123 456 7890

KPV historiallisena vastustajana
Tästä se lähtee. Rock’n’roll. Turnajaiset käyntiin. Viime kaudella suurin odotuksin Ykköseen lähtenyt Kokkolan Pallo-Veikot isännöi Kipparihallissa Seinäjoen Jalkapallokerhoa seuran historian ensimmäisessä ottelussa. Tuskin tämä nyt ketään oikeasti jännittää. Tai mikä sen tietää. Onhan kauden ensimmäinen ottelu aina kauden ensimmäinen ottelu. Yleensä niistä ei todellakaan kannata vetää järin merkittäviä johtopäätelmiä. Pelattava ne silti on.

Viime kaudella KPV sijoittui Ykkösessä kymmenenneksi, eikä se taatusti tyydyttänyt vihreä-valkoisissa pelinsä pelaavaa maineikasta seuraa. Siksi muutosten tuulet ovat puhaltaneet rannikkokaupungissa melko kovina puuskina.

Ensin vaihtui valmentaja Joensuun JIPPO:a aiemmin koutsanneen Jarmo Korhosen korvattua viime kaudella valmentaneen Hannu Tourun.

Uusia pelaajia on joukkueeseen tullut useita. Yksi heistä, TP-Seinäjoen kasvatti ja pari viimeistä kautta Sepsi-78:aa edustanut, Jarkko Vesapuisto on todella tuttu mies SJK:n pelureille. Hänen lisäkseen pelaajia on tullut ryhmään aina Veikkausliigaa myöten. Viime kauden liigakenttiä kolunneista pelimanneista on ryhmään saatu napattua Tarmo Koivuranta AC Oulusta ja Olli-Pekka Itälä Vaasan Palloseurasta.

Koivuranta on seinäjokelaisille tuttu kaveri vuosien takaa oltuaan TP-Seinäjoen juniorijoukkueen kanssa Englannissa turnausreissulla. Muutenkin mies on ihan mukava sälli, joskin loukkaantumiset ovat kiusanneet vuosien saatossa niin TP-47:n kuin FC Hakankin riveissä pelannutta keskikenttämiestä.

Muut uudet kasvot ryhmässä ovat viime kaudella JIPPO:a edustanut Jan Berg, KuPS:ssa pelannut Aki Sipilä, GBK:ssa Ykköstä pelannut Tommi Kauppinen ja Kippareissa kauden aloittanut, mutta ikävästi loukkaantunut maalirohmu, Mikko Annala.

SJK saa siis vastaansa todella kovan nipun, eli haastetta riittää heti kättelyssä ihan kototarpeiksi. KPV:n kanssa eivät seinäjokelaiset ole järin paljon sarjapelejä viime kausina pelanneet siitä yksinkertaisesta syystä, että KPV on pelannut nyt muutaman vuoden putkeen Ykkösessä.

SJK:n riveistä on varmuudella sivussa FC Hongassa pelaamassaan harjoitusottelussa polvensa loukannut etutoppari Tiitus Lehtinen. Myös FF Jaron kanssa treenanneen Johannes Saranpään pelaaminen on tässä vaiheessa hieman epäselvää. Sivussa on myös TP-Seinäjoen nuori puolustaja, Tero Mäntylä. Vastaavasti TP-Seinäjoen ryhmästä mukaan lähtee ainakin toinen nuori pelimies, Anssi Syrjämäki.

Ottelu pelataan Kokkolan jalkapallolle pyhitetyssä Kipparihallissa lauantaina klo 16.00.