123 456 7890

Kraft uusiksi vastassa
Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa lauantaina talvikauden neljännen ottelunsa, joka on samalla toinen kotikentällä pelattava treenipeli.

Kerho saa lauantaina jo toisen kerran kuluvalla kaudella vastaansa Kakkoseen nousseen Närpes Kraftin. Kraftin kanssa pelataan vielä keväällä kolmannenkin kerran, eli kyllä joukkueet ainakin tulevat toisilleen tutuiksi.

Ensimmäinen välienselvittely Pietarsaaren Tammiturnauksessa päättyi Kerhon selvään 5-1 (2-0) -voittoon. Joukkueen kipparina toiminut Chris Cleaver avasi maalihanat Tellushallissa komella vedolla ja Petter Meyer osoitti sen jälkeen kahdella osumallaan, miksi mies on Seinäjoelle hankittu. Lopussa Miika Korpela avasi vielä maalitilinsä edustuksessa ja Miika Asunmaa viimeisteli kauniilla laukauksella yhden maaleista. Kraftin ainoan iski tauon jälkeen Jonas Granfors.

Vaikka ottelun numerot olivatkin selvät, näytti Kraft ensimmäisellä puoliajalla vaarallisuutensa muutamalla nopealla vastaiskulla, joista joukkue olisi hyvinkin saattanut mennä vaikka johtoon. Moisiin torkahduksiin ei todellakaan ole varaa tälläkään kertaa.

Vuosien saatossa joukkueet ovat toki kohdanneet niin sarja- kuin harjoitusotteluissakin lukuisia kertoja.

Yhteensä pelejä on ehditty pelata nyt Jeppiksen reissun jälkeen kuudesti. Niistä Kerho on voittanut neljä, kerran on pelattu tasan ja kertaalleen on Kraft ollut vahvempi. Yhteismaalit näistä otteluista ovat 17-10 Kerholle.

Ensimmäiset kohtaamiset nähtiin jo Kerhon ensimmäisellä sarjakaudella, eli vuonna 2008. Treenikaudella Kerho voitti Seinäjoki Areenassa 2-1 (1-0) Juha Etelä-Ahon ja Jussi Kankaanpään viimeisteltyä isäntien osumat. Vieraiden ainoan viimeisteli nyt VPS:n liigajoukkueessa pelaava Kim Böling. Saman kauden ensimmäisessä sarjapelissä Kraft otti sitten tuon ainoan voittonsa kaadettuaan hengettömän Kerhon Keskuskentällä 4-2 (1-0). Vieraiden maalit syntyivät Zoran Bogesicin, Sasa Bajkusan, Kris Hucksteppin ja Edis Elkazin toimesta. Kotijoukkueen maaleista vastasivat edelleen Kerhossa pelaava toppari Petri Niemi ja Mikko Kärki.

Syyskierroksella Mosedalin kentällä Kerho otti puolestaan revanssin kaatamalla isännät 2-1 (0-1), vaikka Zoran Bogesic pääsikin ehkä hieman vastoin pelin kulkua viemään isännät ottelussa johtoon. Juha Etelä-Aho ja edelleen Kerhon mukana treenaava Johannes Saranpää iskivät kuitenkin voittoon tarvittavat osumat toisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla.

Kaudella 2009 pelattiin sitten vain kaksi treenipeliä Kraftin oltua tuolloinkin toisessa Kakkosen lohkossa. Talvella närpiöläiset vierailivat Seinäjoella ja nyt pelipaikkana oli Wallsport Areena. Isännät ottivat 4-1 (2-1) voiton Mikael Muurimäen ja Miika Asunmaan osuttua kahdesti. Kavennuksensa Kraft viimeisteli pilkulta. Keväämmällä Kerho vieraili ensimmäistä kertaa Närpiön palloiluhallissa. Siellä Petri Huttu ja Juha Etelä-Aho veivät vieraat kahden maalin johtoon, mutta isäntien Kevin Peth tasoitti pelin kahdella loppuhetken osumallaan numeroihin 2-2 (0-1).

Kerhon pelaajista ahkerimmin Kraftin verkkoa ovat tuulettaneet kolme kertaa osuneet Juha Etelä-Aho ja Miika Asunmaa. Mikael Muurimäki ja Petter Meyer ovat kumpikin viimeistelleet kahdesti kelta-sinisten verkkoon. Yhden maalin ovat viimeistelleet puolestaan Chris Cleaver, Mikko Kärki, Petri Niemi, Petri Huttu, Jussi Kankaanpää ja Johannes Saranpää. Kraftin osumista Zoran Bogesic on viimeistellyt Kevin Pethin tavoin kaksi.

