123 456 7890

SJK ei onnistunut maalinteossa ja KPV iski kahdesti, kun se haki voiton OmaSp Stadionilta. KPV:lle pisteet olivat todella tärkeät, sillä niillä KPV saattaa välttää jopa tippumisen. SJK hallitsi ottelua, mutta viimeiset syötöt ja vedot eivät löytäneet kohdetta. KPV sen sijaan oli tehokas ja teki tarvittavat osumat paikoistaan. Seuraava ottelu on Rovaniemellä sunnuntaina 6.10. pelattava RoPS – SJK klo 16:00. Ottelu näkyy suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa.

SJK – KPV 0-2 (0-2)
0-1 24 min Enoch Banza
0-2 33 min Hysen Memolla

SJK aloitti pelin hyvin ja hallitsi tapahtumia ja KPV jäi vähän alakynteen. Kotijoukkue sai myös luotua tilanteita, joista paras osui Jesse Sarajärvelle, mutta hänen veto pienestä kulmas meni vain sivuverkkoon.

Myös KPV sai paikkoja ja ensimmäinen vaarallinen tilanne olikin hyvä, kun pallo pelattiin nopean vastahyökkäyksen jälkeen boksiin. Vain Joel Meron tupla blokkaukset maalinedustalla, pitivät nollan kotijoukkueella. Seuraavaa tilannetta ei SJK saanut enää pysäyttettyä ja Juri Kinnusen hyvä keskitys laidasta tuli kuudentoista rajalle Enoch Banzalle ja hänen vetonsa meni niin kovaa yläkulmaan, että Jesse Öst ei maalissa voinut tilanteelle mitään.

Puolen tunnin kohdalla SJK:kin sai pallon verkkoon. Hitaan ja hyvin rakennellun hyökkäyksen jälkeen, Sarajärvi vapauttti laidasta ylösnousseen Boris Kadion. Pitkin päätyrajaa maalille tullut Kadio syötti pallon alaspäin Jeremiah Strengille ja tämän vedon Teppo Marttinen torjui. Kadio oli heti mukana tilanteessa ja pisti pallon maaliin, mutta erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

Ottelun toinen maali syntyi onnekkaasti. Ensin KPV pelasi hyvän hyökkäyksen, jossa Taiki Kagayama pääsi murtautumaan boksiin. SJK:n puolustus kuitenkin hoiti tilanteen ja purkupallo tuli keskialueelle KPV-puolustaja Hysen Memollalle. Hänen veto kuudentoista kaarelta maatapitkin oli jo tulossa suoraan Jesse Östille, mutta Mero ehti blokkaamaan palloa väliin ja pallo kimposi hänen jalasta ylärimaan ja maaliin.

KPV sai ottelussa vielä rangaistupotkun, kun Jarkko Hurme kaatoi karkuun pääsemässä olevan Juri Kinnusen. Erotuomari Antti Munukka osoitti heti pilkkua ja antoi varoituksen Hurmeelle. Ishmael Yartey kuitenkin veti pilkun yli maalin.

Toisen puoliskon alussa Denys Oliinykillä oli hyvä paikka kaventaa, kun Jude Arthurin keskitys tuli Oliinykille takatolpalle. Hän ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa ja pallo meni päädystä yli. Arthur oli itse päättämässä seuraavaa SJK:n tilannetta maalinedustalla, mutta pusku meni yli maalin. Myös vaihdosta sisään tulleelle Jyri Kiurulle osui paikka maalintekoon, mutta veto meni yli maalin.

Loppua kohden SJK alkoi turhautumaan ja KPV:kin sai muutaman tilanteen. Peli oli SJK:lle jo yhdeksäs putkeen ilman voittoa. Edellinen voitto on juuri KPV:sta vierasottelussa heinäkuun lopulta, yli kaksi kuukautta sitten. Viimeisin kotivoittokin on heinäkuulta, kun VPS kaatui 13.7.

Onnittelut KPV:lle ja kaikkea hyvää heille kauden loppuun. Olen sanonut sen ennenkin, mutta jos ei tee maaleja, ei voi voittaa. Me luomme tarpeeksi tilanteita, mutta emme tee maaleja. Meillä riittää siinä paljon tekemistä. Me olemme luoneet paikkoja kaikkia joukkueita vastaan. Tarpeeksi että voittaisimme otteluita. Emme voi tehdä muuta kuin yrittää saada pelaajat oikeisiin paikkohin ja jatkaa työn tekemistä. Ikävä kyllä yksikään valmentaja ei saa niitä palloja itse sinne verkkoon. Voimme vain yrittää vahvistaa pelaajien itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, sanoi SJK:n päävalmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Me oltiin ensimmäisellä puoliajalla todella tehokkaita maalipaikoissa. Toisella puoliajalla jouduttiin sitten puolustamaan, mutta onneksi se kestettiin. Olen ylpeä pelaajista ja äärimmäisen onnellinen, että pidettiin nollapeli ja se oli ensimmäinen sen jälkeen, kun olen tullut tänne. Oli myös tärkeää, että saatiin toinen voitto putkeen. Niin kauan kuin meillä on mahdollisuus tavoittaa edellä oleva joukkue, niin kauan taistellaan, sanoi KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Dani Hatakka (70’ Joonas Sundman), Jude Arthur, Denys Oliinyk, Jarkko Hurme, Obed Malolo (75′ Zakaria Beglarishvili), Boris Kadio, Jesse Sarajärvi (58′ Jyri Kiuru), Jeremiah Streng ja Mehmet Hetemaj.

SJK:n seuraava ottelu on vieraskentällä Rovaniemellä, kun RoPS ja SJK kohtaavat sunnuntaina 6.10. klo 16:00. Ottelu on toiseksi viimeinen Veikkausliigan Haastajasarjassa ja se näkyy suorana Ruutu-palvelusta sekä Seinäjoella OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live-tapahtumassa. Sen jälkeen Veikkausliiga jää maajoukkuetauolle ja loppusarjojen viimeinen kierros pelataan lauantaina 19.10. klo 15:00. Silloin SJK kohtaa OmaSp Stadionilla FC Lahden. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla