123 456 7890

SJK hävisi 1-3 (1-1) luvuin, kun KuPS nappasi ensimmäisen voiton SJK:sta Seinäjoella. SJK:n avausmaali oli komea ja lähti hyvän pelin pelanneen Jordan Mustoen kovasta keskityksestä. Vahid Hambo oli mies paikallaan ja puski pallon sisään. Sen jälkeen SJK ei enää paikoille kunnolla päässyt ja KuPS:ssa nykyään pelaava Rasmus Karjalainen pääsi näyttämään taitojaan kahdesti. SJK sai lisää jobinpostia, kun kapteeni Mehmet Hetemaj sai päivän toisen keltaisensa ja joutui ulosajetuksi. KuPS kaunisteli lopussa numeroita, SJK:n hakiessa vimmatusti tasoitusta alivoimalla. SJK:lta puuttui pelistä peräti kahdeksan pelaajaa flunssan tai loukkaantumisten vuoksi. Miehiä pitäisi saada takaisin riveihin jo ensi maanantaiksi, kun SJK kohtaa vierasottelussa FC Lahden.

SJK – KuPS 1-3 (1-1)
1-0 18 min Vahid Hambo
1-1 31 min Rasmus Karjalainen
1-2 63 min Rasmus Karjalainen
1-3 90+4 min Urho Nissilä

Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä maalipaikkoja jo ensimmäisten minuuttien aikana. SJK loi ensimmäisen paikkansa kolmannella minuutilla. Jordan Mustoe ja Anders Bååth pelasivat hyvin yhteen vasemmassa laidassa, ja Maximo Toloselle avautui hyvä vetopaikka, mutta laukaus epäonnistui. KuPS:n ensimmäinen paikka tuli pari minuuttia myöhemmin. Urho Nissilä pääsi laukomaan noin 20 metristä, mutta Jesse Öst venyi pallon eteen. Paluupallo tuli Ilmari Niskaselle, jonka keskityksen Joel Mero siivosi kulmapotkuksi.

Rasmus Karjalainen pääsi laukomaan vartin kohdalla SJK:n pallonmenetyksen jälkeen. Jesse Öst torjui eteensä, ja Petteri Pennanen ehti kakkospalloon ensimmäisenä, mutta Ville Tikkanen ehti hätiin ja blokkasi vedon liu’ullaan.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 18. minuutilla. Jesse Östin maalipotku tuli keskialueelle, jossa Anders Bååth voitti pallon Jordan Mustoelle. Mustoe lähti juoksuun keskiviivalta, eikä Urho Nissilä pysynyt perässä. Mustoe keskitti juoksunsa päätteeksi upeasti Vahid Hambolle, joka puski kauden ensimmäisen liigamaalinsa.

KuPS pääsi ottelussa useaan kertaan turhan helposti vastahyökkäyksiin SJK:n heikkojen syöttöjen ja pallonmenetysten jälkeen. 25. minuutilla KuPS pääsi vastahyökkäykseen SJK:n kulmapotkun jälkeen. Abdalla El Said pääsi palloon, ja ainoana puolustajana hänen edessään oli Jordan Mustoe. Luis Murillo ehti mukaan hyökkäykseen, ja hän saikin pallon, mutta ajautui hieman pieneen kulmaan, ja Mustoe hoiti tilanteen tyylikkäästi.

Kuopiolaisten tasoitus tuli puolen tunnin pelin kohdalla. Petteri Pennanen pääsi laukomaan, mutta hänen vetonsa otti muutaman kimmokkeen ja pallo tuli Rasmus Karjalaiselle. Karjalainen laukoi, pallo otti jälleen pienen kimmokkeen, ja painui tolpan kautta maaliin.

SJK loi hyvän maalipaikan heti toisen puoliajan alussa. Mehmet Hetemaj pelasi pallon Maximo Toloselle, joka jatkoi hyvään paikkaan Anders Bååth. Vahid Hambo odotteli syöttöä kenties vielä paremmassa paikassa, mutta Bååth haki omaa ratkaisua. Kohti etuyläkulmaa lähtenyt hurja laukaus meni kuitenkin niukasti yli maalin.

Vierasjoukkueen johtomaali oli lähellä seuraavalla minuutilla. SJK lahjoitti Ilmari Niskaselle loistavan maalipaikan, mutta Jesse Öst torjui erinomaisesti. Seuraavaksi pallo tuli Urho Nissilälle, mutta hänen laukauksena blokkasi Ville Tikkanen. KuPS oli erittäin lähellä johtomaalia myös 59. minuutilla. Karjalainen pääsi puskemaan aivan lähietäisyydeltä, mutta Öst esitti jälleen komean torjunnan.

Kun läheltä ei mennyt, niin Karjalainen kokeili hieman kauempaa. Boksin rajalta lähtenyt laukaus painui maaliin, ja KuPS siirtyi ottelussa johtoon.

SJK ei saanut kirivaihdetta kunnolla päälle, ja maalipaikkojen luominen oli vaikeaa. Daniel O’Brien tuli kentälle 79. minuutilla, ja teki samalla debyyttinsä Veikkausliigassa. O’Brien esiintyi ensimmäisen liigavarttinsa aikana hyvin, ja lisää minuutteja on varmasti luvassa.

Ottelun viimeiset minuutit olivat SJK:n kannalta murheelliset. Johannes Laaksonen syötti hyvin boksiin Mehmet Hetemaj’lle, joka ei kuitenkaan päässyt laukomaan, vaan pallo karkasi hieman. KuPS:n maalivahti Miika Töyräs pääsi palloon, Mehmet Hetemaj’n kurotus oli myöhässä, ja seurauksena oli toinen keltainen kortti ja ulosajo. Lisää kylmää vettä tuli niskaan lisäajan neljännellä minuutilla, kun Jesse Östin vastaantulo epäonnistui, ja Urho Nissilä pääsi palloon väliin ja teki loppunumeroiksi 1–3.

Jos katsoo kahta aiempaa ottelua, jotka ovat sisältäneet suhteellisen hyvää pallonhallintaa ja pitkiä syöttöketjuja joukkueen sisällä, niin kyllähän kahteen aikaisempaan otteluun verrattuna meille sattui luvattoman paljon helppoja syöttövirheitä. Se vaikutti siihen, että meillä ei ollut kuin joinain hetkinä pelin aikana meidän haluama kontrolli pallonhallinnan kautta. Se oli hyvin levotonta tänään. Myös meidän reagointi pallon menetystilanteissa, näytti mun silmään hitaalta. Maanantai tulee nopeasti ja meidän täytyy nyt huonosta omasta tekemisestä ja heikosta tuloksesta, meidän on nopeasti kasattava itsemme ja vähintään palata omalle tasollemme. Toivottavasti saamme flunssapotilaat ja muutamat loukkaantuneena olleet myös takaisin kokoonpanoon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Me onnistuttiin taktisesti tänään tosi hyvin. Hienosti, sitoutuneesti ja kurinalaisesti joukkue pelasi SJK:n toppareiden edessä. Hyvin muodossa. Saimme tosi hyviä vastahyökkäyksiä ja muutenkin luotiin tänään paikkoja. Myös meidän oma hidas hyökkääminen oli tänään hyvää. Näytti alussa siltä että molemmat joukkueet on vähän väsyneitä. Mutta jotenkin tuntui että meillä pääkoppa toimi tänään paremmin ja me ratkoimme tilanteita. Kokonaisuutena todella tyytyväinen. Tämä ei ole koskaan ollut KuPS:lle helppo paikka. Melko lailla täydellinen esitys, sanoi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Dani Hatakka (62’ Richard Dorman), Anders Bååth, Reuben Ayarna, Vahid Hambo, Jordan Mustoe, Maximo Tolonen (79’ Daniel O’Brien), Matti Klinga (46’ Johannes Laaksonen), Ville Tikkanen ja Mehmet Hetemaj (Ulosajo 90′).

Seuraava ottelu on jo maanantaina 7.5. kun SJK matkustaa Lahteen ja kohtaa siellä Kisapuistossa FC Lahden klo 18:30 alkavassa ottelussa. Seinäjoella SJK-väki kokoontuu seuraamaan ottelua OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin Kisakatsomoon. Ovet aukeaa siellä klo 17:30 ja sinne on ilmainen sisäänpääsy. Siellä on myös wings+juoma tarjous koko tapahtuman ajan.