123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina Vaasaan, kun keskiviikkona alkanut Veikkausliiga jatkuu Pohjanmaan derbyllä. VPS – SJK pelataan Vaasan Elisa Stadionilla klo 16.00 alkaen. Seinäjoelta peliin lähtee joukkueen lisäksi SJK Kannattajat. Voit lukea bussikuljetuksista lisää omasta jutusta SJK:n sivuilta. Löydät sieltä myös lippulinkit, mutta bussimatkalle ei enää voi ilmoittautua.

Rakas vihollinen vastassa ja paikalliskamppailut ovat aina oma lukunsa. Molemmat pääsivät jo aloittamaan sarjan ja uskoisin, että molemmilla on varmasti jotain hampaankolossa sarja-avauksen jälkeen sekä halu parantaa omaa suoritustaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Me pelasimme viimeksi cupissa vastakkain ja se oli aikalailla kaksijakoinen peli määrätyllä tavalla. Vepsu oli selkeästi parempi ensimmäisellä puoliajalla ja me olimme parempia toisella. Nyt me olemme siitä toivottavasti jotain oppineet, Boström jatkaa.

Tämä on varmasti erittäin mielenkiintoinen ottelu. Kaikki seinäjokelaiset vain paikalle kannustamaan omiaan. Sitä ihan varmasti tarvitaan Vaasassa, sanoo Sixten Boström vielä lopuksi.

Boström valmensi aikoinaan Pietarsaaren Jaroa, jossa Pohjanmaan derbyt Vepsua vastaan tulivat tutuksi. Samoin Jaroa on edustanut aikoinaan myös SJK:n puolustaja Timo Tahvanainen, joka on jo SJK:ssa ehtinyt pelaamaan useamman Pohjanmaan derbyn vaasalaisia vastaan. Parhaillaan käynnissä on miehen viides kausi SJK-paidassa.

Aina jotain ekstraa näissä otteluissa on, kun tietää kuinka iso juttu tämä on kannattajille. Tämä on iso juttu myös meille pelaajille, sillä Vepsusta on tullut meille semmoinen joukkue joka me pelaajien kanssa halutaan voittaa. Erityisesti koska se on niin iso juttu kannattajille. Ja näissä peleissä on aina enemmän katsojiakin, kommentoi Tahvanainen.

Sitten vielä kun emme saaneet täysiä pisteitä keskiviikkona, niin se lisää vielä semmoista kiukkua siihen, Tahvanainen jatkaa.

Molemmat joukkueet haluavat olla kauden lopuksi kärkipäässä, joten molemmat joukkueet varmasti haluavat voittaa ja saada nopeasti lisää pisteitä. Pelit alkukaudesta ja loppukaudesta on siinä mielessä tärkeitä. Tämä on vähän kuin meidän play-offsit alkaisivat nyt, naurahtaa Tahvanainen lopuksi.

Ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista ja Seinäjoella peli näkyy tuttuun tapaan myös OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa.

Pohjanmaan derby VPS – SJK lauantaina 8.4. klo 16:00 Elisa Stadionilla.

VPS kärsi nöyryytyksen avausottelussa

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut Vaasan Palloseura aloitti Veikkausliigakauden SJK:n tapaan jo keskiviikkona. VPS aloitti kautensa vierasottelulla HJK:ta vastaan. Klubi olikin tylyäkin tylympi isäntä, ja kaatoi VPS:n peräti 5-0-luvuin sarja-avauksessa.

Tämän ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, sillä VPS on vaarallinen joukkue, jolla on selkeä oma pelitapansa, jota myös noudatetaan. Päävalmentaja Petri Vuorisen pelitapaa kehuttiin viime kaudella ja se sopii täydellisesti heidän kotikentälleen Elisa Stadionille.

Tämä oli ensimmäinen peli ja vielä on 32 jäljellä. Sillä tavalla on hyvä, että meillä on tärkeä peli heti lauantaina, johon meidän pitää parantaa paljon ja nousta takaisin omalle tasollemme, kommentoi Vuorinen seuransa nettisivuilla joukkueensa tappion jälkeen Helsingissä.

SJK sai kokea VPS:n vaarallisuuden tänä talvena, kun se hävisi cuomen Cupin lohkovaiheessa Seinäjoella 0-3. Ottelu oli kuitenkin ensimmäinen uuden päävalmentaja Sixten Boströmin alaisuudessa ja joukkueen pelitapa oli vielä täysin levällään. Myös VPS:n metkut on opeteltu nyt entistä tarkemmin.

