123 456 7890

SJK isännöi FC Honkaa kärkipään kamppailussa OmaSp Stadionilla lauantaina 18.5. klo 16.00. Ennakkoliput saa kätevimmin SJK:n verkkokaupasta tai arkisin klo 9-16 SJK Shopista. Lauantaina Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 14.00 portit ja muut palvelut stadionilla klo 15.00. Peliin pääsee Stadionbusseilla ja tähän otteluun on järjestetty myös ilmainen bussikuljetus Jalasjärveltä SJK Street-Teamin toimesta. Lue lisää ottelun palveluista ja järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

SJK on Veikkausliigan taulukossa kolmantena, kaksi pistettä sarjaa johtavaa Ilvestä takana. Tasapisteissä Kerhon kanssa on FC Inter ja KuPS, joista Interillä on parempi maaliero. FC Honka on kuudentena, kaksi pistettä SJK:n takana, mutta sillä on peli vähemmän pelattuna. Molempien joukkueiden kaksi edellistä ottelua on päättynyt tasapeliin. SJK voitti edellisessä kotipelissään KPV:n, mutta Honka on kolmen ottelun voitottomassa putkessa.

SJK-leirissä jäi myös jossiteltavaa kahdessa vierasottelussa FC Lahtea ja HJK:ta vastaan, joissa molemmissa oli voitto käsissä vielä 90 minuutin pelin jälkeen. Molemmat päättyivät kuitenkin tasapeliin, kotijoukkueiden tasoitettua ottelut erotuomarin antamalla lisäajalla. Kumpaakaan joukkuetta SJK ei ole vieraissa vielä koskaan kaatanut, joten siinä mielessä tulokset olivat hyvä. Mutta voitto oli molemmissa niin kovin lähellä.

Molemmille joukkueille tärkeä peli ja Honka tulee taatusti tänne kolme pistettä mielessään. Meillä oli kaksi pettymyksen tuonutta tulosta. Ei varsinaisesti tuloksena sinänsä, vaan tapa millä ne tuli, aiheutti pettymyksen. Pidimme pari päivää vapaata edellisen ottelun jälkeen, saimme vähän nollattua ajatuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ei ole kuitenkaan mitään syytä painaa päätä alas. Me otamme niistä peleistä opiksi, kuten on viisasta ja emme halua toistaa niitä virheitä enää tulevaisuudessa. Me otamme positiiviset asiat peleistä mukaamme. Varsinkin tapa millä käänsimme pelin HJK:ta vastaan. Olimme siinä aggressiivisia, olimme aktiivisia ja loimme tarpeeksi tilanteita sekä painetta voittaaksemme ottelun. Otamme ne hyvät asiat Honkaa vastaan mukaan. Honka on erityinen joukkue ja se pelaa hieman eri tavalla kuin HJK, Eremenko jatkoi.

Me pelaamme kotona ja on meille tärkeää saada kolme pistettä. Emme halua pettää kotona meidän kannattajiamme ja katsojiamme. Me tiedämme, että voimme ottaa pelistä kolme pistettä. Me haluamme sitä ja teemme kaikkemme sen eteen Honkaa vastaan, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

SJK:n riveissä pelaa useita pelaajia, joille Hongan kohtaaminen on erityistä. Yksi heistä on puolustaja Dani Hatakka.

Rakas kasvattajaseura vastassa. Aina kiva pelata heitä vastaan ja aina vähän ekstratunnelatausta on mukana. Ehkä silloin ensimmäisissä kohtaamisissa oli vähän enemmän ja nyt on jo tottunut, kun on aika monta peliä heitä vastaan jo pelannut, sanoo SJK:n puolustaja Dani Hatakka.

Mielenkiintoinen peli on tulossa. Hekin ovat pelanneet aika paljon tasureita. Vähän samalla tavalla alkanut kuin meillä ja molemmille tässä on jaossa isot pisteet. Meillekin jäi vähän ikävä maku kahdesta edellisestä pelistä, kun ei voitettu. Tärkeä tietenkin, ettei häviä, mutta ei tasureilla pitkälle mennä, Hatakka jatkaa.

Sinänsä toki hyvä merkki, että nyt otetaan näitä tasureita, kun talvella näytti ettei saada niitäkään. Joten siinä mielessä kokonaisuutena on ihan hyvin mennyt ja pitää olla tyytyväinen. Ollaan menty eteenpäin. Meillä on hyvä joukkue ja laaja ryhmä, että ollaan voitu vähän kierrättää ja ollaan saatu vaihdosta tuoreita jalkoja. Tämän lisäksi pelaajia on riittänyt akatemiankin mukaan ja heilläkin on mennyt hyvin. Kaikki ovat saaneet tärkeitä minuutteja, arvioi Hatakka.

