123 456 7890SJK pelaa lauantaina jälleen kotikentällään OmaSp Stadionilla, kun se saa vastaansa Kuopion Palloseuran. KuPS on sarjassa viidentenä SJK:n yläpuolella kahden pisteen päässä, joten voitolla SJK nousisi ainakin pykälän sarjataulukossa.


Meillä on aina ollut taktisia otteluita heitä vastaan. KuPS puolustaa erittäin hyvin omaa rangaistusaluettaan ja he ovat erittäin vaarallisia vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Joten meidän pelin tasapaino pitää olla hyvällä mallilla koko 90 minuuttia. Se onkin ollut meidän suurin ongelma tällä kaudella, että emme ole oikein saaneet vieläkään sitä kunnollista, ehjää ysikymppistä, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Meidän pelitapamme on erittäin vaativa. Se vaatii pelaajilta koko ottelun mittaisen keskittymisen, mutta sitä kohti olemme tällä hetkellä menossa, Valakari jatkaa.


KuPS:lla on useita isokokoisia pelaajia ja varmasti tämä tulee olemaan yksi kohtaa, mihin tulee kiinnittää huomiota.


Meidän vahvuus ei ole painiminen, toki meidän täytyy pystyä tietyllä osa-alueella vastaamaan myös heidän fyysisyyteenkin, mutta me haluamme löytää muut keinot, millä me pystymme käyttämään omia vahvuuksiamme, sanoo Valakari lopuksi.


Valmentajansa kanssa samoilla linjoilla on myös keskikenttäpelaaja Jussi Vasara, joka pelasi viime vierasottelussa Helsingin IFK:ta vastaan erinomaisesti.


Nyt on ollut muutama hyvä peli, on tullut tehojakin ja on ollut kyllä mukava pelata. Kunto on nouseva, kuten koko joukkueella. Täytyy jatkaa samaan malliin, kuntokäyrän osoittaessa ylöspäin myös KuPS-pelissä, sanoo Vasara.


KuPS on aika hyvin puolustava joukkue, joka on päästänyt vähän maaleja. He ovat hyviä erikoistilanteissa ja varsin fyysinen joukkue. Meidän pitää pitää pallo maassa ja liikkua paljon, niin KuPS on meidän kanssa ongelmissa, päättää Vasara.


Lauantaina portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 14.30 ja toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee janoisia vielä pitkään pelin jälkeenkin.


Ennen ja jälkeen ottelun jaetaan molemmilla pääporteilla ilmaiseksi Veikkausliigan tarra-albumeja, joihin voi kerätä tarroja Veikkausliigan seuroista ja pelaajista. Erilaisia tarroja löytyy yhteensä 353 kappaletta ja ne ovat myynnissä Lehtipisteissä ympäri maan.


SJK – KuPS lauantaina 6.8. klo 16.00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

Liput peliin kätevästi SJK:n verkkokaupasta.
Ottelu näkyy suorana tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+ palveluiden kautta.


Jussi Vasara on saalistanut tällä kaudella neljä maalia ja yhden syötön.

KuPS ensimmäistä kertaa Seinäjoelle tällä kaudella


SJK ja KuPS ovat kohdanneet tänä vuonna jo kahdesti, mutta molemmat ottelut on pelattu Kuopiossa. Ensimmäinen kohtaaminen oli talvella Liigacupissa, kun pisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä. Samoihin lukuihin päädyttiin myös Savon Sanomat Areenalla toukokuun lopulla, kun SJK vieraili siellä Veikkausliigassa.


Nyt savolaiset saapuvat Seinäjoen uudelle OmaSp Stadionille ensimmäistä kertaa. Viime kaudella SJK voitti molemmat Seinäjoella pelatut Veikkausliigaottelut yhteismaalein 6-0 ja Kuopiossa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Kaudella 2014 SJK vei niin ikään Seinäjoella pelatun ensimmäisen ottelun 2-0, mutta kahdessa muussa kauden kohtaamisessa jaettiin pisteet 0-0-tuloksella.


Tälle kaudelle Marko Rajamäen valmentama KuPS, lähti kovasti vahvistuneena ja eritoten nigerialaistuneena, sillä hyökkääjä Gbolahan Salami, keskikenttäpelaaja Paul Onobi, toppari Azubuike Egwuekwe ja laitapuolustaja Abubakar Aliyu ovat kaikki olleet, tai ovat edelleen Nigerian maajoukkuekuvioissa mukana. Maalinsuulle KuPS sai Itävallan nuorten maajoukkueessa pelaavan Johannes Kreidlin. Juuri siirtoikkunan auetessa joukkueeseen liittyi myös serbihyökkääjä Sasa Jovovic, joka aikoinaan kävi myös SJK:ssa näytillä, mutta päätyi myöhemmin PS Kemin kautta Ykkösen EIF:n riveihin ja nyt loppukauden mittaisella lainalla vahvistamaan KuPS-hyökkäystä.


Joukkue onkin alkukankeuden jälkeen onnistunut erinomaisesti ja KuPS on täysillä mukana mitalitaistossa tällä kaudella. Salami on ollut kärjessä erinomainen ja mies on iskenyt kuusi maalia. Vielä paremmaksi hankinnaksi on osoittautunut topparijärkäle Egwuekwe, joka on valittu useasti ottelun parhaaksi ja tehnyt erikoistilanteista jo viisi maalia.


SJK-näkökulmasta mielenkiintoa lisää nuori puolustaja Joona Lautamaja, joka lähti viime kauden päätteeksi Seinäjoelta Kuopioon opiskelujen perässä, mutta löysi itsensä yllättäen reservijoukkueen kautta KuPS:n avauskokoonpanoon. SJK-kasvatti oli vielä viime kaudella Kerho 07:n kapteenina.


KuPS:n terveystilanne on hyvä ja pelikieltoja ei ole. Keskikenttäpelaaja Onobi huilasi edellisen ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi, mutta palaa nyt riveihin takaisin.SJK kohtasi tällä kaudella KuPS:n Savon Sanomat Areenalla.

Pelaajia lainalle ja vahvistustakin tulossa


SJK:n hyökkääjä Elias Ahde ja laitapelaaja Jesse Sarajärvi, lähtevät lainasopimuksella Ykkösessä pelaavan FC Hakan riveihin. Siten kumpikaan ei ole mukana lauantaina KuPS:aa vastaan. Kaksikon laina kestää elokuun loppuun, jonka jälkeen heidän tilannetta katsotaan loppukauden osalta uudelleen.


Joukkueen rivit ovat myös vahvistumassa ja siitä uutisoidaan lisää lähiaikoina.


SJK:lla ei ole pelikieltoja ja sivussa ovat ainoastaan Johannes Laaksonen ja Timo Tahvanainen. Hekin pystyvät treenaamaan kevyesti joukkueen mukana. Nuori keskikenttäpelaaja Emil Lidman aloitti normaalit harjoitukset tällä viikolla, mutta ei ole mukana kokoonpanoa valittaessa lauantaille.


Joukkue on pelannut nousujohteisesti heinäkuussa ja kesäkuun lopulla, kun viidestä viimeisestä ottelusta on tullut kolme voittoa, yksi tasapeli ja vain yksi tappio. Elokuu näyttää otteluohjelman mukaan SJK:lle hyvältä, sillä ainakaan pitkiä reissuja ei ole tiedossa ja kotistadionillakin pelataan useampaan kertaan.Pääseekö kapteeni Mihkel Aksalu jälleen huudattamaan yleisöä OmaSp Stadionilla?

Ottelun liput ja järjestelyt

SJK – KuPS potkaistaan käyntiin klo 16.00. OmaSp Stadionin portit aukeavat klo 14.30.
Samalla aukeaa myös toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, jonne pääsy on ennen ottelua ja sen jälkeen kaikilla katsojilla. Ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa on myös juonnettu pelaajahaastattelu. Puoliajalla sinne pääsee ainoastaan pääkatsomolaiset. Myös kaikki stadionin kioskit ja muut anniskelupisteet aukeavat klo 14.30. Stadionilla käy maksuvälineinä käteinen ja maksukortit.

Fanituotemyymälä SJK Shop palvelee jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Ennen ottelua ja sen jälkeen, jaetaan molemmilla pääsisäänkäyntiporteilla Veikkausliigan tarra-albumia ilmaiseksi.

Peliin ei ole Stadionbussia, mutta normaalit Komia-liikenteen paikallislinjat kulkevat.
Parkkipaikat ovat kaikki vapaasti käytössä. Parkkitilaa löytyy Wallsportin ja jäähallin pihasta, sekä Seinäjoki Areenan alueelta. Pyöräparkki on OmaSp Stadionin Tapahtumatorilla. Samaan aikaan Seinäjoella vietettävän Vauhtiajot Festivaalin vuoksi osa Uimahalli-Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan parkkipaikoista saattaa olla käytössä.

Lipunmyyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. Pelipäivänä lippuja myydään myös Tapahtumatorin laidassa olevasta infopisteestä. Infopisteestä ostetut liput ovat 5 � kalliimpia.

KuPS kannattajille on varattu tilaa Itäpäädyn blokista numero 114 ja heille on toimitettu oma ennakkolippulinkkinsä. Heidän katsomonosansa on suljettu muulta yleisöltä ja heillä on katsomon takana omat palvelut anniskelualueineen. KuPS kannattajien bussi ajetaan suoraan katsomon taakse järjestyksenvalvojien ohjeiden mukaisesti.

Lippujen hinnat ennakkoon:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään myös turvatarkastukset.

Äänenkäyttö ja kannustaminen ovat ottelutapahtumassa sallittua ja erittäin suotavaa. Tervetuloa.