123 456 7890

SJK U23 kohtaa Kakkosen C-lohkon ottelussa Tampere Unitedin OmaSp Stadionilla. Peli alkaa klo 15:00 ja SJK:n kausikorteilla pääsee sisään ilmaiseksi. Liput ilman kausikorttia portilta käteisellä 5 €. Paikanpäälle on tulossa TamU-kannattajia ja heidät sijoitetaan OmaSp Stadionin vieraskannattajaosioon, Itäpäätyyn. Siellä heille on omat sisäänkäynnit ja omat palvelut. Ottelu näkyy lisäksi suorana TamU-TV:n välityksellä.

Edelliset neljä ottelua tappioitta pelannut SJK U23, on parhaillaan C-lohkon kolmantena, vain kahden pisteen päässä lohkoa johtavaa GBK:ta takana. Voitolla lauantaina, voisi SJK U23 nousta siten piikkipaikalle. TamU puolestaan on kahdeksantena, kymmenen pistettä SJK:n takana. Joukkueet kohtasivat jo toukokuun alussa Tampereella ja tuolloin SJK U23 haki voiton 0-2 (0-1) tuloksella. Odotuksiin nähden heikosti kauden aloittanut TamU vaihtoi valmentajaa juuri ennen juhannusta, mutta pelaajavalmentajana aloittaneen Leroy Malukan kaksi ensimmäistä ottelua on päättynyt tappioon. Tosin vastassakin niissä on ollut kärkiporukoita. SJK U23 puolestaan kaatoi viime ottelussa lohkoa johtaneen JS Herculeksen OmaSp Stadionilla komeasti 4-2 luvuin ja jatkoa tuolle tulokselle lähdetään hakemaan nyt TamU:a vastaan.

Varmasti heillä tulee ja on jo tullutkin pientä muutosta pelaamiseen uuden valmentajan myötä. Meidän edelliseen kohtaamiseen verrattuna tämä tulee ainakin olemaan ihan eriluonteinen peli, jo siksikin kun nyt pelataan meidän kotikentällä, isolla ja hyvälaatuisella kentällä. Tampereella pelasimme pienellä kentällä ja se oli semmoista taistelupalloa siellä. Saimme silloin taisteluvoiton. Nyt pääsemme ehkä pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillamme, kommentoi SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen tulevaa ottelua.

Kun SJK U23 ja TamU kohtasivat edellisen kerran, maalinteossa onnistui kapteeni Ville Pajuja ja Sami Viljanen, joka on SJK U23:n tehokkain maalintekijä kuudella maalillaan. Tampere Unitedin paras maalintekijä on Berat Grabovcki, joka on tehnyt viisi maalia. Ville Pajula kävi välillä Poliisien EM-lopputurnauksessa, mutta mies on taas mukana lauantaina SJK U23:n riveissä. Joukkue pääseekin lauantain otteluun hyvässä tilanteessa, sillä sivussa ei pitäisi olla ketään ja mahdollisesti edustuksen riveistä tai sinne akatemiasta aiemmin nostetuista pelaajista, saadaan muutamia vahvistuksia otteluun. Ainakin neljä maalia SJK U23:lle tällä kaudella tehnyt Daniel O’Brien on käytettävissä viime viikon lopun tavoin. Hercules-ottelussa oli mukana myös Maximo Tolonen ja Jesse Öst, jotka molemmat ovat tarvittaessa käytettävissä, sillä he eivät pelanneet SJK edustuksen edellisessä Veikkausliigan ottelussa.

Aikoinaan Suomen mestaruuden 2001, 2006 ja 2007 voittanut Tampere United suljettiin kilpailutoiminnan ulkopuolelle kauden 2011 kynnyksellä. TamU ei kuitenkaan kadonnut, siitä pitivät huolen seuran kannattajat. TamU-K –nimeä kantanut joukkue osallistui Tampereen piirin harrastesarjaan. Seuraavaksi kaudeksi TamU-K siirtyi kilpailulliseen sarjaan, Tampereen piirin Kutoseen. Kaudelle 2016 TamU-K:Sta tuli jälleen Tampere United. TamU jatkoi TamU-K:n nousujuhlia, ja joukkue nousi kauden 2016 päätteeksi Kakkoseen. Nyt joukkueella on menossa toinen kausi Palloliiton alaisissa sarjoissa, sitten tuon surullisen vuoden 2011.

Joukkueen valmennusvastuun otti tänä kesänä kesken kauden, entinen TPS pelaaja ja tällä kaudella TamU:n keskikentän pelintekijänä pelannut Leroy Maluka. Pelaajavalmentajana toimiva Maluka houkutteli joukkueeseen 23-vuotiaan Omar Kharyn, joka on HJK:n kasvatti, mutta pelannut Veikkausliigaa PK-35:n ja Ilveksen riveissä sekä Ykköstä Valkeakosken Hakassa. Pallotaiturin edellinen kausi meni loukkaantumisten varjossa, mutta nyt miehen pitäisi olla kunnossa ja silloin hän on erinomainen vahvistus TamU:n joukkueelle. Joukkue on muutenkin saanut takaisin pelaajia sairastuvalta ja TamU tulee taatusti kovaa lauantain otteluun.

Kakkosen C-lohkoa OmaSp Stadionilla lauantaina 7.7. klo 15:00 SJK U23 – TamU. SJK:n kausikorteilla sisään, liput ovelta käteisellä 5€.

Myös SJK U20 pelaa tänä viikonloppuna kotipelin, kun se isännöi sunnuntaina 8.7. klo 15:00 OmaSp Stadionilla KuPS:n U20 joukkuetta A-nuorten SM-sarjassa. Tuohon otteluun on vapaa sisäänpääsy.