Tällä harjoituskaudella Kraft on pelannut vasta kahdesti, eli juuri Tammiturnauksen ottelut Pietarsaaressa. Ensin siis Kerho kaatoi närpiöläiset 5-1 ja lauantain ottelussa ruotsalainen Stahre IA oli vieläkin julmempi tulittaen taululle lukemat 7-0.

Kerho puolestaan on pelannut kolme ottelua. Tammiturnauksessa lauantaina tuli hyvistä pelillisistä ansioista huolimatta moinenkin selkäsauna isäntäjoukkue FF Jarolta numeroin 7-2 (3-1) ex-kerholaisen, Tommi Haanpään, viimeisteltyä isäntien ensimmäiset neljä maalia. Kerhon osumista ottelussa vastasivat testissä ollut Lee Brennan ja Timo Rauhala. Pietarsaaren turnauksen jälkeen kotiavaus nähtiin viime perjantaina, jolloin toinen sarjanousija, Vihtavuoren Pamaus, vieraili Wallsport Areenassa.

Tuossa ottelussa ViPa jäi jalkoihin kaikilla osa-alueilla, mutta vierailta toki puuttui kahdeksan pelaajaa, eli kesällä ViPa tuskin tulee olemaan aivan samaa tasoa. Kerho pelasi myös ilman kahdeksaa pelaajaa. Sivussa olivat kuumeilleet Mikko Ylihärsilä ja Christian Sund, lihasvammoja hoidelleet Ville Ylinen ja Chris Cleaver, työesteen takia pois ollut Aki Sipilä, Englantiin palannut testimies Lee Brennan, sekä jalka paketissa liikkuvat Jaakko Lampi ja Teemu Penninkangas. Myös joukkueen mukana treenaava Johannes Saranpää oli pois kokoonpanosta.

Siitä huolimatta kotijoukkue määräsi hieman sekavaksi muodostuneessa ottelussa tahdin. Ensimmäisellä puoliajalla A-juniori-ikäinen Jesse Jääskeläinen vei kotijoukkueen kohtuullisen helpolla vedolla johtoon ja alle kymmenessä minuutissa tilanne oli jo 2-0 ViPan pakin sohittua pelivälineen omaan maaliin Toni Kujalan kulmurin jälkeen. Toisella puoliajalla Timo Rauhalan veto yllätti taas hiukan helposti vieraiden maalivahdin ja sen jälkeen nähtiin ottelun parasta antia Jääskeläisen huikean tykin ruhjottua maalin takaraudan mutkalle. Loppunumerot 4-0 (2-0) syntyivät varsin keskinkertaisellakin pelillä.

Perjantaina Kerhon riveissä debytoi lapualaislähtöinen Arttu Seppälä, joka on puolentoista kauden ajan edustanut Vaasan Palloseuraa. Sitä ennen Arttu pelasi FC Interissä ja Kokkolan Pallo-Veikoissa. Arttu nähdään myös Kraft-pelissä ja II KOMIA-turnauksessa mukana.

Näillä näkymin lauantain ottelusta ovat sivussa edelleen polveaan kuntouttava Johannes Saranpää, nilkkavaivainen Samir Bouroussi, sekä pakettipotilaat Teemu Penninkangas ja Jaakko Lampi. Muilta osin ryhmän pitäisi olla kasassa, sillä myös testimies Lee Brennan saapuu maahan myöhään perjantai-iltana.

Moni odottaa varsin suurella mielenkiinnolla erityisesti KPV:sta Kerhoon tulleen Aki Sipilän debyyttiä mustassa paidassa ja kaiken järjen mukaan se myös lauantaina nähdään. Kraftista kannattaa ehdottomasti seurata poikien maajoukkueessa pelaavan nuoren maalivahdin, Karl-Filip Erikssonin, otteita. Jo Jeppiksessä nuorukainen piti joukkuettaan Kerhoa vastaan pystyssä erinomaisilla otteillaan. Myös Kraftin ainoan maalin viimeistellyt Jonas Granfors on vaarallinen kaveri, jota kannattaa pitää silmällä. Viime kaudella hän teki Kolmosessa 14 osumaa ollen joukkueensa paras maalintekijä. Viime kauden mielenkiintoisin maalitykki Kraftin asussa oli maalivahti . Mies viimeisteli peräti viisi maalia, toki kaikki pilkulta. Zlatkovic jatkaa edelleen joukkueessa.

Ottelu alkaa Wallsport Areenassa lauantaina klo 14.30. Tervetuloa kannustamaan joukkueita!