Vähän tässä kuitenkin nälkä kasvaa syödessä, ettei tässä täysin tyytyväinen voi olla, päättää Hatakka.

Ottelu on samalla SJK:n ainoa kotipeli koko toukokuussa ja samalla se on ainoa kotipeli peräti puoleentoista kuukauteen, sillä SJK:n kesäkuulle merkitty kotipeli IFK Mariehamnia vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin kesällä, kun IFK Mariehamn eteni Suomen Cupin finaaliin. SJK:n seuraava kotipeli on siten vasta heinäkuun alussa pelattava SJK – FC Inter. Tätä peliä ei kannata todellakaan missata! Säätiedotus lupaa komeaa säätä lauantaille ja molemmissa päädyissa omiaan tukee äänekkäät kannattajaryhmät.

Veikkausliigaa OmaSp Stadionilla lauantaina 18.5. klo 16.00 SJK vs. FC Honka. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista. Peli näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja se on myös Veikkauksen kohteena. Kertoimet kaikkiin peleihin löydät tästä linkistä.

Lauantaina Seinäjoen uudella Keskustorilla esittäytyy SJK, SJK-juniorit ja Superpesis-joukkue JymyJussit sekä heidän junioritoimintaansa pyörittävä SMJ Kotijoukkuepäivän tapahtumassa klo 11-14. Samana päivänä JymyJussit kohtaa Superpesis ottelussa Kiteen Kotijoukkue Areenalla ennen SJK:n ottelun alkua. SJK-juniorit ja SMJ:n juniorit ovat myyneet tuohon otteluun, sekä 1.7. OmaSp Stadionilla pelattavaan SJK – FC Inter otteluun edullisia lippuja, joiden tuotto ohjataan lyhentämättömänä seurojen junioritoimintaan.

Esport FC Honka vieraaksi

Nykyään sponsorinsa nimeä edessään kantava FC Honka lähti tähän kauteen yhtenä HJK:n suurimpana haastajana ja jopa mestarisuosikkina. Erinomaisesti sujuneen viime kauden jälkeen joukkue jatkoi Vesa Vasaran valmennuksessa ja ryhmän kasaaminenkin on näyttänyt hyvältä. Kaudella 2018 Honka sijoittui nousijajoukkueena neljänneksi, tasapisteissä pronssia voittaneen KuPS:n kanssa, eikä eroa kaksikolla ollut lopulta kuin yhden maalin parempi maaliero KuPS:n hyväksi. Tähän kauteen joukkue on lähtenyt parantamaan suoritusta ja hakemaan vähintään europaikkaa ja mitalia.

Vaparispesialisti Juha Hakola liittyi mukaan VPS:sta, Mikko Sumusalo ja Rasmus Leislahti HJK:sta, nimekäs hyökkääjä Luis Silva Yhdysvaltain pääsarja MLS:stä ja paluumuuttaja Gideon Baah Valko-Venäjältä. Varsinkin Baah ja Silva aiheuttivat positiivista kohinaa talven aikana.

Suomen Cupissa Honka eteni talvella ja keväällä aina puolivälieriin asti, joissa se hävisi vasta rangaistupotkukisassa Ilvekselle. Veikkausliigan alku on hieman yskähdellyt ja osa selitys on ollut vielä keväisessä kunnossa olevassa kotinurmessa sekä loukkaantumisissa. Nimekkäistä vahvistuksista molemmat, Baah ja Silva, ovat olleet sivussa. Baah tosin on jo tehnyt paluun riveihin. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta Honka on voittanut kolme, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt kahdesti. Se ei ole aivan odotuksien mukainen alku, mutta ei varsinaisesti mikään katastrofikaan. Varsinkin, kun edellä olevatkin joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin.

SJK-laisittain mielenkiintoinen pelaaja joukkueessa on puolustaja Henri Aalto, joka oli kaudella 2015 SJK:ssa voittamassa Suomen mestaruutta ja vuotta myöhemmin Suomen cupia ja Veikkausliigan pronssia. Aalto jatkoi SJK:sta Saksaan ja teki paluun viime kaudella Suomeen ja Hongan riveihin. SJK:ssa puolestaan entisiä Honka-pelaajia on useita. Jalkapallokasvatuksensa siellä ovat saaneet Dani Hatakka ja Maximo Tolonen. Moshtagh Yaghoubi pelasi Hongassa kaudet 2011-2013. Mehmet Hetemaj edusti Honkaa kaudella 2014, kunnes siirtyi kesän siirtoikkunassa Italian kolmannella sarjatasolla pelanneen Monzan riveihin.

