123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 24.9. klo 15.30 Suomen Cupin finaalissa HJK:n ja ottelu pelataan Tampereella, Ratinan stadionilla. SJK ei ole koskaan aiemmin pelannut Suomen Cupin finaalissa, eikä siten myöskään voittanut kyseistä kilpailua.

Jos SJK voittaa lauantaina, olisi se todennäköisesti ensimmäinen seura Suomessa, joka on voittanut kaiken. SJK kun on jo onnistunut nappaamaan tililleen Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen sarjamestaruudet, Suomen Cupin Pikkufinaalin voiton sekä Liigacupin voiton. Suomen Cup on ainoa kilpailu, mitä SJK ei ole voittanut ja siksi se onkin ollut SJK:n yhtenä päätavoitteena tällekin kaudelle. Suomen Cupin voitto varmistaisi myös arvokkaan UEFA:n Euroopan Liigan paikan ensi kaudelle.

Me arvostamme Suomen Cupia seurana todella paljon. Ja vaikka olemme joka kaudella lähteneet täysillä siihen mukaan ja antaneet kaikkemme, emme ole saaneet siinä menestystä. Siksi onkin hienoa, että olemme nyt finaalissa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tämä on irrallinen kilpailu Veikkausliigasta. Veikkausliiga unohtuu nyt hetkeksi ja pääsemme nauttimaan cupin tunnelmasta ja cup-ottelusta. Finaali on aina hieno tapahtuma ja finaalissa pelataan ainoastaan voitosta, Valakari jatkaa.

Molemmat joukkueet ovat erittäin hyviä joukkueita. HJK on saanut vahvasti loukkaantuneita pelaajiaan takaisin ja ovat erittäin vaarallinen vastustaja. On erittäin hieno asia olla seurana osa tätä finaalia ja kuten sanoin aiemmin, ainoastaan voittajat muistetaan, päättää Valakari.

Myös joukkueen kapteeni lähtee hakemaan voittoa lauantailta.

Tämä on iso ja historiallinen tapahtuma meille ja meidän joukkueelle. Pistämme kaiken peliin lauantaina ja ei tarvi säästellä mitään. Me lähdemme voittamaan sitä ottelua, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu.

Me olemme saaneet nyt kaiken joukkueessa kohdalleen ja se on iso etu meille. Olemme saaneet hyviä uusia pelaajia ja henkilökohtaisesti olemme saaneet hyvän itseluottamuksen viime aikojen otteista. Joukkueessa on kaikki nyt hyvin, päättää kapteeni Aksalu.

SJK eteni finaaliin pelaamalla ainoastaan vierasotteluita ja kohdaten välierää lukuunottamatta vain Veikkausliigaseuroja. Ensin kaatui PS Kemi, sitten VPS ja vielä PK-35 Vantaa. Finaalipaikka varmistui välierässä Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan. Välierästä on ehtinyt vierähtää jo kolme kuukautta.

Loistavat fiilikset lauantaista. On ollut jo pitkään tiedossa, että finaalissa pelataan. Ja se oli jo ennen kautta meidän tavoite, että voitetaan Suomen Cup. SJK ei ole ikinä aiemmin ollut finaalissa, joten ensin piti päästä sinne. Nyt olemme siellä ja kun sinne on päästy, niin voitto mielessä tietenkin, kommentoi SJK:n hyökkääjä ja maalipörssin kärkinimi Roope Riski.

Olemme jo kauan odottaneet tätä ja kaikki meistä on tosi innoissaan. Meitä on joukkueessa muutama, jotka on finaalissa jo aiemmin pelannut, muutama voittanutkin, joten tiedetään mistä on kysymys, sanoo Riski lopuksi.

Hyvää henkeä puhkuu myös joukkueen varakapteeni.

