123 456 7890

SJK matkustaa ensi lauantaina Pietarsaareen, missä se kohtaa Jaakonpäivien ottelussa isäntäjoukkue FF Jaron. Ottelu Pietarsaaren Keskuskentälllä potkaistaan käyntiin klo 16.00.

Perinteisesti Pietarsaaren Jaakonpäivillä pelatut Jaron kotiottelut ovat keränneet suuren yleisön. Yleisöä odotetaan myös lauantaina ja Seinäjoeltakin on lähdössä kaksi bussilastillista kannattajia omiaan tukemaan.

SJK on Jaron vieraana ulkona pelattavassa ottelussa vasta ensimmäistä kertaa, vaikka joukkueet ovatkin kohdanneet toisensa jo monesti viime vuosina. Seinäjoella on kyllä kohdattu ulkokentilläkin, mutta Pietarsaaressa pelit ovat jääneet Tellushallissa pelattaviin harjoitusotteluihin, Tammiturnaukseen tai viime talven Liigacupiiin. Kaikki kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja jännitysnäytelmiä.

Veikkausliigan lisäksi ottelussa taistellaan myös SJK:n, VPS:n ja Jaron keskinäisesti muodostaman Pohjanmaan Liigan sijoituksista.

Niinkuin puhuttiin jo ennen kauden alkua, että jos pärjäät Pohjanmaan Liigassa, pärjäät myös Veikkausliigassakin. Niin kovia jengejä on VPS ja Jaro, että ne tulevat olemaan myös korkealla sarjassa, uskoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Olin katsomassa viime sunnuntaina Honka – Jaro ottelun ja Jaro laittoi siellä pystyyn näyttävän jalkapalloshown. He pelasivat loistavaa futista ja näkyi selvästi heidän noudattama selkeä pelitapa. Lauantain pelistä on siten tulossa jälleen kerran loistava tapahtuma. Hieman erilainen peli kuin HJK ottelu oli meille, sillä Jaro pelaa hieman erilailla. Mutta siitä tulee meille joka tapauksessa hyvä testi ja hieno futistapahtuma, Valakari päättää.

Ottelu näkyy suorana myös Veikkaus TV:ssä ja Seinäjoella peliä voi katsella myös ravintola Casa Granden terassilla isolta skriiniltä.

FF Jaro – SJK lauantaina 26.7. klo 16.00 Pietarsaaren Keskuskentällä.

Valmentajat Aleksei Eremenko (FF Jaro) ja Simo Valakari (SJK) valmiina lauantain kohtaamiseen.

Pohjanmaan Liiga

Pohjanmaan Liigassa FF Jaro on tällä hetkellä ykkösenä ja SJK toisena, joten voittamalla tämän ottelun, ottaisi SJK tiukan otteen Pohjanmaan jalkapallovaltikasta, kun kolme ottelua on takana.

O

V

T

H

TM PM Erotus Pisteet
FF Jaro 3 2 0 1 3 3 1 6
SJK 2 1 0 1 1 1 0 3
VPS 3 1 0 2 2 3 -1 3

Pelatut ja tulevat ottelut Pohjanmaan Liigassa:
to 8.5.2014 FF Jaro – VPS 1-0
pe 23.5.2014 SJK – FF Jaro 0-1

ke 18.6.2014 VPS – SJK 0-1
su 6.7.2014 FF Jaro – VPS 1-2

la 26.7.2014 FF Jaro – SJK
ke 13.8.2014 SJK – FF Jaro
su 17.8.2014 VPS – SJK
su 14.9.2014 VPS – FF Jaro
su 5.10.2014 SJK – VPS

Pohjanmaan Liiga on SJK:n, VPS:n ja FF Jaron keskinäinen herruustaisto Veikkausliigan sisällä.

Jaro on kovassa vireessä

Aleksei Eremenkon valmentama Jaro on tällä hetkellä kovassa iskussa ja siitä osoituksena viime viikonlopun selkäsauna, jonka Jaro antoi vieraskentällä Espoon Hongalle. Jaro voitti peräti 5-0 luvuin, eikä juuri antanut mahdollisuuksia isännilleen.

Parhaiten tuossa viime viikonlopun ottelussa onnistui keskikentän Hendrik Helmke sekä Jonas Emet. Näistä ensin mainittu järjesteli kaksi osumaa ja pyöritti koko peliä muutenkin mallikkaasti ja Emet iski kaksi ensimmäistä osumaa Helmken syötöistä.
Jaron harmiksi Helmke oli ottelussa kuitenkin myös pahanteossa ja miehen korttitili täyttyi, eikä hän näin ollen pelaa SJK:ta vastaan lauantaina.

