123 456 7890

SJK matkustaa pääsiäiseksi Etelä-Ruotsiin, Små;landissa sijaitsevaan Kalmarin kaupunkiin ja kohtaa siellä Ruotsin pääsarjassa pelaavan Kalmar FF:n. Ottelu pelataan lauantaina 26.3. ja se alkaa Suomen aikaa klo 15.00. Ruotsissa kello on silloin 14.00.

Ottelu pelataan Kalmarin vanhan kotistadionin, Fredriksskansin nurmella. Kalmar FF aloittaa SJK:n tapaan kautensa ensi viikolla 2.4. ja he haluavat varjella nykyisen Guldfå;geln Arenan nurmea kotiavaukseen.

Pääsemme viikkoa ennen sarja-avausta pelaamaan valmistavan ottelun nurmella. Pelaamme myös vieraskentällä, joten sekin palvelee sarja-avaukseen valmistautumista, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

SJK on tämän talven aikana pelannut jo neljä ottelua ulkomailla. Kolme näistä on pelattu nurmella ja kolme on ollut kansainvälistä peliä.

Ruotsin pääsarjajoukkueen SJK on kohdannut historiassaan aiemmin neljästi, kun Seinäjoella on vieraillut Djurgå;rden, Örebro, Mjällby ja Sundsvall. Lauantain ottelu on kuitenkin ensimmäinen vieraskentällä Ruotsissa.

Matkailu avartaa ja olemme reissanneet tänä talvena paljon. Saudi-Arabiassa, Norjassa ja Espanjassa. Nyt sitten kirsikkana kakun päälle, juuri ennen kauden alkua Ruotsiin, kommentoi SJK:n maalivahti Jere Koponen.

Voitto mielessä sinne lähdetään, sillä emme ole vielä kansainvälisiä otteluita voittaneet tänä talvena. Tietenkin peli on pääasiassa vielä kuvioiden hiomista ja vastustaja on myös todella kova. On iso juttu, että olemme näiden reissujen ansiosta päässeet totuttelemaan nurmella pelaamiseen. Eli ei siinä mielessä tule mitään yllätyksenä kauden avauksessa, päättää Koponen.


Ottelu näkyy suorana, maksulliselta nettistriimiltä, Barometern -lehden nettisivuilta. Linkki lähetykseen löytyy tästä. Hintaa lähetyksellä on noin 6 euroa.

Seinäjoella lähetystä voi seurata myös Carlsberg Sports Barissa ja liveseuranta löytyy myös SJK Twitteristä.


Ottelu pelataan Fredriksskans stadionilla Kalmarissa. Kuva Mats Holmertz

Kalmar FF

Etelä-Ruotsin maaseudulla Små;landissa, noin 40 000 ihmisen Kalmarin kaupungissa kotipaikkaansa pitävä Kalmar FF, on Ruotsin mestari vuodelta 2008. Mestaruuden lisäksi seura on voittanut Ruotsin cupin kolmasti vuosina 1981, 1987 ja 2007. Joukkueen stadionina toimii seuran oma, luonnonnurmipintainen Guldfå;geln Arena, joka vetää 12000 ihmistä. Stadion otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa kaudella 2011. Stadionin vieressä on myös seuran harjoituskeskus, kolme harjoituskenttää, joista yksi on tekonurmipintainen.

Mestaruus oli aikoinaan pienoinen yllätys ja sen jälkeen seuran käyrä onkin osoittanut Allsvenskanin keskikastiin. Viime kauden 13. sija oli suuri pettymys, sillä odotuksia oli paljon parempaan sijoitukseen. Seurassa on nähty myös suomalaisväriä, kun Vesa Vasara, Mike Peltola ja Paulus Arajuuri ovat edustaneen Kalmaria.

Joukkuetta valmentaa nykyään Peter Swärdh, joka on aiemmin toiminut samoissa hommissa Helsingborgissa, SJK:n aikoinaan KOMIA-turnauksessa kohtaamassa Mjällbyssa ja Å;tvidabergissa.

Joukkue pelaa melko suoraviivaista futista ja Swärdh on aiemmin tunnettu selkeästä 4-4-2-ryhmityksestä. Viime kaudella peleissä oli kuitenkin vain yksi selkeä kärkipelaaja.

Joukkueen ikoneina toimii Elmin veljeskolmikko, jotka ovat edustaneet Kalmaria useita vuosia ennen kansainvälisiä uriaan. Nyt koko kolmikko on jälleen kotona. Tunnetuin veljessarjasta on keskikenttäpelaaja Rasmus Elm, joka on jo vuosia ollut Ruotsin maajoukkueen runkopelaajia. 28-vuotias Rasmus siirtyi Kalmarin mestaruuden jälkeen AZ Alkmaarin paitaan Hollantiin ja kaudella 2012 CSKA Moskovaan. Hän palasi Kalmariin viime kaudella. Myös maajoukkueessa esiintynyt isoveli, 30-vuotias keskikenttäpelaaja Viktor Elm, lähti 2008 vuoden mestaruuden jälkeen Hollantiin. Hän pelasi menestyksekkäästi Heerenveenin ja myöhemmin AZ Alkmaarin kanssa pääsarjaa ja palasi niin ikään takaisin kotiin viime kaudelle. Veljessarjan vanhin, 33-vuotias David Elm käväisi aikoinaan Englannin Fulhamissa, mutta peliura Valioliigassa jäi kymmenen ottelun ja yhden maalin mittaiseksi. Maaleja target-kärki pääsi paukuttamaan kunnolla palattuaan
takaisin Ruotsiin ja Elfsborgin paitaan. Kotiin Kalmariin David palasi kaudella 2013. Veljessarjasta on tällä hetkellä loukkaantumisen takia sivussa kuitenkin Rasmus ja David.

Muita merkittäviä pelaajia Kalmarissa on maalivahti Ola Söderberg, joka oli aikoinaan useamman vuoden Englannin Newcastlen maalivahtiringissä, kovasti töitä tekevä keskikenttäpelaaja Tobias Eriksson ja hyökkääjä Marcus Antonsson, joka teki komeat 12 maalia viime kaudella. Hänelle povataan tulevaisuutta Ruotsin ulkopuolella.

Myös vasta 1997 syntynyt Filip Sachpekidis on lupaava ja nouseva tähti. Hän on pelannut 30 pääsarjaottelua kolmen viimeisen kauden aikana. Hän teki Allsvenskan-debyyttinsä kaudella 2013 ja debyytti oli täydellinen. Nuorukainen tuli kentälle 86. minuutilla ja teki 1-0-voittomaalin 90. minuutilla. Samalla hänestä tuli Allsvenskanin historian nuorin maalintekijä.

Elmin veljekset Kalmar FF:n kauden 2016 pelipaidoissa.

SJK kapella ringillä Ruotsiin

Ruotsiin matkataan kapella ringillä, kun esimerkiksi virolaiskaksikko Mihkel Aksalu ja Tarmo Kink ovat molemmat poissa. Aksalu on maajoukkueen mukana ja Kink viimeisimmillään raskaana olevan vaimonsa luona. Roope Riski on ollut sairaana. Hän on jo terveenä, mutta ei vielä pelikunnossa lauantaina.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on Richie Dorman, Emil Lidman ja Mehmet Hetemaj. Suomen U21-maajoukkueessa olivat kuluneella viikolla Youness Rahimi ja Matej Hradecky. Molemmat matkustavat myös Ruotsiin. Hradecky otettiin Suomen pelissä takareittään pidellen sivuun ja siten hänen pelikuntonsa on vielä arvoitus.

Matkaan lähtee vain 17 sopimuspelaajaa, mutta SJK:lla on Ruotsissa mukana myös kaksi testipelaajaa antamassa näyttöjä viikonlopun ajan.

SJK:n Veikkausliigakausi alkaa viikon päästä lauantaina 2.4., kun joukkue matkustaa Turun Veritas Stadionille kohtaamaan FC Interin. Otteluun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus SJK Kannattajien toimesta ja siitä tulee lisää infoa pääsiäisen jälkeen.

SJK on tänä talvena reissannut ulkomailla paljon. Kuva otettu Espanjan leirillä.