Meillä on tällä hetkellä joukkueessa todella hyvä fiilis. Uudet pelaajat ovat tuoneet uutta sekä kentällä että sen ulkopuolella. Tuntuu kuin he olisivat olleet täällä jo monta vuotta mukana, vaikka ovatkin olleet vasta pari viikkoa. Puhuin jo tuossa ennen kahta viimeistä Veikkausliigaottelua, että jos saataisiin hyvä tulos niistä otteluista, niin voisimme mennä vähän vapautuneemmin pelaamaan tähän finaaliin. Ja nyt olemme saaneet täydet pistepotit niistä, joten voimme keskittyä täysin vain tähän yhteen peliin, kommentoi SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj.

Se on vain tämä 90 minuuttia ja mahdolliset jatkoajat siihen päälle. Pelin ensimmäisestä minuutista loppuvihellykseen, annamme kaikkemme ja katsomme sitten lopuksi että mikä on tulos. Jos tuloksena on häviö, niin tiedämme, että lievästi sanottuna se harmittaa katsella jos vastustaja nostelee pokaalia ja mitaleita. Se saa veren kiehumaan tällaiselle rauhallisellekin miehelle, naureskelee Hetemaj.

Hetemaj on kerran urallaan ollut voittamassa Suomen Cupia ja se tapahtui juuri HJK:n kanssa.

Tämä on kuitenkin hieman erilainen juttu tällä kertaa. Silloin olin nuori ja en ollut kenties silloin joukkueessa niin tärkeä palanen, mitä olen nyt. Joten tämä merkitsee jo nyt minulle todella paljon enemmän kuin se voitto silloin, Hetemaj päättää.

Peliin matkustaa Seinäjoelta SJK-kannattajat suurena joukkona ja busseilla tulee paikanpäälle lähes pari sataa kannattajaa. Heidän lisäkseen väkeä tulee omilla autoillla, ja junilla. Tampereella myös asuu paljon entisiä pohjalaisia, jotka toivottavasti löytävät mukaan katsomoon ja tukemaan SJK:ta historialliseen voittoon. Bussimatkat ovat jo loppuunmyytyjä, mutta peliin voi ostaa lippuja Ticketmasterin kautta, samaan katsomonosaan Seinäjoelta tulevan väen kanssa. SJK:n kannattajat ja katsojat sijoittuu Ratinan pääkatsomon katteen alle, katsomonosaan A1. Ohjeita peliin tulevalle yleisölle omassa uutisessaan

Ottelu myös televisioidaan YLE TV2:lla ja lähetys Tampereelta alkaa klo 15.15.

Suomen Cupin Finaali, SJK vs. HJK, Ratinan Stadionilla lauantaina 24.9. klo 15.30.

Uusiutunut SJK on valmiina Suomen Cupin Finaaliin 2016!

Myös HJK:lla mahdollisuus tehdä historiaa

SJK:n lauantain vastustaja cup-finaalissa, on kaikkien aikojen menestynein joukkue Suomen kentillä. HJK on on voittanut Suomen Mestaruuden peräti 27 kertaa ja Suomen Cupissa se jakaa eniten voittoja saavuttaneiden sijan yhdessä FC Hakan kanssa. Molemmilla joukkueilla on kasassa 12 Suomen Cupin voittoa. Jos HJK voittaisi lauantaina, nousisi se tässäkin tilastossa ylhäiseen yksinäisyyteensä.

Suomen Cupin finaalissa HJK on ollut yhteensä 17 kertaa ja kun finaali pelataan nyt Tampereella, on se vasta toinen kerta historiassa, kun HJK pelaa cup-finaalissa jossain muussa kaupungissa kuin Helsingissä. Kerran HJK on voittanut Porissa pelatun finaalin. Cupin finaaleja on toki pelattu monella eri paikkakunnalla, mutta pääosin finaalit ovat olleet Helsingissä, joko Olympiastadionilla, Töölön Pallokentällä tai nykyään Sonera Stadium -nimeä kantavalla Töölön stadionilla. Edellisen Suomen Cupin voittonsa HJK otti kotiareenanallaan Sonera Stadiumilla kaudella 2014.

