123 456 7890

SJK kohtaa FC Hakan harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla, lauantaina 6.6. klo 14:00. Portit ja palvelut aukeavat klo 13:00. Porteilla ei myydä enää ottelulippuja, vaan se tulee ostaa ennakkoon verkkokaupasta. Verkkokauppa palvelee ottelun alkuun asti, jos lippuja on vielä myytävänä. Ottelun liput ovat yleisessä myynnissä hintaan 20€ Lippu.fi-kanavissa ja kausikorttilaiset voivat ostaa lippuja puoleen hintaan sähköpostitse jo aiemmin toimitetusta linkistä. Käytössä on katsomoiden osalta Pääkatsomo ja Kannattajapääty ja sama lippu käy molempiin katsomoihin saapumisjärjestyksen mukaan. Pelistä on myös maksullinen livestriimi, jonka voi ostaa 9,90€ hintaan tästä linkistä. Nettiyhteyden kautta näkyvä lähetys on selostettu.

Tällä hetkellä Suomi kuuluu maailmanlaajuisen covid-19 pandemian alueeseen ja tästä syytä Suomen valtio on asettanut tapahtumille tiukat ohjeistukset ja rajoitukset. Nämä koskevat Aluehallintoviraston asetuksella myös lauantain ottelua. Siksi otteluun saa ottaa vain 450 katsojaa ja heidänkin osaltaan tullaan noudattamaan lisärajoituksia mm. sisäänkäynnin, kulkuväylien, turvavälien ja ravintolapalveluiden osalta. Myös paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta, on tiukat rajoitukset, ja paikalle tulevilta median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse viimeistään perjantaina 5.6. klo 14:00 mennessä. Kaikista ottelutapahtuman järjestelyistä, turvallisuusohjeista sekä muista käytännöistä, on tietoa tarkemmin tämän otteluennakon loppuosassa olevassa osiossa.

Lauantain ottelussa SJK pääsee pitkästä aikaa tositoimiin ja kohtaa Veikkausliigaan nousseen FC Hakan. Joukkueet kohtasivat talvella Suomen Cupin karsintaottelussa ja tuolloin Haka oli vahvempi 1-3 tuloksella Wallsport Areenalla. Molemmat joukkueet ovat sen jälkeen myös vahvistuneet, SJK hyökkääjä Tucolla, keskikenttäpelaajilla Anel Rashkaj sekä Matej Hradecky ja maalivahti Walter Viitalalla. Tuolloin pelin alussa loukkaantunut Darvin Chavez on jälleen pelikuntoinen, Billy Ions saattaa saada jo ensimmäiset minuutit kentällä, samoin Robin Sid on toipumassa pelikuntoon. Varmuudella sivussa on ainoastaan puolustaja Jose Nadson, jolla on alaraajavamma. FC Haka on saanut riveihinsä hyökkääjä Eero Markkasen, keskikenttäpelaaja Medon ja päävalmentaja Teemu Tainion pojan, Maximus Tainion. Myös Hakan maalitykkinä toiminut Salomo Ojala on toipumassa kuntoon. Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa, erityisesti siksi, että peli on ensimmäinen sitten koronakriisin alun. Tätä on todellakin odotettu.

Haka oli viimesi Suomen Cupin karsinnoissa paljon valmiimpi pelissään kuin me. Heillä on hyvä pelitapa ja se on hyvä pallollinen joukkue. Ja he ovat vielä vahvistuneet entisestään, kun Markkanen, Medo sekä pikku-Tainio tuli mukaan. Siksi se on meille hyvä vastus ja vähän veikkaan, että Haka voi olla Veikkausliigassa aikamoinen yllättäjä. Se on ollut sitä jo talvella cupissa. Haka ei ole hävinnyt yhtään peliä ja se on kaikin puolin vahva sekä nälkäinen joukkue, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara lauantain vastustajaa.

Mutta kiva päästä pelaamaan. Jos Haka oli viimeksi paljon valmiimpi, niin nyt sitten nähdään, mitä tässä on tämän koronan aikana tapahtunut. Olemmeko saaneet sitä eroa kurottua kiinni? Ylipäätään, meidän tulee olla valmiimpia pelaamaan.Joukkueet saivat aloittaa normaalit joukkueharjoitukset vasta tällä viikolla, kun 10 hengen kokoontumisrajoitus päättyi. Edellisestä pelistäkin on kulunut jo kolme kuukautta, kun viimeisin ottelu pelattiin 6.3. ja silloin SJK kaatoi KPV:n harjoitusottelussa 2-0 lukemin Wallsport Areenalla. Yhtä pitkää taukoa peleistä, ei ole yleensä edes kauden päättymisen ja uuden pre-seasonin välissä.

Tämä on toki ensimmäinen ottelu pitkään aikaan ja me tullaan peluuttamaan tosi laajaa rosteria. Ehkä isoin juttu on saada peliaikaa kaikille, joten me pelaamme aika lailla kahdella kokoonpanolla tässä ottelussa. Vähän kuten ilmeisesti tekee Hakakin. Ja ollaan sillä tavalla varovaisia, että haluamme pitää kaikki pelaajat ehjänä, Honkavaara toteaa.

Tärkeintä tässä on se peli, mutta kyllä me haluamme nähdä siellä kentällä myös niitä asioita, joita olemme voineet harjoituskentällä tässä lyhyessä ajassa tekemään. Enemmän tämä korona-aika on käytetty fyysisen puolen parantamiseen, varsinkin aluksi.

Loukkaantumisten osalta meillä on ainakin nyt hyvä tilanne, kun ainoastaan Nadson on tällä hetkellä poissa. Billy Ions saattaa pelata joko meidän tai sunnuntaina SJK Akatemian kanssa. Tällä hetkellä hänen kohdallaan tärkeintä on kontrolloida kuormaa. Meillä on tulossa lisää harjoituspelejä heti ensi viikolla, kun kohtaamme Ilveksen Tampereella keskiviikkona, kertoo Honkavaara vielä lopuksi.

Lauantaina klo 14:00 SJK – FC Haka. Portit ja palvelut auki klo 13:00 ja maksullinen livelähetys netissä alkaa klo 13.45 valmentajien ja pelaajien haastatteluilla.

Sunnuntaina pelataan OmaSp Stadionilla myös, kun SJK Akatemia kohtaa harjoitusottelussa GBK:n klo 15:00. Tuon ottelun ennakkoliput tulee yleiseen myyntiin perjantaina ja myös siitä pelistä tulee maksullinen livelähetys, josta voit lukea lisää perjantaina ilmestyvästä otteluennakosta.

Ottelutapahtuman järjestelyt OmaSp Stadionilla

SJK – FC Haka harjoitusottelu alkaa OmaSp Stadionilla lauantaina 6.6. klo 14:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 13:00. Ottelun livelähetys netissä alkaa klo 13:45. SJK Shop on lauantaina poikkeuksellisesti auki klo 10-14.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Korona-epidemian ollessa voimassa, määräykset ja ohjeet koskevat kaikkia kesäkuussa järjestettäviä tapahtumia. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa ottaa ihmisiä enintään 500 henkeä poikkeusjärjestelyin. SJK:n ottelutapahtumassa OmaSp Stadionilla (kapasiteetti 5817 katsojaa), lippuja myydään rajoitusten ollessa voimassa enintään 450 kappaletta ja loput kiintiöstä on tapahtuman välttämätöntä henkilökuntaa. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat kesäkuun tapahtumia ja 1.7. alkavasta Veikkausliigasta tulee myöhemmin oma ohjeistuksensa. Rajoitusten sekä ohjeiden noudattamisella saattaa olla vaikutusta myös rajoitusten myöhempään purkamiseen tai tiukentamiseen. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

Liput otteluun ovat myynnissä ainoastaan Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella ei myydä enää lippuja, mutta SJK Shop palvelee klo 10-14 myös tulevana lauantaina. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon tai Kannattajakatsomoon. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten.

Yleisessä myynnissä olevan lipun hinta on 20€ + Lippu.fi palvelumaksu.

Lippu kausikorttilaisille ennakkoon 10€ + Lippu.fi palvelumaksu.

Kausikorttilaisille on toimitettu linkki erikseen sähköpostitse. Jos olet kausikorttilainen, mutta et ole saanut linkkiä, ota yhteyttä osoitteeseen info@sjk.fi. Muissa lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Ottelutapahtumaan on yleisölle kolme sisäänkäyntiä. Lisäksi joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo ja Kannattajapääty ja näiden välillä ei sallita kulkua. Katsomoissa on käytössä vain parittomat rivit ja jokaisen katsojan välissä tulee olla kaksi tyhjää penkkiä. Eli rivien väliin jää yksi tyhjä rivi ja samalla rivillä olevien väliin aina kaksi tyhjää penkkiä molemmin puolin. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla kaksi penkkiä tyhjää. Ohjeistukset koskevat kaikkia katsomonosia, VIP-katsomoa ja anniskelukatsomoita. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa.

Käynti Pääkatsomoon, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Käynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. Käynti Kannattajapäätyyn, on Kannattajapäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksesta. Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä ja noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Kaikkien katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat sekä kioskit. Pääkatsomossa palvelee lisäksi Carlsberg Sports Bar ja VIP-katsomossa Atria Lounge. Näihin on kulku vain kunkin katsomon asiakkailla.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa on käytössä kaksi anniskeluravintolaa, Pääkatsomossa Carlsberg Sports Bar ja Kannattajapäädyssä anniskelualue päädyn ulkopuolella, rajatulla alueella. Atria Lounge on auki ainoastaan erillisen VIP-paketin otteluun ostaneille. Myös ravintolatiloissa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia. Kaikkien katsomoiden takana on myös kioskipalvelut tuttuun tapaan.

Katsomoanniskelualueet ovat viimevuotiseen tapaan VIP-katsomossa Pääkatsomon yläosassa, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa sekä Kannattajapäädyssä, kannattajaryhmä Kloppien seisoma-alueella sekä sen vieressä olevassa lohkossa. Katsomoanniskelun suhteen käytäntö on poikkeustilan aikana viime kaudesta poikkeava. Asiakkaat eivät saa kuljettaa itse alkoholiannosta katsomoon, vaan sen tuo paikalle katsomomyyjä. Eli tilaus tapahtuu kutsumalla myyjä paikalle ja hän tuo annoksen suoraan paikallesi. Ostotapahtumassa käytetään lähimaksua.

Ravintolat ja anniskelut aukeaa porttien auetessa klo 13:00 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä.

LIVESTREAM

SJK tulee järjestämään myös kaikista kesäkuun harjoituskotiotteluista maksullisen nettilähetyksen. Edustusjoukkueen otteluista ne ovat myös selostettuja ja toteutettu grafiikkojen kanssa.

Lähetyksen voi ostaa 9,90€ hintaan tästä linkistä. Maksun jälkeen saat koodin (Ticket code) Sen avulla pääset liittymään maksumuurilliseen striimiin. Koodin löydät maksun jälkeen saamastasi lipusta tai lippusähköpostista. Striimiin pääset oheisen sivun painikkeesta “katsele”.

Kysmykset nettistriimiin liittyen sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@liveto.io

MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään perjantaina 5.6. klo 14:00 mennessä. Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 13:15 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Median edustajien tulee olla paikalla viimeistään klo 13:45 mennessä. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinasta lehdistötilaisuutta ei ole harjoitusotteluissa.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.