Pietarsaarelaisilta löytyy laatupelaajia kuitenkin muitakin ja Kerhon on syytä olla tarkkana liukkaan Shahdon Winchesterin, sekä keskikentän toisen johtajan – Fredrik Svanbäckin kanssa.

Jaro aloitti kauden lupaavasti, ollen pitkään jopa aivan kärkikahinoissa. Sitten iski otteluruuhka ja kapea rinki ei kestänyt ottelutahtia ja Jaro hävisi muutamia otteluita. Nyt miehet ovat taas pelikuntoisia ja peli on saatu uomiinsa. Lauantain otteluun Jaro saanee takaisin sairastuvalta toppari Johan Brunellin sekä laitapakki Jani Saran. Myös maajoukkuetehtävissä ollut Peter Opiyo palaa kokoonpanoon.

Sarjassa Jaro on tällä hetkellä kuudentena, neljän pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneesta SJK:sta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi Jaron 1-0 voittoon.

Seinäjoella aiemmin pelattu ottelu oli Jaron juhlaa.

Takaisin voittojen tielle

SJK:n yhdeksän ottelun tappiottomien pelien putki katkesi viime lauantaina HJK:n vieraana. SJK leirissä halutaankin palata nopeasti voittokantaan ja Pohjanmaan derbystä lähdetään hakemaan täyttä pistesaalista.

Kaikki pelaajat ovat jälleen pelikunnossa ja pelikieltojakaan ei ole rasitteena.

SJK on myös hyvässä vireessä, kuntopuntarin kärkisijoilla, ja Kerhon keskikentän kaksikko Johannes Laaksonen ja Justin Moose ovat molemmat IL-Leijonapörssin kärkikymmenikössä. Maalitykki Toni Lehtinen puolestaan taistelee sarjan maalikuninkuudesta. Kun myös puolustus sekä maalivahtipeli on ollut täyttä rautaa, on SJK:n kausi ollut toistaiseksi menestys. Sijoitus on tällä hetkellä kolmantena, mutta vain kolmen pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta FC Lahdesta.

Yksi SJK:n keskikentän johtajista, Marco Matrone, odottaa innolla lauantain ottelua, onhan miehellä myös omaa pelikokemusta Jaron paidasta kausilta 2007 – 2009.

Jaro on hyvä joukkue. Heillä oli pieni heikompi vaihe, mutta nyt he voittivat Hongan komeasti 5-0 ja se varmasti toi heille paljon itseluottamusta. Pietarsaaressa on myös Jaakonpäivät, joka on siellä vähän semmoinen kansanjuhla ja siellä on paljon yleisöä. Jaakonpäivien peli on siellä aina se kauden erityisin peli. On aina hieno pelata kun on paljon yleisöä, Matrone kertoo.

Meillä oli Helsingissä Klopeilta tosi hyvä tuki takana ja niin saadaan todennäköisesti myös tähän otteluun. Toivottavasti saadaan annettua heille se heidän ansaitsemansa palkinto, sillä he ovat olleet koko kauden mukana hyvin vieraspeleissä ja täytyy kyllä nostaa heille hattua. He ovat olleet iso tekijä tässä meidän jutussa, kehuu Matrone SJK:n kannattajia.

Puolustuksessa mm. Cedric Gogoua on osoittautunut lähes ohittamattomaksi.

Bussireissu

Otteluun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetukset ja mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi.

Kaksi autoa on paikalle lähdössä ja näistä toinen on jo loppuunmyyty. Toisessa on vielä tilaa noin kahdelle kymmenelle lähtijälle.

Matkaan lähdetään Seinäjoelta Wallsportilta klo 13.30 ja paluu on samaan paikkaan n. klo 20.00 mennessä.

Reissu on kaikille avoin, alaikäisillä tulee olla mukanaan huoltaja tai vanhempi henkilö. Ilmoittautuessa alaikäisistä tulee mainita erikseen.

Bussireissun hinta on SJK Kannattajajien jäsenille 10 euroa ja muille 15 euroa. Matka ei sisällä ottelulippua, mutta kaikki bussikyydillä tulevat saavat lipun hintaan 10 euroa. Normaalihinta: 20 / 14 . Kaikki SJK kannattajat sijoitetaan omaan katsomonosaansa, missä heille on myös omat palvelut.
Matka maksetaan Wallsport Areenalle ennen bussin lähtöä. Ottelulippu maksetaan bussissa käteisellä ja liput jaetaan paikanpäällä.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon!

Viime lauantaina Helsingissä SJK:ta oli kannattamassa toista sataa kannattajaa.

SJK TV

SJK mediatiimi jututti SJK:n päävalmentaja Simo Valakaria ja keskikenttäpelaaja Marco Matronea tulevasta ottelusta.

Tästä katselemaan SJK TV:n juttua: