123 456 7890

Kerho 07 Akatemia isännöi Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina Kokkolan KPV:ta. Ottelu alkaa klo 16.00.

Kerho 07 pelasi pelillisesti yhden kauden parhaimmista otteluistaan viime tiistaina Vaasassa, mutta maalinteko ei tällä kertaa onnistunut lukuisista paikoista huolimatta – tuloksena oli 0-0 tasapeli. Piste oli kuitenkin tärkeä sarjatilanteen kannalta ja koko kaudella se oli vasta kolmas vieraspiste. Kotona pisteitä on kerätty aivan toisella tahdilla.

Jos mietitään muutama viikko taaksepäin, niin siirtymä YPA-pelistä Tornio-peliin oli hyvä ja korjasimme siinä ottelussa monta puolustuspeliin liittyvää asiaa ja onnistuimme siinä monessa asiassa. Oma peruspelaaminen meni pikkuisen eteenpäin. Kiisto pelissä oma puolustuspelimme oli lähes kiitettävällä tasolla. Vastustaja ei päässyt hirveän vaarallisiin tilanteisiin ja oma pää pysyi puhtaana pitkästä aikaa. Viimeisin nollapelimme oli Kajaania vastaan ja siitä on jo useampi peli aikaa. Se on semmoinen asia mitä lähdemme hakemaan tästä KPV pelistäkin, että puolustuspeli pysyy koko joukkueena tiiviinä ja pidetään vastustaja pois vaarallisilta maalintekotilanteilta, kommentoi Akatemian johtaja Ossi Virta.

Kiisto-pelissä meidän hyökkäyspelissä näkyi taas selkeästi kaikki se mitä olemme harjoitelleet. Hyökkäyspelaajien väliset etäisyydet suhteessa toisiinsa olivat lähes optimaaliset. Pystyimme liikkumaan niin että topparit ja maalivahti avasivat peliä ja ohittivat vastustajan hyökkäyslinjan. Meidän keskikenttäpelaaja ja laitapuolustajat olivat sijoittuneet vastustajan hyökkäyksen ja keskikenttälinjan väliin. Siten pystyimme yhdellä syötöllä murtamaan ensimmäisen prässilinjan.
Pelinrakentelussa pääsimme siihen että meillä oli kaksi keskimmäistä keskikenttäpelaajaa ja laitalinkit vastustajan puolustus- ja keskikenttälinjan välissä, jolloin me pystyimme rakentamaan ylivoimatilanteita systemaattisesti pelin aikana 10-alueelle. Löysimme monta kertaa pelaajan siitä puolustuksen ja keskikentän välistä. Murtautumisvaiheessa olimme ryhmittyneet oikein, etäisyydet olivat kokoajan lähellä toisia ja pystyimme tekemään toisiamme murtavia sekä toisia täydentäviä juoksuja selustaan. Pallolisen pelaajan valinnatkin onnistuivat ja tekniset suoritukset onnistuivat murtautumisessa huomattavan paljon paremmin kuin aikaisemmin tällä kaudella, Virta jatkaa.

Mutta se viimeinen silaus – pallon laittaminen maaliin ei vain valitettavasti onnistunut. Sen eteen tehdään kuitenkin harjoituksessa töitä ja tehdään vielä ennen ottelua. Tietenkin maalinteko on pelaajan kyvyistä ja peruspelaamisen valmiuksista kiinni, että osaako tehdä maaleja. Mutta uskon kuitenkin että iso osa siitä on henkisellä puolella. Kun saamme yhden maalin, niin se vapauttaa meidän hyökkääjiä ja meidän hyökkäyspään pelaajia viimeistelyssä. Eli osa on henkimaailman juttuja, mutta sen taakse me emme koskaan mene, suurin osa on kuitenkin ihan peruspelaamisesta kiinni. Eli jos saisimme hyvän startin ja onnistuisimme heti viimeistelyssä pelin alussa, se vapauttaisi meidän pelaamista, toivoo Virta lopuksi.

KPV on kova vastustaja, jonka riveissä pelaa monta Veikkausliigastakin kokemusta hakenutta pelaajaa. Myös seinäjokelaisille varsin tuttuja pelaajia on mukana, sillä SJK:ta edustaneet Timo Rauhala, Kim Palosaari ja Aki Sipilä pelaavat joukkueessa. Muita tunnettuja nimiä on muun muassa Patrick Byskata, Henri Myntti ja Dawda Bah.

KPV tavoittelee sarjanousua Ykköseen tosissaan ja tällä hetkellä se on Kakkosen Pohjoislohkossa toisena, vain kahden pisteen päässä kärjestä olevasta FC YPA:sta.

Kerho onnistui kuitenkin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pakottamaan KPV:n 1-1 tasapeliin Kokkolassa pelatussa ottelussa. Toisessa kohtaamisessa, jälleen Kokkolassa, KPV onnistui voittamaan. Silloinkin Kerho pisti isännät koville ja peli päättyi 2-1 lukemiin. KPV:n vierailu Seinäjoelle on kauden ensimmäinen ja se aloittaa samalla Kakkosen Pohjoislohkossa syyskierroksen.

Uskon, että KPV ja Kiisto peli tulevat olemaan luonteeltaan erilaisia. Kiisto panosti siihen että heillä oli matala, erittäin syvällä puolustava ryhmitys ja sieltä sitten vastahyökkäyksien kautta pyrittiin viimeistelyyn. Hitaissa hyökkäyksissä Kiisto tuli syöttelemällä maata pitkin. KPV taas pyrkii todennäköisesti prässäämään korkealta aggressiivisesti ja pallon saadessaan pyrkii hyökkäykseen suoraviivaisesti sekä pelaamaan paljon korkeita palloja boksiin. Ja hitaammissa hyökkäyksissä käyttämään target pelaamista ja 1 vs. 1 ohituksia laidoilta hyödyksi. Lisäksi heidän erikoistilanteensa on vaarallisia, koska heillä on paljon isokokoisia pelaajia ja olemme siihen kiinnittäneet huomiota valmistautumisessa, arvioi Virta lauantain vastustajaa.

Kerho 07 pääsee peliin terveellä kokoonpanolla, mutta silti huolta riittää armeijan, opiskelujen ja edustusjoukkuekutsujen myötä. Esimerkiksi viime ottelussa mukana olleet edustuksen Marco Matrone, Henri Aalto ja U19-maajoukkueeseen kutsun saanut Emil Lidman, saattavat olla sivussa lauantaina. Jesse Sarajärvi sen sijaan saatetaan nähdä mukana. Sarajärvi oli aiemmin pitkään loukkaantuneena ja palasi takaisin peleihin pari viikkoa sitten. Toipuminen otti kuitenkin hiukan takapakkia ja hän missasi muun muassa viime ottelun. Jos toipuminen tällä kertaa on sujunut ilman ongelmia, nähdään hänet mukana lauantaina.

Se mikä on iso asia, niin meillä on paljon pelaajia palannut kokoonpanoon viime aikoina. Se vaikutti myönteisesti meidän pelaamiseen, kun saimme oikeat pelaajat oikeille paikoille ja ne rutinoituneet avauskokoonpanon pelaajat mukaan. Se vaikutti pelaamisen laatuun ja suorituksiin. Ideaalitilanteessa joukkueen keskisektori ja puolustuslinja pitäisi olla mahdollisimman paljon sama. Tai sama edes useammassa pelissä peräjälkeen. Me olemme kuitenkin joutuneet viime aikoina muuttamaan melkein joka pelissä näitä ja se vaikuttaa siihen meidän kollektiivseen
puolustuspeliin sekä etenemiseen, sanoo Akatemian johtaja Ossi Virta.

Uskon kuitenkin, että kun teemme systemaattisesti ja loogisesti asioita harjoituskentällä ja eletään ammattimaisen urheilijan elämää, niin pidemmällä aikavälillä pelaajan ja joukkueen kehittyminen, sekä ihan pelin kehittyminen, siirtyy myös niihin tuloksiin, Virta jatkaa.

Tämä on kuitenkin aikuisurheilua ja koskaan ei pidä selitellä että �mitä jos�. Kuten olen sanonut pelaajilleni, että kun mennään kentälle, niin tehdään asiat siellä niin hyvin että pellin jälkeen ei tarvitse katua mitään. Että annetaan kentällä kaikki mitä on annettavissa, tehdään asiat niinkuin ne on harjoiteltu, eikä pelin jälkeen selitellä, painottaa Virta lopuksi.

Kakkosen Pohjoislohkoa, Kerho 07 – KPV lauantaina 8.8. klo 16.00 Seinäjoen Keskuskentällä.

Tervetuloa kannustamaan!

Liput:
8 � (normaali)
5 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

SJK kausikortit käyvät normaalisti myös kaikkiin Kerho 07 Akatemian kotiotteluihin.

Kilun kioski palvelee kahvin ja makkaran nälkäisiä.

Kerhon Sami Viljanen vääntämässä TP-47 ottelussa Keskuskentällä. Kuva Pasi Palo.