123 456 7890

Korhonen tyytyväinen farmisoppariin
Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Kokkolan Pallo-Veikkojen alkuviikosta neuvottelema farmiyhteistyö tyydyttää mitä ilmeisimmin molemmilla suunnilla, sillä ainakin lauantaina JJK:ta vastaan kotikentällään Ykkösen avauksessa pelaavan KPV:n valmentaja, Jarmo Korhonen, vakuutti olevansa tilanteeseen tyytyväinen.

“Kyllä minä olen erittäin tyytyväinen tähän juttuun. Tarkoitus on, että tätä viedään pidemmällekin jatkossa ja kyseessä on pidemmän aikavälin yhteistyö. Olen jutellut asioista paljon Jari Kujalan ja Thomas Dunnen kanssa ja olemme hyvin samoilla linjoilla”, kertoo Korhonen.

“Tiedämme, että Suomen mittakaavassa on monta farmiyhteistyötä mennyt huonosti. Tämä tiedostaen me teemme kyllä ihan tosissamme hommia sen eteen, että nyt asiat toimisivat ja tämä palvelisi kumpaakin seuraa. On ihan fakta, että meillä on tällä hetkellä 20 pelaajaa ja maalivahdit. Siitä kyllä löytyy pelaajia jatkossa. Nyt meiltä on neljä tärkeää miestä itseltämme hajalla ja yksi kaveri on pelikiellossa, eli aika ohuella ryhmällä menemme. Talvi on kuitenkin näyttänyt sen, että me pystymme pelaamaan ketä vastaan vain niin, etteivät he kauhean monta tekopaikkaa luo. Uskon, että jatkossa pystymme antamaan SJK:lle koviakin kavereita avuksi”, sanoo Korhonen, joka on muuten lupsakka savolainen, vaikka viimeksi valmensikin JIPPOa Joensuussa.

Usein farmihommat ovat kaatuneet siihen, että ylempänä pelaava seura on sanellut juttuja ja lähettänyt pelaajia alempana pelaavaan olettaen näiden olevan automaattisesti aina avauksessa.

“Näin se ei mene tässä jutussa ollenkaan. Jokaisen pelaajan on ansaittava peliaikansa. Me keskustelemme koko ajan siitä, millaiset tarpeet SJK:lla on ja katsotaan aina tilannetta sen mukaan. Me emme sanele mitään, vaan koemme tämän todellisena yhteistyönä, joka auttaa myös meitä. Itse haluan, että tässä luodaan nyt pohjaa pitkälle jutulle. Toivon, että jatkossa voimme pitää yhteisiä trainibng campeja, harjoitella muutenkin yhdessä, pelata ja kehittää yhteistyötä jatkuvasti. Lisäksi tässä on mahdollisuus SJK:n nuorilla pelaajilla käydä esimerkiksi treenaamassa meidän kanssamme”, luettelee Korhonen varsin mielenkiintoiselta kuulostavia ajatuksiaan.

Kokonaisuutena homma vaikuttaa sellaiselta, että ajatustyötä on kummassakin leirissä tehty asian eteen varsin paljon. SJK palvelee Seinäjoella kaupungin lippulaivana, jonne on mahdollisuus ponnistaa esimerkiksi TP-Seinäjoen edustuksen ja junioreiden kautta. Nyt on seinäjokelaisilla pelaajilla tie avoinna myös Ykköseen, jos otteet sellaista edellyttävät.

Kakkosen Lohko C:n joukkueista farmiyhteistyötä tekevät ainakin VPS-juniorit emäseuransa kanssa, sekä JBK FF Jaron kanssa. Myös Kings ja KuPS lienevät edelleen farmikuvioiden kanssa liikkeellä.op”