123 456 7890

Puolustaja Nadson teki ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa, vieden SJK:n johtoon KuPS:a vastaan.

KuPS teki jo kolmannen rangaistuspotkumaalinsa SJK:ta vastaan tänä talvena, kun se voitti Kuopiossa pelatun harjoitusottelun 2–1. Peli ei suuria hienouksia tarjonnut ja käytännössä ilman hyökkääjiä peliin matkustanut SJK oli altavastaajana ottelussa. Silti SJK meni ottelussa johtoon ja johto kesti toiselle puoliajalle asti. KuPS tasoitti ottelun ja pitkään näytti, että peli päättyy 1–1-lukemiin. Isäntäjoukkue sai kuitenkin aivan ottelun viimeisillä sekunneilla rangaistuspotkun ja iski siitä voittomaalin. SJK:lta oli sivussa pienten kolhujen tai maajoukkuekomennuksien vuoksi Mehmet Hetemaj, Mihkel Aksalu, Denys Oliinyk, Billy Ions, Jarkko Hurme, Jere Streng, Maximo Tolonen, Joonas Sundman, Jesse Sarajärvi ja Dion Acoff. Suurin osa yllä luetellusta kymmeniköstä on taas mukana alkavalla viikolla. Tämän päivän peli palvelikin mukana olleita pelaajia lähinnä pelikuntoon pääsemisessä. Veikkausliigan alkuun on aikaa kaksi viikkoa.

KuPS – SJK 2-1 (0-1)
0-1 20 min José Nadson
1-1 50 min Tommi Jyry
2-1 90+3 min Rangel rp.

Kuopion Savon Sanomat Areenalla aurinko paistoi, mutta tuuli ylti puuskittain lähes myrskylukemiin. Isäntäjoukkue KuPS otti pelissä pallonhallinnan ja ilman hyökkääjiä peliin lähtenyt SJK joutui puolustuskannalle. Ainoina hyökkäävinä pelaajina oli Sergei Eremenko ja Daniel Håkans, joista kumpikaan ei varsinaisesti ole hyökkääjä. Håkans myös loukkasi itseään hieman ensimmäisellä puoliajalla ja hänkin tuli sivuun.

KuPS saikin hyökkäyksensä pääosin SJK:n oikealta laidalta, missä Ilmari Niskanen toi palloa ylös useampaan kertaan. Ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli kuuden minuutin jälkeen, kun Niskanen keskitti takatolpalle Ats Purjelle, joka puski pallon vain hiukan ohi.

Muutaman KuPS:n kulmatilanteen jälkeen SJK sai vapaapotkun noin 30 metristä. Siitä pallo saatiin boksiin ja jälkitilanteesta seurauksena oli kulmapotku. Kulmaa meni antamaan Sergei Eremenko, joka löysi takatolpalta José Nadsonin ja tämä puski pallon läheltä sisään ja SJK:n johtoon.

Maalin jälkeen KuPS jatkoi pelissä hallinnassa ja sai muutaman tilanteen vielä ennen taukoa. Jesse Östin hyvien torjuntojen ja KuPS-hyökkääjien heikon viimeistelyn myötä tauolle mentiin SJK:n 0–1-johdossa.

SJK:n ensimmäinen varsinainen hyökkääjä tuli kentälle tauolla, kun SJK Akatemian Kuutti Matila tuli sisään. Samalla myös puolustukseen tuli Joel Mero.

KuPS pääsi tasoittamaan ottelun toisen puoliajan alkuun, kun Tommi Jyry oli unohtunut vapaaksi. Hyvän esityön hänen maaliinsa teki Ilmari Niskanen, joka olikin ottelun näkyvin pelaaja.

Pelin käsikirjoitus jatkui samanlaisena aina viimeiselle kymmenelle minuutille asti, mutta sen jälkeen SJK:kin sai pallonhallintaa itselleen. Aivan lopussa SJK loi muutaman vaarallisemman hyökkäyksen Moshtagh Yaghoubin, Sergei Eremenkon ja vaihdosta sisään tulleen, SJK Akatemian laitahyökkääjä Antti Torniaisen kautta. Varsinaisia maalipaikkoja näistä ei kuitenkaan saatu.

Lopulta KuPS sai vastahyökkäyksen ottelun lisäajalla ja keskitysyritys osui tänään laitalinkkinä pelanneen Joona Lautamajan käteen aivan rangaistusalueen rajalla. Erotuomari Ville Nevalainen laittoi pallon pilkulle ja siitä brassihyökkääjä Rangel ei erehtynyt. Jesse Öst aavisti vedon väärään kulmaan.

Peli vihellettiin poikki välittömästi keskialoituksen jälkeen ja KuPS voitti ottelun.

Tiesimme, että joudumme tähän otteluun hieman vajaalla pelaajamiehityksellä ja jouduimme laittamaan pelaajia pelipaikoille, jotka eivät ole heidän omimpia pelipaikkojaan. Olemme myös valmistautumisharjoituksissa olleet vähän pienemmällä ryhmällä. Pelistä tuli siten vähän enemmän pelituntuman hakureissu, kuin se mitä olimme toivoneet. Positiivista on kuitenkin se, että nyt saimme niitä minuutteja pelaajille kuten José Nadson ja näimme testipelaajana mukana olleen José Manuel Casadon pelitilanteessa. Positiivista oli myös se, että saimme taas pelata ulkona ja totutella siihen. Moni pelaaja sai paljon peliminuutteja ja saimme taas jotain materiaalia arvioitavaksi tulevaisuutta varten. KuPS taas pelasi tunnin yhdellä joukkueella ja vaihtoi lopussa koko joukkueen viimeiseksi puoleksi tunniksi, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Meillä on maanantaina taas harjoituksissa paljon lisää pelaajia, kun nyt poissaolleista moni palaa harjoituksiin. Yritämme saadan joukkuuen iskuun ennen harjoituskauden viimeistä harjoitusottelua. Toivottavasti ei tule lisää loukkaantumisia ja nämä aiemmatkin kuntoutuvat, Eremenko jatkoi lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka, Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko, Obed Malolo (75’ Antti Tornianen), Boris Kadio (67’ Ville Tikkanen), José Manuel Casado, Daniel Håkans (46’ Kuutti Matila), Joona Lautamaja (46’ Joel Mero) ja José Nadson.

SJK:n seuraava ottelu on ensi lauantaina, kun se pelaa kenraaliharjoituksen TPV:tä vastaan OmaSp Stadionilla klo 14.00. Otteluun on vapaa pääsy ja se on SJK:n ensimmäinen ottelu tänä vuonna OmaSp Stadionilla.

Veikkausliigan kausi alkaa lauantaina 6.4. klo 15.00 SJK – HIFK -ottelulla OmaSp Stadionilla. Siihen otteluun saa ennakkolippuja SJK:n verkkokaupasta sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopista