kumpi lauantaina voittaa, ottaa yhden askeleen kohti lohkon kärkipaikkaa ja suoraa puolivälieräpaikkaa. Lohkojen kakkoset ja kolmoset pelaavat vielä puolivälieräkarsintaa.

FF Jaro – SJK Pietarsaaren Tellushallissa, lauantaina 4.2. klo 15:15.

SJK:n Billy Ions viilettää ensimmäistä kertaa Pietarsaaren Tellushalliin.

FF Jaro täysin uudessa komennossa ja uusilla pelaajilla

Pietarsaaren Jaro siirtyi viime kaudella täysin uuteen aikaan, kun vuodesta 2004 seuran valmennuksessa mukana ollut Alexei Eremenko sai väistyä tehtävästään. Eremenkojen klaani ja Jaro on ollut lähes erottamaton liitto aina kaudesta 1991 lähtien, jolloin Alexei Sr. liittyi seuraan pelaajana.

Nyt uudesta komennosta vastaa englantilainen Kristian Heames, joka päätyi Pietarsaareen oman valmennusyrityksensä FDS:n kautta. FDS on tehnyt vuosikausia yhteistyötä West Bromwich Albionin kanssa ja tehnyt erilaisia valmennustehtäviä Suomessa kymmenisen vuotta. Heames tuntee Jaron ennestään pitkältä ajalta ja haluaa hänen Jaronsa pelaavan hyökkäävää jalkapalloa, kovalla tempolla, muuttamatta kuitenkaan liikaa Jaron aiemmin omaksumaa pelityyliä.

Suurimmat muutokset uudessa Jarossa onkin nähty pelaajapuolella, kun joukkueeseen on tullut paljon uusia vahvistuksia. Jonkinmoisen kohun jalkapallopiireissä ja Suomen lehdistössä aiheutti uusin tulokas, kreikkalainen Giorgios Katidis. Hänet muistetaan entisenä Kreikan U21-maajoukkueen kapteenina ja suurseura AEK:n keskikenttäpelaajana, joka tuhosi uransa muutama vuosi sitten tuulettamalla voittomaalia näyttävästi natsitervehdyksellä. Kreikan liitto lätkäisi nuorukaiselle ikuisen porttikiellon Kreikan maajoukkueisiin, ja AEK antoi hänelle potkut. Tuon jälkeen Katidis on pelannut Italian Serie B:ssä ja Kreikan pääsarjassa sekä divarissa. Oli miehen tempusta mitä mieltä tahansa, pelaajana hän on varmasti Suomen Ykköseen kivikova vahvistus. Vielä ei ole tiedossa, onko uutta nousua Jarosta hakevan kreikkalaisen pelilupa jo kunnossa, ja nähdäänkö hänet SJK:ta vastaan lauantaina.

Muita uusia pelaajia joukkueessa on uusiseelantilainen Brock Messenger ja Katidisin maanmies Charalampos Chantzopoulos. Jaro on myös tehnyt neljän testipelaajan kanssa lyhytaikaisen sopimuksen, joka kattaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut. Näin Jaro pääsee katsomaan pelaajien kyvyt muun muassa SJK:ta vastaan.

SJK kohtasi Jaron jo tänä talvena harjoitusottelussa kaksi viikkoa sitten. Tuolloin SJK otti voiton 1-0-luvuin, mutta molemmilla joukkueilla oli ottelussa varsin kokeilupitoinen ryhmä. Jaro on aina ollut kova kotiluolassaan Tellushallissa ja pikaista nousua takaisin Veikkausliigaan hakeva ryhmä tulee taatusti kovaa SJK:ta vastaan lauantaina.

Walter Moore on yksi edelleen Jarossa pelaavista tutuista pelaajista.

SJK hyvässä iskussa lauantaina peliin

SJK:n kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä terveenä ja pelikunnossa, lukuun ottamatta Jarkko Hurmetta, joka on kuitenkin jo aloittanut pallotreenit viime vuoden puolella tehdyn pienen operaation jälkeen. Hurmetta voidaan kuitenkin odottaa mukaan aikaisintaan helmikuun loppupuolella tai maaliskuun alussa.

Tulevana viikonloppuna Suomen Cupia pelaa myös SJK Akatemia ja heidän mukanaan pelanneet pelaajat eivät voi edustaa SJK:ta tämän kauden Suomen Cupissa. Sama toimii myös toisinpäin ja pelaajat, jotka ovat edustaneet SJK:ta, eivät voi pelata Akatemian riveissä samassa kilpailussa. Akatemian U20-joukkue pelaa lisäksi sunnuntaina alle 20-vuotiaiden SM-karsintaa, joten valmennusjohto saattaa miettiä peluutuksia erityisesti näitä otteluita silmällä pitäen.

SJK pelasi Suomen Cupissa jo yhden ottelun, juuri omaa Akatemiaansa vastaan, voittaen sen peräti 7-0-lukemin. Sen lisäksi tällä kaudella on pelattu kolme harjoitusottelua, joista yksi juuri lauantain vastustaja Jaroa vastaan. SJK on voittanut kaikki tänä talvena pelaamansa neljä ottelua ja maaliero näistä on murskaavasti 12-1. Ainoastaan Tampereen Ilves on onnistunut iskemään maalin SJK:ta vastaan. Joukkue on treenannut kovaa yhdessä ja yhteishenki tuntuu olevan joukkueen sisällä kovempi kuin koskaan. Lauantain peli on kuitenkin ensimmäinen todellinen koetinkivi uudelle joukkueelle ja siten ottelu on entistä mielenkiintoisempi.