Viime kauden jälkeen VPS koki kolme kovaa menetystä, kun ykkösmaalivahti Jevgeni Kobotsev lähti Ruotsiin, Nikko Boxall KuPSiin ja upean kauden pelannut Pyry Soiri Valko-Venäjälle. Kobotsevin tilalle ykkösmaalivahdiksi tuli virolainen Marko Meerits, mutta Pyry Soirin menetys on vaikeammin paikattavissa. Tilalle tullut Juha Hakola on toki hyvä liigapelaaja, mutta hän ei pysty Soirin tavoin kääntämään pelejä. Erikoistilanteissa Hakola on kuitenkin erinomainen, kuten joukkueen kokeneisiin pelaajiin kuuluva Sebastian Strandvallkin. Tällä tietoa Strandvall on kuitenkin loukkaantuneena ja todennäköisesti missaa lauantain kamppailun.

Loukkaantumishuolia ottelun alla

SJK pelasi keskiviikkona jo toisen ottelunsa lyhyen ajan sisään ja jälleen melko hyisissä olosuhteissa. Se ei voi olla näkymättä pelaajistossa kolhuina ja pieninä loukkaantumisina, varsinkin kun Espoossa pelattiin rankka 120-minuuttinen. Silti SJK on pystynyt pitämään joukkueen melko hyvin kasassa ja keskiviikkona ottelusta puuttui vain kaksi pelaajaa pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi. Mehmet Hetemaj ja Marc Vales saattavat olla sivussa myös lauantaina. Kaksikon tarkempi pelikunto selviää vasta viikonloppuna. Jarkko Hurme ja Matej Hradecky ovat pitkäaikaisloukkaantuneina varmuudella sivussa.

SJK:n uusi espanjalaispuolustaja Diego Bardanca, on pelaaja joka osaa ottaa ja antaa vähän kovempiakin kolhuja. Hän on ollut SJK:n mukana nyt kuukauden ja kysyimme miltä joukkue sekä suomalainen futis on tuona aikana vaikuttanut.

– SJK on iso perhe ja ihmiset täällä ovat erittäin kohteliaita sekä rehellisiä ja täällä on semmoinen tehokkuuden kulttuuri. Täällä on mukava olla ja olen oikein onnellinen, sillä koen samaistuvani näihin arvoihin. Joka päivä opin lisää, pääsen paremmin sisälle joukkueeseen ja pelityyliin. Me haluamme kaikki joukkueena kehittyä joka päivä. Englannin kielenikin paranee päivä päivältä enemmän, joten pystyn kommunikoimaan paremmin kentällä ja sen ulkopuolella. Teen kovasti töitä sen eteen, että kielimuuri murtuu,
kertoo Diego Bardanca.

– Tiesin etukäteen, että suomalainen jalkapallo on varsin fyysistä ja erittäin nopeaa. Mutta minulle on ollut suuri yllätys, että suurin osa joukkueista haluaa pitää palloa ja syötellä lyhyitä kombinaatioita. Minä rakastan sitä. Mielestäni meidän peli pyrkii olemaan erittäin viihdyttävää ja haluamme hallita palloa, Bardanca jatkaa.

Keskiviikkona Bardanca valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja lauantaina on edessä kuuma paikalliskamppailu.

– Oli minulle suuri kunnia tulla vallituksi ottelun parhaaksi pelaajaksi keskiviikkona. Sillä meillä on hieno joukkue täynnä erittäin hyviä pelaajia. Silti olisin mieluummin ottanut pelistä täydet pisteet. Ainoastaan voittaminen voi tuoda täyden tyydytyksen. Olen semmoinen, että ajattelen mieluummin aina ensin joukkuetta kuin itseäni, Bardanca sanoo.

– Espanjassa pelasin myös useita otteluita, joissa oli vastakkain kaksi suurta vihollista. Tiedän, miten tärkeitä nämä ottelut ovat faneille ja kannattajille, joten se ei ole pelkästään peli muiden joukossa. Me teemme kaikkemme, että voittaisimme ottelun ja toisimme iloa meidän uskollisille kannattajillemme, lupaa Bardanca lopuksi.

Bardanca on yksi SJK:n viidestä Veikkausliigadebytantista, jotka saivat ensikokemuksensa Suomen pääsarjasta keskiviikkona. Muut neljä olivat Facundo Guichón, Chema Antón, Anatolé Abang sekä oma kasvatti, Suomen U21-maajoukkueen hyökkääjä Elias Ahde.

Ahde teki SJK-debyyttinsä viime kaudella Mestareiden Liiga karsinnassa, ja on tänä talvena pelannut Suomen Cupissa. Nyt hän on edustanut SJK:ta myös Veikkausliigassa. Lisäminuutteja saattaa olla luvassa jo lauantaina.