Tällä hetkellä HJK johtaa Veikkausliigaa ja joukkue on täynnä kivikovia ulkomaalaisvahvistuksia, kuten nigerialaispuolustaja Taye Taiwo, joka on kiistatta yksi kaikkien aikojen kovimpia vahvistuksia Suomen sarjoissa. Kärjessä maaleja mättää nuori kolumbialainen Alfredo Morelos, joka todennäköisesti tullaan tulevaisuudessa näkemään vielä kovemmissa liigoissa.

HJK on kuitenkin hieman siipirikkoisena juuri nyt, sillä sen riveistä puuttuu tärkeitä pelaajia loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Suomen sarjojen jättiläisen kone onkin hieman yskähdellyt viimeisen kuukauden aikana ja kannattajat ovat alkaneet kyseenalaistamaan päävalmentaja Mika Lehkosuon asemaa. Lehkosuo sai toistaiseksi pienen hengähdystauon viime viikon onnistuneen RoPS-kotiottelun jälkeen, kun HJK katkaisi kahden tappiollisen pelin putkensa.

Elokuun siirtoikkunassa HJK sai riveihinsä myös mieluisan paluumuuttajan, joka on varsin tuttu mies myös Seinäjoella. Akseli Pelvas edusti SJK:ta kaksi ja puoli vuotta, ennen siirtymistään viime kauden päätteeksi Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Falkenbergs FF:ään. Pelvas palasi kasvattajaseuraansa ja on onnistunut maalinteossa HJK:lle jo kolmasti.

Akseli Pelvas siirtyi viime kauden päätteeksi SJK:sta Ruotsiin.

SJK valmistautuu finaaliin huolella

Lauantain finaali pelataan nurmella, joka on molemmille joukkueille hieman kotioloista poikkeava alusta. Sekä Seinäjoella että Helsingissä joukkueet pelaavat viimeisintä huutoa olevilla tekonurmilla.

SJK matkustaakin Tampereelle jo perjantaina aamupäivällä, majoittuu siellä hotelliin ja harjoittelee peliareenalla peliä edeltävänä päivänä.

Matkaan lähtee 20 pelaajan ryhmä, jonka Simo Valakari on päässyt valitsemään täysin terveestä pelaajanipusta. Lauantaina heistä valitaan kokoonpanoon 18 pelaajan ryhmä. SJK:lla ei ole myöskään pelikieltoja. Suomen Cupia tällä kaudella jo PS Kemin paidassa pelannut Billy Ions, ei ole edustuskelpoinen enää tällä kaudella SJK:n riveissä.

Aiemmin Suomen Cupin on SJK-pelaajista voittanut urallaan: Toni Lehtinen (Haka 2005), Mehmet Hetemaj (HJK 2006), Roope Riski (TPS 2010), Juhani Ojala (HJK 2011), Henri Aalto (Honka 2012), Jussi Vasara (Honka 2012) ja Youness Rahimi (Honka 2012). Finaalissa on kahdesti urallaan aiemmin ollut vain Henri Aalto ja Jussi Vasara vuosina 2008 ja 2012.

SJK ei ole koskaan edennyt Suomen Cupin finaaliin, mutta Seinäjoelta finaalissa on pelannut Seinäjoen Palloseura (SePS) kahdesti, vuosina 1973 ja 1977, häviten molemmilla kerroilla.

Jos ja kun SJK voittaa lauantaina Suomen Cupin, tulee SJK:sta todenäköisesti ensimmäinen seura, joka on voittanut Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen -sarjamestaruudet, Liigacupin, Suomen Cupin pikkufinaalin ja Suomen Cupin. Ja samalla SJK:n puolustaja Teemu Penninkankaasta tulee ensimmäinen pelaaja, joka on ollut myös mukana voittamassa nuo kaikki yhdessä ja samassa seurassa.

Teemu Penninkangas saattaa nousta ennätysmieheksi lauantaina.