123 456 7890

SJK kohtaa perjantaina Kuopion Palloseuran poikkeuksellisesti Eerikkilän Urheiluopistolla ja varsin erikoiseen aikaan – ottelu alkaa jo klo 12.00.

Kyseessä ei ole ihan normaali harjoitusottelu, sillä se on samalla osa Palloliiton Eerikkilässä järjestämää UEFA B -valmennuskurssilaisten koulutusta. Otteluaikakin on 3 x 30 minuuttia.

Kiva päästä Eerikkilään, missä on hyvä ja iso kenttä. KuPS on laadukas joukkue ja meidän joukkueessakin on päästy pienistä kolhuista eroon.

Tulossa on kuitenkin hieman erilainen peli. Ja ollaan etukäteen sovittu erilaisia taktisia juttuja joita päästään nyt kokeilemaan – mikä taas on hyvä juttu kauteen valmistautumisessa. Siksi peliaikakin on kolmessa osassa, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Pelistä pyritään tarjoamaan tilanneseurantaa SJK:n Twitteriin parhaan mukaan, mutta livestreamiä ei ole tällä kertaa tarjolla.

KuPS – SJK perjantaina 6.2. klo 12.00.
Paikanpäälle Eerikkilään on vapaa pääsy.

Tammelassa sijaitseva Eerikkilän Urheiluopisto on nykyisin valmennus- ja koulutuskeskus. Sen on alunperin perustanut Suomen Palloliitto.

KuPS tähtää mitalipeleihin

Valmentaja Marko Rajamäki aloittaa KuPS:n kanssa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa, tultuaan joukkueen peräsimeen kesken viime kauden. Rapa onnistuikin kääntämään KuPS:n heikon alkukauden voittoisaksi ja nosti seuran mukaan mitalitaistoon. Loppumetreillä meno kuitenkin hieman hyytyi ja KuPS jäi lopulta Veikkausliigassa kuudenneksi.

Paikka Eurooppa Liigaan sen sijaan saattaa tulla vielä Fair Play -kilpailun kautta, jos Suomi tuon kautta yhden lisäpaikan sinne saa. KuPS sijoittui Suomen sisäisessä Fair Play -rankingissa vasta viidenneksi, mutta edellä olevat HJK, SJK ja VPS ovat jo saaneet paikkansa kilpailullisella menestyksellä. Neljänneksi tuossa kilpailussa sijoittunut ja Ykköseen lisenssiehtojen täyttämättömyyden johdosta pudotettu MYPA, ei eurolisenssiä todennäköisesti saa. Fair Play paikka ratkeaa vasta toukokuussa.

KuPS onkin vahvistanut joukkuettaan, kun kaudella 2012 FC Interin paidassa Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Irakli Sirbiladze liittyi joukkueeseen. KuPS sai myös mieluisan paluumuuttajan, kun edellisen kauden loukkaantumisen johdosta missannut Petteri Pennanen palasi RoPS:sta Kuopioon. Joukkueeseen liittyi myös nuorten maajoukkuepuolustaja Dani Hatakka ja Yhdysvaltain MLS:n New England Revolutionista toppari Stephen McCarthy. Maalissa KuPS:lla on yksi liigan parhaita maalivahteja myös ensi kaudella, sillä Tomi Maanoja jatkaa seurassa.

Lähtijäpuolella Omar Colleyn menettäminen Ruotsin pääsarjaan oli jo viime kaudella tiedossa, mutta miehen saappaiden täyttäminen ei tule olemaan helppo tehtävä. Joukkueen tehokkain hyökkääjä Ats Purje jätti niin ikään seuran. Keskikentältä lähti myös omat kasvatit Jerry Voutilainen ja Aleksi Paananen, jotka molemmat ovat säännöllisesti edustaneet myös Suomea nuorisomaajoukkueissa. Myös kokenut Jussi Kujala vaihtoi Kuopion kotikaupunkinsa Ilvekseen.

KuPS on ehtinyt jo aloittaa Liigacupin tänä talvena, kohdattuaan tammikuussa ensin Ilveksen ja vielä tammikuun lopussa FC Lahden. Ilvekselle KuPS hävisi kotonaan 1-2 luvuin ja FC Lahden kanssa saaliina oli vierastasuri 1-1 tuloksella.

Viime kaudella SJK kohtasi KuPS:n neljästi. Ensin Liigacupin puolivälierässä Kuopiossa, missä SJK haki 1-0 voiton. Veikkausliigan ensimmäisessä kotiottelussa Jouppilanvuorella SJK oli parempi luvuin 2-0. Keskuskentällä päädyttiin pistejakoon maalittomalla tasapelillä ja samoin kävi vielä syksyllä Kuopiossa. Näissä peleissä Marko Rajamäki oli valmentajana kahdessa viimeisessä.

SJK:n Cedric Gogoua omissa korkeuksissaan pallotaistelussa KuPS:a vastaan viime kaudella Keskuskentällä.

SJK lähtee pienemmällä ryhmällä Eerikkilään

Koska peli pelataan koulupäivänä, ei ainakaan SJK:n omat juniorit lähde Eerikkilään mukaan. Lisäksi Kerho 07 Akatemia kohtaa JJK:n lauantaina Seinäjoella klo 14.15, joten osa pelaajista pelaa tänä viikonloppuna vasta tuossa ottelussa.

Pelaajisto on kuitenkin kaikki kunnossa ja pikkukolhuistakin on toivuttu. Edellisessä harjoitusottelussa GIF Sundsvallia vastaan loukkaantuneet Pavle Milosavljevic ja Cedric Gogoua ovat niin ikään mukana. Pavle sai muutaman tikin otsaansa ja Gogoualle ei tullut pahempia kolhuja. Myös Marco Matrone ja Johannes Laaksonen ovat parantuneet aiemmista pikkuvammoistaan. Ensi esiintymisensä SJK paidassa tehnee myös Mehmet Hetemaj, joka on nopeasti päässyt pelikuntoon liityttyään mukaan.
SJK ei ota mukaan Eerikkilään koko ryhmäänsä ja mukaan lähtevä ryhmä päätetään myöhemmin torstain iltapäivä treeneissä.

Seuran ulkopuolisia testipelaajia ei ole SJK:lla enää mukana, mutta heitä saattaa tulla lisää ensi viikolle, kun SJK aloittaa Liigacupin. Kannattaakin olla ensi viikon kotipeleissä paikanpäällä, mikäli haluaa SJK:n varmuudella vielä tänä talvena nähdä. SJK ei toistaiseksi ole sopinut yhtään kotiharjoitusottelua tälle talvelle ja vain Liigacupin tai Suomen Cupin mahdolliset jatkopelit saatetaan nähdä Seinäjoella vielä ennen Veikkausliigakauden avausta.