123 456 7890

SJK ja FC Lahti kohtaavat toistamiseen tällä kaudella. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

SJK matkustaa lauantaiksi Lahteen, missä se kohtaa isäntäjoukkueen Lahden Hiihtostadionilla klo 17.00 alkavassa ottelussa. Joukkueet kohtaavat Veikkausliigassa jo toistamiseen, vaikka SJK:lla on vasta viisi ottelua pelattuna ja FC Lahdella neljä. Edellinen kohtaaminen oli Seinäjoella kauden avausottelussa, kun joukkueet tasasivat pisteet 1-1-tuloksella.

Lahdessa on puhetta herättänyt stadionin luonnonnurmikentän kunto, joka viime viikonlopun sankassa lumisateessa pelatun FC Lahti – JJK ottelun jäljiltä on melko heikko.

Kentän kunto tuo otteluun tietenkin omat haasteensa, eikä sellaisella nurmella ihan pysty pelaamaan samaan tapaan kuin meillä keinonurmella. Joten pelin luonne tulee olemaan sen myötä erilainen. Mutta se on mitä on, ja meidän pitää pystyä siihen asennoitumaan ja valmistautumaan, että se tulee olemaan mahdollisesti jotain muuta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Olemme heitä vastaan jo pelanneet tällä kaudella ja siitä tuloksena oli tasapeli, josta me aivan varmasti pystymme parantamaan. Ja nyt, kun me tunnemme heidät paremmin ja tiedämme, miten he pelaavat, niin siltä osin uskon, että olemme hyvin valmistautuneet otteluun, jatkaa Boström.

Keskikenttäpelaaja Obed Malolo teki SJK-debyyttinsä viime ottelussa. Suomen nuorten maajoukkuueen vakiomies on päässyt nyt muutaman viikon ajan treenaamaan yhdessä joukkueen kanssa ja päässyt paremmin ja paremmin kuvioihin sisään.

Oli hyvä fiilis tehdä debyytti, vaikka nyt olimmekin vähän viennissä. Mutta siinä viimeisen kympin aikana, saatiin tehtyä se tasoitus. Tasapeli oli vähän pettymys, mutta tärkeä piste kuitenkin, kertoo Malolo.

Lauantaina on vastassa vaikea vastus, sillä Lahti on aina paha paikka vieraillla. Mutta meillä on ollut taas hyvä treeniviikko tässä takana, joten toivottavasti saadaan nyt siirrettyä peliinkin saakka se hyvä intensiteetti, Malolo jatkaa.

Olen kotiutunut tänne kuitenkin tosi hyvin. Varsinkin futiksen kannalta on ollut tosi nastaa. Kaupunkiin pitää kuitenkin vielä tutustua vähän enemmän. Joukkueesta kaikki ovat olleet tosi hyvin messissä ja he ovat hyviä jätkiä, sanoo Malolo lopuksi.

SJK:n kannattajaryhmä Klopit lähtee myös Lahteen omiaan tukemaan. SJK-kannattajille on varattu Lahdessa oma katsomonosa ja omat palvelut. Paikanpäälle tulevat SJK-kannattajat voivat ostaa lipun katsomonosan omalta portilta ja tuo löytyy pääkatsomon takaa katsottuna oikealta laidalta.

Seinäjoella kaikki SJK-kannattajat kerääntyvät yhdessä OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Baarin tiloihin, missä ovet aukeavat klo 16:00. Ensimmäisen puolentunnin aikana on kimppatarjous hampurilaisesta ja juomasta, joten kannattaa olla ajoissa paikalla.

FC Lahti – SJK alkaa lauantaina 6.5. klo 17:00. Peliä voi seurata myös ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. Lauantain kierros on myös mukana Veikkauksen Vakio 1:ssä ja kierroksella on jaossa kosolti bonusrahaa.

FC Lahden Pyry Kärkkäinen Lahden Hiihtostadionin nurmella viime lauantaina. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

FC Lahti toistamiseen vastaan

SJK ja FC Lahti kohtasivat kauden avausottelussa OmaSp Stadionilla, aivan huhtikuun alussa. Tuolloin SJK hallitsi ottelun alkua, eikä vierailija päässyt peliin mukaan. Kun maalia ei kuitenkaan tullut, pääsi myös Lahti peliin mukaan ja toisella puoliskolla oli Lahden vuoro hallita ottelua. SJK iski kuitenkin ottelun johtomaalin ja se syntyi kun entinen SJK-pelaaja ja -kasvatti Kalle Taimi kaatoi boksissa Billy Ionsin. SJK:n harmiksi johto ei kestänyt lisäpaikoista huolimatta ja FC Lahden makedonialaishyökkääjä Marko Simonovski tasoitti ottelun 1-1:een vain kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Avausottelun jälkeen Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti on pelannut 1-1-tasapelit lisäksi Tampereen Ilveksen ja Jyväskylän JJK:n kanssa. Ainoa voitto on HIFK:n vieraana 2-1-lukemin. Paras maalintekijä on brasilialaishyökkääjä Stenio, joka on osunut kahdesti. Joukkueen sisäisessä syöttöpörssissä pitää kärkipaikka nuori Santeri Hostikka, joka on tarjoillut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Lahdessa omiin mahdollisuuksiin uskotaan ja SJK saa vastaansa hyvällä itseluottamuksella pelaavan ryhmän, vaikka hyökäyspelaaminen ei olekaan sujunut kovin mallikkaasti. Puolustus on kuitenkin hyvä ja sen varaan on erinomainen rakentaa.

SJK:n Billy Ions OmaSp Stadionilla. Kuva Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

Billy Ions on ollut SJK:n syömähammas

Billy Ions on Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikalla yhdessä Alfredo Morelosin ja Njazi Kuqin kanssa. Huhtikuussa Ions teki neljä liigamaalia ja syötti yhden, ja hänet valittiin myös kuukauden joukkueeseen. Ions on laukonut 11 kertaa, ja ollut samalla SJK:n ahkerin laukoja. Voi siis sanoa, että Ions on ollut SJK:n syömähammas.

Myös Johannes Laaksonen on korkealla tehopörssissä. Viidettä kauttaan SJK:ssa pelaavalla Laaksosella on kasassa jo kolme maalisyöttöä. Laaksonen on myös ollut ahkera laukoja, mutta Ionsin takana laukaisutilastossa toisena on uruguaylainen Facundo.

Neljä pelaajaa ovat pelanneet jokaisen ottelun alusta loppuun asti: Maalivahti Mihkel Aksalu, puolustaja Richie Dorman ja keskikenttäpelaajat Tomas Hradecky sekä Matti Klinga.

Matti Klinga on Lahden Reippaan kasvatti ja hän pelasi kausilla 2011-2014 yhteensä 84 ottelua FC Lahden paidassa, ja teki niissä viisi maalia. Klingan lisäksi SJK:n pelaajista FC Lahtea on edustanut hyökkääjä Aristote Mboma, joka pelasi Lahdessa puolikkaan kauden 2015. Silloin maaleja syntyi kaksi kuudessatoista ottelussa. Toinen maaleista syntyi SJK:ta vastaan. Mboma avasi kauden maalitilinsä viime ottelussa, joten toivotaan, että ketsuppipullo aukeaa kunnolla. Maalin lisäksi Mboma on syöttänyt yhden maalin ja hankkinut kaksi rangaistuspotkua.

SJK:lla ei ole pelikieltoja, mutta jo pitkään poissa olleet Mehmet Hetemaj ja Jarkko Hurme, ovat edelleen sivussa.