123 456 7890

Kummajaisen kotiin
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa varsinaisen Kakkosen kummajaisen kotikentälle sunnuntaina. Edessä on nimittäin vierasmatka Terjärv US:n vieraaksi Kruunupyyn kunnassa sijaitsevan Teerijärven kylän Forsbackan nurmelle.

Kummajainen TUS on siinä mielessä, että harva joukkue tulee näin pienestä yhteisöstä tälle tasolle. Toisaalta, asia kirkastuu nopeasti kun kiinnittää huomiota joukkueen pelaajalistaan, jolta löytyy, yllätys – yllätys, viisi ulkomaalaisvahvistusta. Osa pelaajista toki on jo juurtunut yhteisöön pysyvämmin, joten kyse ei ole siinä mielessä mistään oululaisesta matkatoimistotoiminnasta.

Sasha Stolyarov ja Andriy Fadeichev ovat olleet jo vuosia joukkueessa. Uudempia tuttavuuksia ovat sen sijaan Abdul Thompson, Olexander Emilianov ja Igor Solodenko. Tuttuja nimiä joukkueessa ovat myös viime kaudella kokkolalaisen FC Kippareiden riveissä pelanneet Alex Garzon ja Mikko Venetpalo, sekä Jarkko Ojala.Myös erittäin kokenut FF Jaron entinen pelaaja ja valmentaja, Niklas Widjeskog, on nähty kokoonpanossa.

Sarjataulukossa TUS on viimeisenä voitettuaan vain kaksi ja pelattuaan kaksi ottelua tasan. Seinäjoella joukkue sai todella kylmää kyytiä Kerhon otettua kohtuullisen selvän 8-1 -voiton. Voiton pääarkkitehteinä hääräsivät hattutempun tulittanut Marko Huttu, kahdesti osuneet Tommi Haanpää ja Miika Asunmaa, sekä yhden osuman tehnyt Johannes Saranpää. Vieraiden ainokaisen viimeisteli Sanjay Gonsalves.

Tuo voitto ei suinkaan tarkoita sitä, että edessä olisi helppo peli. Kaikkea muuta. Asennevaurioon ei ole varaa, sillä juuri torstaina TUS piti sarjaykkösenä porskuttavaa FC Kiistoa tiukilla häviten vain 2-0 vieraskentällä. Voittonsa Carl-August Löfin valmennettavat ovat ottaneet OLS:n kaaduttua vieraissa peräti 3-0 ja JBK:n kotikentällä 2-0.

Kerho on viime otteluissaan herännyt hyvään menoon. Ville Pajulan tultua FC Hakasta ovat musta-asuiset pelanneet tappioitta. Sarjan kolme kovaa kärkiryhmää ovat olleet ahtaalla, sillä FC Kiisto joutui tyytymään tasapeliin Seinäjoella numeroin 1-1, FC OPA kaatui 2-1 ja OPS-jp koki totaalisen nöyryytyksen Castrnin kentällä lukemin 4-1. Näiden pisteiden turvin Kerho on ensimmäistä kertaa sellaisessa tilanteessa tällä kaudella, että sillä on tilillään yhtä paljon voittoja kuin tappioitakin kuuden tasapelin lisäksi. Viimeiset yhdeksän ottelua päävalmentaja Jari Kujalan valmennuksessa ovat tuottaneet viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota.

Kotijoukkueen maalintekovoimaa osoittaa se, että sarjan kärkikaksikko, FC Kiisto ja Norrvalla FF, ovat kyenneet tekemään yhtä paljon osumia kuin Kerho. Maalit ovat jakautuneet peräti 13 pelaajan kesken. Eniten osumia on tehnyt Tommi Haanpää, jolla on tilillään seitsemän maalia. Viisi maalia mieheen ovat paukuttaneet huikean ottelun Oulussa pelanneen Petri Hutun lisäksi komean vaparin OPS-jp:n maaliin upottanut Henri Saranpää ja Marko Huttu. Mikko Kärki on viimeistellyt puolestaan neljä maalia.

Vieraiden vähät osumat on kirjattu kahdesti maalanneiden Sanjay Gonsalvesin, Jarkko Ojalan, Sasha Stolyarovin ja Mikko Venetpalon lisäksi Alex Garzonille, Ari Puumalalle ja Niklas Widjeskogille. Joukkueen paras maalintekijä on kuitenkin ollut Abdul Thomson kolmella maalillaan.

Veikkausraadit ovat jakaneet tähtiä Kerhon pelaajille yhteensä 67 kappaletta. TUS:n pelaajille sakaraisia on annettu puolestaan 31. Kerhosta Mikko Kärjellä tähtiä on 12 kappaletta, Marko Hutulla kymmenen, Jani Asuintuvalla yhdeksän, Henri Saranpäällä kahdeksan ja Tommi Haanpäällä seitsemän. Yhteensä 14 eri pelaajaa on saanut Kerhosta sakaraisia tililleen. TUS:n ahneimmat tähtien saalistajat ovat olleet Sasha Stolyarov yhdellätoista tähdellään ja Jarkko Ojala, jolla tähtiä on kahdeksan.

Kerhon loukkaantumistilanne on rahtusen arveluttava, muttei erityisen kriittinen. Ville Pajula on ollut kuumeessa ja Mikko Väänäsen takareisi napsahti viikon harjoituksissa. Myös polveaan harjoituksissa vääntäneen Toni Kujalan pelaaminen on kyseenalaista. Johannes Saranpää on joka tapauksessa vielä sivussa polvivaivaisena. Sen sijaan Jukka-Pekka Salminen näyttäisi olevan mukana ryhmässä, vaikka loukkaantuikin Oulussa.

Villit huhut ovat kertoneet, että Teerijärvelle matkustaa myös seinäjokelaisten kannattajaryhmän, Kloppien, iskujoukko. Saapa nähdä, toipuuko koko Kruunupyyn kunta koskaan entiselleen siitä täsmäiskusta.

Ottelu alkaa sunnuntai-iltana klo 18.30.op”