123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kärsi kotitappion Kakkosen pohjoislohkossa, kun se kohtasi lohkon kärkisijoilla FC YPA:n kanssa olevan KPV:n. KPV:n nousua Ykköseen tavoitteleva tähtisikermä onnistui molemmilla puoliajoilla kertaalleen, mutta helpolla voitto ei silti tullut. Ilman varsinaisia edustusjoukkueen vahvistuksia pelannut nuori Kerho 07 hallitsi hienokseltaan peliä, mutta kokenut vastustaja puolusti kurinalaisesti. Toisen puoliajan 0-2 maali oli melkoinen onnenkantamoinen, kun Patrick Byskatan veto yli puolen kentän, pomppasi Kerhon maaliin. Samalla se maali tappoi pelin ja pisteet matkasivat Kokkolaan. KPV myös nousi lohkon kärkeen voitollaan.

Kerho 07 Akatemia – KPV 0-2 (0-1)

0-1 16 min Bright Ihiounu

0-2 56 min Patrick Byskata

12. minuutilla Joonas Pennanen nousi pakin tontilta ja keskitti maalille Bright Ihionulle, jonka puskun Jere Koponen torjui komeasti. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ville Huuhka keskitti vasemmalta Ihionulle, joka ei erehtynyt toista kertaa, vaan vei vierasjoukkueen johtoon. Pari minuuttia tämän jälkeen Rasmus Karjalainen laukoi pienestä kulmasta kovan kudin, jonka KPV-vahti Joonas Myllymäki torjui kulmaksi.

Joonas Rantalan erinomainen rajaheitto avasi Aleksi Leppäselle ja Janne Tuohisaarelle maalipaikat, mutta lopulta seurauksena oli vain kulmapotku. Vajaan puolen tunnin kohdalla KPV sai pallon toistamiseen maaliin, mutta Kerhon onneksi se hylättiin paitsiona. Vähän ennen taukoa Leppänen ja Rantala pelasivat hyvin vasemmassa laidassa ja Rantala keskitti maalille. Keskitys muutti suuntaa KPV:n pelaajasta ja oli lähellä mennä maaliin. Seurauksena oli kuitenkin vain kulmapotku.

Toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Petteri Jokihaara leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja laukoi vaarallisesti, mutta Jere Koponen torjui. Kim Palosaari pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Koponen torjui entisen SJK-hyökkääjän laukauksen. Ottelun ratkaisu nähtiin 56. minuutilla. Patrick Byskata laukoi pallon puolesta kentästä maaliin yli Jere Koposen. Byskata teki samankaltaisen maalin muutama vuosi sitten Veikkausliigassa IFK Mariehamnin paidassa Jaroa vastaan.

Pelattiin todellaa hyvää jalkapalloa ensimmäinen puoliaika. KPV:llä oli maalin lisäksi yksi tilanne, muuten peli oli täysin meidän hallinnassa. Pystyttiin tekemään samoja asioita, kuin edellisessä pelissä. Sijoituttiin hyökkäyspäässä järkevästi. Hyökkäysetäisyydet olivat hyviä. Löydettiin tiloja jatkuvasti KPV:n puolustuksen ja keskikenttälinjan välistä. Tehtiin oikeita juoksuja keskisektorilta ja laidoilta. Päästiin murtautumaan muutamiin hyviin tilanteisiin ja hallittiin pallollisesti peliä täysin. KPV:n 2-0-maalin jälkeen loppu oli pelailua. KPV tiputti selvästi alemmaksi maalin jälkeen. Ei oltu enää lopussa vaarallisia. Ei saatu vaihdostakaan piristystä loppuun. Puristetaan liikaa maalitilanteissa eikä saada tarvittavaa rentoutta, sanoi Kerho 07 Akatemian päävalmentaja Ossi Virta.

Ottelun parhaana palkittiin KPV:n maalivahti Joonas Myllymäki. Kaksi tähteä pokkasi Kerhon puolustaja Joona Ala-Hukkala.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Jesse Sarajärvi (52′ Emil Lidman), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen, Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Arttu Aromaa (72′ Jordi Lahnalakso), Aleksi Leppänen (68′ Antti Palomäki) ja Janne Tuohisaari.

Akatemian seuraava ottelu on Rovaniemellä sunnuntaina 16.8. ja isäntänä toimii silloin FC Santa Claus AC.

Kerho on jäänyt maaleitta kolmessa viime ottelussaan. Kuva Pasi Palo.