123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntaina Ouluun kohtaamaan perinteisen juniorimyllyn, Oulun Luistinseuran, edustusjoukkueen. Ottelu pelataan sunnuntaina jo klo 14.00 Castrnin tekonurmella.

Kerho on pelannut kaksi edellistä otteluaan vieraissa. On jollakin tavalla yllättävää, että molemmista otteluista tuliaisina on ollut täysi pistepotti. Siinä mielessä siis yllättävää, että edellisen ja varsin loisteliaasti sujuneen Oulun vierailun jälkeen joukkue konttasi oikein olan takaa. Ensin tuli pataan sarjajumbo TUS:lta, joka ei oikeasti ole kummoinen joukkue pitkässä juoksussa ja sen jälkeen sitten ryvettiin vielä totaalisemmin kotona JBK:ta vastaan.

Tässä valossa oli melko pelottavaa lähteä kolmen peräkkäisen ottelun kiertueelle sellaisia joukkueita vastaan, jotka taistelevat Kerhon kanssa sarjapaikastaan. Niinpä ristiretket Hietalahteen ja Mosedalin kentälle sujuivat sekä tuloksellisesti, että pelillisesti mukavasti.

Kummassakin ottelussa Kerho dominoi peliä. Vaasassa numerot olivat sarjasta putoavaa VPS-junioreita vastaan muhkeat 7-0, mutta Närpiössä peli oli Vaasaakin selkeämmin hyppysissä. Siksi olikin ironista, että voitto lähti matkaan vain numeroin 2-1.

Tuon voiton myötä Kerho pääsi vasta toisen kerran tällä kaudella tilanteeseen, jossa voittoja ja tasapelejä on yhtä paljon. Tähän saakka on palloiltu negatiivisella saldolla.

Vaikka pisteitä onkin nyt hallussa 30, ei sarjapaikka ole idioottivarma. Se vaatii edelleen pinnan tai kaksi ja kun kakkosia ei ole jaossa, turvallisinta olisi napata kaikki kolme putoamista vastaan taistelevalta OLS:lta. Epäilemättä konsteja siihen on pohdittu ahkerasti nykyisen päävalmentajan, Jari Kujalan ja tulevan päävalmentajan, Esa Haanpään, toimesta.

Viime sunnuntaina joukkueessa oli vain onnistujia. Koko ryhmä pelasi flunssa-aallosta huolimatta aivan yhtä vahvan ottelun kuin Hietalahdessa. Nyt ratkaisijan viitta puettiin kauden toisen maalinsa tehneen Johannes Saranpään ja kauden neljännen osumansa viimeistelleen Juha Etelä-Ahon ylle. Lisäksi “Jossu” korjasi kolme tähteä Veikkausraadilta velipoika Henri Saranpään saatu upean keskikenttäpelin jälkeen kaksi sakaraista.

Veikkausraadit ovat arvostaneet Kerhon pelaajista 12 sakaraisen verran Mikko Kärkeä. Kymmeneen tähteen ovat yltäneet Marko Huttu ja Henri Saranpää. Jani Asuintuvalla tähtiä on yhdeksän, Johannes Saranpäällä kahdeksan ja Tommi Haanpäällä seitsemän. Yhteensä Kerhon pelaajat ovat keränneet 80 tähteä.

Isäntäjoukkueena esiintyvän kelta-sinisen OLS:n tähtiä ovat kuluvalla kaudella olleet kuusi tähteä saanut Ville Karhunen, viiden tähden Chijioke Festus, Jussi Fredriksson ja Adrian Rizvani. Neljä sakaraista mieheen ovat napsineet puolestaan Henri Hanhela, Juho Keskinen, Olli Luoma-Aho ja Fitim Syla. Yhteensä OLS:n pelaajistolle on jaettu 46 staraa.

Sarjataulukossa OLS on tällä hetkellä ahdingossa, sillä se on kaksi pistettä perässä viimeisen silyjän paikalla majailevaa kuopiolaista Kingsiä. Kerho puolestaan ohitti viime sunnuntain voitollaan kolme joukkuetta ja sijoitus on nyt seitsemäs. Yläpuolella ovat seitsemän pisteen päässä FC YPA ja FC OPA, joiden kiinni saaminen vaatii lähes täydellistä onnistumista. Samaan aikaan kaksikon pitäisi käytännössä hävitä kaikki ottelunsa, joten vaikeaa on nousta enää ylemmäs.

Maalintekohommissa Kerho on ollut vakuuttavan vahva läpi kauden. Joukkue on viimeistellyt 50 maalia ja ainoastaan sarjaa kuudella pisteellä johtava FC Kiisto on onnistunut tekemään maalin enemmän. Ahkerimmin verkkoa on heiluttanut jo 10 maalia iskenyt Tommi Haanpää. Ulkomaalaispainotteisessa maalipörssissä vain kaksi suomalaispelaajaa on Haanpään edellä, eli FC Kiiston Arto Saranpää ja GBK:n Björn-Erik Sundqvist. Pörssiä johtaa Norrvalla FF:n riveistä VIFK:n ryhmään siirtynyt Andrei Shirobokov, joka ehti viimeistellä 14 maalia.

Kerhon pelaajista Henri Saranpää on tehnyt kuusi maalia ja viiteen osumaan ovat päässeet Hutun veljekset Marko ja Petri. Juha Etelä-Ahon ja Mikko Kärjen tilillä on neljä osumaa. OLS:n tehot ovat puolestaan levänneet neljä maalia tehneen Chijioke Festuksen ja kolme osumaa mieheen viimeistelleiden Henri Hanhelan, sekä Sami Pikkaraisen harteilla.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella joukkueet kohtasivat heinäkuussa Keskuskentällä. Silloin Kerho pystyi puristamaan tiukan taistelun jälkeen 2-0 (1-0) -voiton. Ottelun avausmaalin teki Petri Niemi ja pelikellon ehdittyä jo 93. minuutille Tommi Haanpää sinetöi loppunumerot.

OLS:n kaksi viimeistä ottelua ovat menneet mollivoittoisesti, sillä ensin FC YPA haki pisteet Castrnista numeroin 4-1 ja heti perään tuli pataan Vaasassa FC Kiistolta lukemin 4-0. Elokuun lopussa OLS kuitenkin kävi yllättämässä GBK:n Kokkolassa Henri Hanhelan osumalla 1-0, eli parhaimmillaan joukkue on todella vaarallinen

Sunnuntaina nähdään jo iltapäivällä, kestääkö Kerhon vahva syyskunto myös kauden kolmannen ja viimeisen matkan Oulun tutuksi tulleelle Castrnin kentälle, missä ottelu alkaa klo 14.00.op”