123 456 7890

Kotivoitto maistuisi
Seinäjoen Jalkapallokerho on voittanut tällä kaudella vasta kaksi kotiotteluaan. Se on siihen nähden aivan liian vähän, että joukkue on pelannut kotikentillään kuitenkin jo Kakkosen Lohko C:n otteluita peräti seitsemän kappaletta. Kerran on lopputuloksena ollut tasapeli ja peräti neljä kertaa ovat vieraat päässeet juhlimaan.

Lauantaina vastustajaksi saapuu vajaan 70 km päästä vöyriläinen Norrvalla FF, jonka on neljän pienemmän seuran yhteinen edustusjoukkue. NFF:n perustivat yhdessä Oravais IF, Maxmo SK, Vörå; IF ja Hellnäs BK vuonna 1996.

Joukkue pelasi ensimmäisen kautensa Kakkosessa nykyisen valmentajansa Tor Sparvin johdolla menestyen nousijaksi todella mukavasti kahdeksanneksi juuri kummankin seinäjokelaisen seuran yläpuolelle. Sen enempää Sepsi-78 kuin TP-Seinäjokikaan ei onnistunut Norrvallaa viime kaudella kaatamaan. TP-Seinäjoki pelasi kahdesti tasan Sepsi-78:n haettua tasapelipisteen vieraista, mutta hävittyä kotona.

Tämän kauden NFF avasi hurjasti ja takoi maaleja tiiviiseen tahtiin. Sen jälkeen on maalinteko hieman hyytynyt, sillä kolmessa viimeisessä ottelussaan ei NFF ole onnistunut kertaakaan, vaan kaksi edellistä ottelua on päättynyt FC Kiiston ja FC YPA:n kanssa 0-0 ja niitä edeltävässä kamppailussa tuli nokkaan GBK:lta kotikentällä peräti 3-0.

Vastaavasti SJK:n kolme viimeistä ottelua ovat sujuneet jo huomattavasti alkukautta paremmin, eli Kings -tasapelin jälkeen ovat kaatuneet OLS 2-0 ja PK-37 4-2. Toki kannattaa huomioida, että kaikki nämä kolme joukkuetta ovat heikompia kuin Norrvalla FF:n kolme edellistä vastustajaa.

Sarajatulukossa Norrvalla FF on pari pykälää Kerhoa ylempänä. Joukkue majailee kahdeksantena kerättyään alkukauden yhdestätoista ottelustaan 16 pistettä. Kerholla otteluita on takana jo täysi tusina ja niistä on tullut 14 pinnaa. Sitä voi tuskin kutsua erityisen tyydyttäväksi saaliiksi. Kurssi on kuitenkin ollut oikenemassa Jari Kujalan ja Esa Haanpään opastuksessa. Sopiikin toivoa, että tahti jatkuu nyt samanlaisena kuin kolmessa edellisessä pelissä. Mikäli tästä kamppailusta irtoaa kotivoitto, ohittaa Kerho ainakin Norrvalla FF:n. Kierroksen tuloksista riippuen silloin Kerho saattaa toki kavuta jo turvallisemmille vesille putoamisvyöhykkeestä, mutta tämä on luonnollisesti täysin hypoteettista ajattelua.

Vierasjoukkueen selkeä päällikkö on tällä hetkellä topparina pelaava Tomas Nygå;rd, joka pelasi parhaat vuotensa Veikkausliigassa edustaen sekä FF Jaroa, että Vaasan Palloseuraa. Kaudet 2000-2002 hän edusti puolestaan norjalaista Raufossia, eli kokemusta riittää.

Joukkueet kohtasivat keväällä Norrvallan Urheiluopiston tekonurmella ja silloin Magnus Backlund kuritti Kerhoa kolmella maalillaan isäntien voitettua ottelun 3-1. Siinä kamppailussa Kerho oli matkassa täysin ilman hyökkäyskalustoa, sillä sairastelut ja loukkaantumiset pitivät kaikki hyökkääjät ottelusta sivussa. Eipä siis ihme, että matsi oli melko hampaaton esitystä musta-asuiselta ryhmältä. Tuon ottelun muistaessa pitää kuitenkin olla terävänä, sillä NFF liikkuu todella liukkaasti ja iskee vaarallisesti.

Ulkomaalaisosasto on pääosin Ukrainasta ja sitä edustavat Andrei Shirobokov, Aleksandr Androschuk, sekä Dmytro Voloshyn. Kun listalle lisätään VIFK:ssa kokemusta saanut Joakim Södergå;rd, sekä keskikentän Markus Enlund, voi kai hyvällä syyllä todeta, että “Toffe” Sparvilla on hyppysissään hyvä ja laadukas nippu.

Vierasjoukkueen maalinteosta ovat vastanneet ahkerasti topparin tontilta varsinkin erikoistilanteissa nouseva Tomas Nygå;rd viidellä osumallaan, Aleksandr Androschuk ja Andrei Shirobokov kumpikin kolmella maalillaan, Magnus Backlund kahdella maalillaan ja yhden maalin mieheen tehneet Markus Enlund, Robert Forss, Thomas Johansson, Mattias Kullbäck, Ronnie Ludn ja Joakim Södergå;rd. Yhteensä NFF on tehnyt 20 maalia sarjapeleissään.

Kotijoukkueen tehokkaimmat ovat olleet ensimmäistä kauttaan edustusjalkapalloa pelaava Tommi Haanpää kuudella maalillaan, viidesti maalannut Marko Huttu, kolme osumaa mieheen viimeistelleet Miika Asunmaa ja Petri Niemi, kahdesti verkkoa heiluttaneet Petri Huttu, Mikko Väänänen, Henri Saranpää ja Iisalmessa kauden ensimmäiset maalinsa tulittanut Jani Asuintupa. Yhden maalin miehiä ovat Johannes Saranpää ja Mikko Kärki.Yhteensä maaleja on syntynyt sarjapeleissä 27.

Yhteensä Norrvalla FF:n pelaajat ovat saalistaneet 39 tähteä, jotka ovat jakautuneet yhdeksän pelaajan kesken. Eniten sakaraisia on Tomas Nygå;rdilla, joka on saanut yhdeksän sakaraista. Andrei Shirobokovilla on kahdeksan, Joakim Södergå;rdilla seitsemän, Ronnie Ludnilla kuusi ja Markus Enlundilla tähteä. Kaksi sakaraista ovat saaneet Jani Hanhimäki ja Thomas Johansson ja yhden tähden miehiä ovat Aleksandr Androschuk, sekä Dmytro Voloshyn.

Kotijoukkue Kerhon miehistö on saanut yhteensä 44 tähteä, joita on jaettu kymmenelle pelaajalle. Sekä Jani Asuintupa, että Marko Huttu ovat saaneet kahdeksan tähteä mieheen. Kuuden tähden pelaajia ovat alkukaudesta olleet Henri Saranpää ja Mikko Kärki. Tommi Haanpää ja Petri Niemi on palkittu neljällä tähdellä Johannes Saranpään saatua kolme sakaraista tililleen. Petri Huttu ja Jukka-Pekka Salminen ovat kumpikin saaneet kaksi tähteä ja yhden tähden on pokannut Miika Asunmaa.

Tällaisista asetelmista joukkueet ottavat mittaa toisistaan Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina alkaen klo 16.00.op”