Viime kaudella SJK ja Honka kohtasivat toisensa liigassa kolmesti. SJK voitti ensimmäisen ottelun Seinäjoella 2–0, Espoossa Honka oli parempi 3–1 ja Honka vei myös kolmannen kohtaamisen Seinäjoella, voitettuaan niukasti 0–1. Lisäksi Honka voitti SJK:n Seinäjoella Suomen cupin puolivälierässä 2–1.

Tähän otteluun FC Honka saa tuekseen oman kannattajaryhmänsä, joka sijoittuu Itäpäädyn lohkoon 114. Siellä heille on omat sisäänkäyntinsä ja omat palvelunsa. Ennakkoliput tuohon lohkoon voi ostaa vain tästä linkistä.

Hetemaj’lle uran 100. Veikkausliiga-ottelu SJK:n paidassa?

SJK:n kapteeni, Mehmet Hetemaj, on pelannut ennen lauantain ottelua 99 Veikkausliiga-ottelua SJK:n paidassa. Jos ja kun hän pelaa lauantaina, tulee hänestä seuran kolmas sata liigaottelua SJK:ssa pelannut pelaaja. Hetemaj’ta enemmän Veikkausligan otteluita SJK:ssa ovat pelanneet ainoastaan maalivahti Mihkel Aksalu, jolla niitä on kasassa 143 ja jo muualle siirtynyt Johannes Laaksonen joka pelasi SJK:ssa 140 liigaottelua. Jos mukaan lasketaan myös Ykkösen ja Kakkosen pelit, on Hetemaj seuran viidenneksi eniten pelejä pelannut pelaaja koskaan. Väliin kun mahtuu vielä nykyinen SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman ja SJK:n B-juniorien vastuuvalmentaja Toni Lehtinen. Hetemaj teki kauden avausmaalinsa viime viikonloppuna HJK:n verkkoon ja nosti SJK:n 1–1-tasatilanteeseen ottelussa.

Samassa HJK-pelissä onnistui maalinteossa myös Skotlannin suurseura Glasgow Rangersista lainalla oleva Serge Atakayi. Atakayille maali oli ensimmäinen SJK:n paidassa. 19-vuotiaan Suomen ja Kongon passit omaavan Atakayin lainasopimus kestää SJK:ssa vain kesäkuun alkuun ja siten lauantain peli on hänen viimeinen kotipelinsä SJK:n paidassa. Eikä pelejä ole muutenkaan paria enempää enää jäljellä. Lauantaina toivottavasti Atakayi saa hyvästellä SJK-yleisön voiton myötä.

SJK pääsee hyvässä terveystilanteessa otteluun, sillä ainoastaan HJK-ottelussa loukkaantunut Jarkko Hurme on varmuudella sivussa. Aiemmin loukkaantumisista toipumassa olleet pelaajat, kuten Joel Mero, Joonas Sundman ja Billy Ions, ovat jo harjoitelleet normaalisti joukkueen mukana. SJK:lla ei ole myöskään pelikieltoja rasitteenaan.

Lauantain ottelu on SJK:n ainoa toukokuussa pelattava kotiottelu ja nyt ensi kuun 14. päivään alunperin asetettu SJK – IFK Mariehamn -ottelukin siirtyy pelattavaksi myöhemmin kesällä, kun IFK eteni Suomen Cupin finaaliin voittamalla välierässä torstaina VPS:n. Veikkausliiga vahvistaa vielä ottelusiirron ja uuden päivän myöhemmin. Siten SJK:n seuraava kotipeli on vasta heinäkuussa. Kesäkuussa otteluita vähentää myös kuun lopussa pidettävä maajoukkuetauko. Seuraavan kotiottelun liput ovat tämän pelin tapaan myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Lauantain ottelun järjestelyt, lipunmyynti ja palvelut

SJK – FC Honka potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 16.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Paikalle tuleville vieraskannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 14.00. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 15.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki tämän ottelun jälkeen pitkään.

Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 15:00 – 15.30. OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla pelaa SJK-junioreiden 2010 syntyneiden ikäluokka näytösturnausta ja myös siellä on SJK:n pelaaja klo 14.45 alkaen mukana.

Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 15.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 14.00 – 15.00 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Ottelun jälkeen, ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä myös aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 19.00. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn anniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 15.00 – 16.00.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon, Kannattajapäädyn ja Itäpäädyn vieraslohkon alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi on katsomoanniskelu Kannattajapäädyn alaosassa aina riville 6 asti, Vieraspäädyn lohkon 114 yläosassa ja uusina alueina viime kotipeliin aukesi alueet Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä, lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä, sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Tähän otteluun FC Honka saa tuekseen oman kannattajaryhmänsä, joka sijoittuu Itäpäädyn lohkoon 114. Siellä heille on omat sisäänkäynnit, omat palvelut ja ennakkoliput tuohon lohkoon voi ostaa vain tästä linkistä.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Myös Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla (kts.kartta).

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!